Vyštudované učitelky, čo v skutočnosti robite?
Zaujima ma, ci ucite ako ste vystudovali, alebo robite inu pracu...aku? Mne sa po rodicovskej velmi naspet do skolstva nechce, ale co ine robit?
@0silvia0 to áno rešpekt. Rozmohol sa taky Trend hovoriť, že každý je nahraditelny. Potom ako to ma človeka motivovať? Učiteľa tiež veľa ľudí robiť nechce. A je ich aj nedostatok a keď mu ešte aj povedia, že bez neho by škola nepadla, tak je denotivovany.
a ten plat ucitela je teda kolko? Kamoska teraz po MD nastupila do MS, prax nemala takmer ziadnu a uznali jej 7 platovu triedu, co je nejakych 1250 v cistom aj s DB na deti … na vychod celkom ok, pracovna doba 5,5hodiny.. myslite ze ostatni co chodia do prace na 8hod za plat 700€ maju tie peniaze menej odmakane?
@hendikep nemáte pravdu, pracovný fond učiteľa predprimarneho vzdelávania je 7 hodín a 15 minút. Reálne je to však oveľa viac, napr. teraz v jeseni si chodíme zbierať cez víkend materiál na tvorenie - šišky, listy, žaluďe. Okrem toho si robíme inovačné vzdelávania, chystáme materiály na vystúpenia pre starých rodičov, ktoré bývajú opäť často cez víkend, pripravujeme si vzdelávacie materiály, pripravujeme mesačné plány, týždenné plány….realne v hodinách to môže byť kludne aj 9-10 hodinová práca na dennej báze. A ešte vsuvka - daňový bonus sa nepočíta do čistej mzdy zamestnanca. Pekný deň.
@lukubina ved dobre, stale nie ste jedine povolanie kde sa robia neplatene nadcasy. Ten plat mi vysiel kalkulackou cistej mzdy. Ja mam pocit ze ucitelia sa stale tvaria akoby sme my ostatni mali mzdy 3000€ a len vy jedini ste “podhodnotena” profesia. Nik Vas nenuti robit v skolstve.
Najskor som ucila, potom robila dlho v dopravnej forme, no vratola.som na mazad do skolstva.
@hendikep s daňovým bonusom? Na dbe deti teda 300€ , už je z 1250 len 950. Super nie? Aj v lidli predavačka dostane vyšší nástupný plat
@mooonika1975 normalne som si dala do kalkulacky hrubu tusim 1290 pocet deti, vyratalo mi to 1250
Ok, tak sa nato pozrime kedze zo mna robite klamarku, dana kamoska ma 7 platovu triedu , kalkulacka cistej mzdy s dvoma detmi do 18 ukazala 1169, ano ten plat hlavne pri nasich cenach nie je ziadna slava, ale pre pana toto je realita Slovenska skoro vsade okrem BA , minimalka je stale dvojnasobok nizsia
@hendikep ano, ale toto je spolu s danovym bonusom, tiez som si to dala do kalkulacky, daj si tu druhu kolonku a vyjde ti cista 888...logicky, kedze dan. bonus je 280....preco ho neodratas? ten predsa nemá každy....može ho poberať manžel....a teda 900EUR v cistom už teda taka slava na ucitel nie je....nie?

Som učiteľkou 🙂 🙂