Zamestnanie pri troch deťoch
alebo viacerych detoch.
ake mate zamestnanie. robite nieco popri nich doma? trebars uctovnictvo, alebo nieco ine? alebo sa venujete len detom, a peniaze nosi domov len muz?
stihali ste uz na materskej nejake kurzy alebo je to utopia? a ake mate plany po dlhej materskej?
a aka bola reakcia rodiny a okolia na tretie mimi?
@xlucia - u nas to nie je aktualne, kym bude tretie babo este chcem tri roky pracovat, ale potom ano, doma, rodina, hackovanie, strikovanie, sitie podloziek do kocikov, sukniciek, fusakov, pecenie toriet, presne to planujem. Clovek si tym boh vie ako nezarobi, ale na slusne vreckove to stacit bude a aspon nebudem mat pocit, ze nerobbim nic.
@xlucia
Ahoj, ja pracujem doma popri 3 detoch. Prekladam. Pracovala som popri kazdej materskej, mala som vzdy len mesiac po porode pauzu. Teraz su starsi skolkari, tak mam vlastne od rana do 16 poobede doma len najmladsieho.
Je to tazke, na ukor mojho volneho casu, spanku, niekedy velmi hekticke, ale zatial zijem 😉
Ja pracujem doma aj mimo materskej, ma to svoje vyhody aj nevyhody, ako vsetko...
Nemusim riešiť OCR, keď skolkari ochoreju a pod.
pracujem, deti su v skolke ...
doma som bola 5 rokov,pri materskej som si spravila vysoku skolu a nasla som si pracu v odbore, kt. som studovala, malý zazrak . 😎
reakcie rodiny boli dvojake, jedni sa mi smiali, ked som povedala, že cakam dvojky a moja mama plakala 2 tyzdne...
Moju pracu som cez MD a RD robit nemohla, tak som sa pridala k babam z rodinneho centra a uz dva roky robim fundrising, lobbing a pod aktivity, ktorymi zhanam peniaze na fungovanie obcianskeho zdruzenia (pred pol rokom som si pridala este jedno OZ, aby som sa nenudila ;) ked mi koncila RD, pochopila som, ze sa do povodnej prace vratit nemozem (robila som vzdy min. 10 hod. denne, zvycajne 12 - 14 a aj cez vikendy), takze som si nasla inu, na skrateny uvazok (cca 5-6 hod. denne) s tym, ze mam kombinaciu home office a kancelariu (viac pracujem doma ako v kancli) - so sefom si vzdy dohodneme den vopred ci sa stretneme, alebo sa len porozpraveme cez skype. zatial mi to velmi vyhovuje, hlavne pre to, ze na mm sa vobec nemozem spolahnut (co sa tyka napr. odnesenia dietata do skolky a zobratia zo skolky), lebo podnika a robi od nevidim do nevidim :(
No ja mám dve deti a pravdupovediac toto riešim vo svojej hlave stále, že čo bude keď mi skončí RD. Neviem si predstaviť to, že obe deti v škôlke a my obaja v robote, ako to budeme zvládať časovo servisovať. Už dnes mám z toho paniku, lebo manžel pracuje 30 km mimo a ja neviem kde si nájdem robotu, tak som veľmi zvedavá čo sa bude diať. Ináč tie čo ste si zohnali pracu na skrátený úväzok, nebol s tým problém???? To sú priamo také inzeráty alebo ste sa pýtali pri pohohovoroch, či by súhlasili s kratším úväzkom? A všeobecne všetky mamičky, aké máte skúsenosti s hľadaním si práce po RD? Bolo to náročné, mali ste pocit, že máte menšie šance čo i len spomeniete, že máte malé dieťa?
🙂 ja ma 3 deti 7,4a 2r 4mes-ktoreho stale dojčim.Pri všet.som chodila do prace od 1,5roka.Manžel podnikatel od.z domu cca 11h a príde 22,30h večer.A ja som robila rano od 7h do 13,30 cestovala som za pracou do mesta...Momentálne som stale na materskej+ PN.Inak je to na nervy...a trpia deti,lebo si ich pohadzujeme... 😝 No doba je taká ,že musíme pracovat... 😀 Ale da sa to celkom zvládnut aj 3 detmi... 😀
Ahojte. Ja mám 12,8 a 4,5 mesačné deti. 2 dievčatá a najmladší je chlapček konečne 🙂
U nás reakcia bola taká,že si budeme skákať po hlavách a atď. Ale teraz by za nič na svete nedali malého.
Ja do práce nastupujem v apríli. Pri dcérach som bol 7,5roka doma a som chcela ísť do práce skôr,ale nedalo sa.
Mala som len gymnázium,ale potom som si spravila pri prvej vodičák, školu 2 roky nadstavbové štúdium a potom som šla pracovať po druhej materskej. Teraz sa vraciam na svoje miesto kde som pracovala,nakoľko ma táto práca baví a chýbajú mi aj moje kolegyne. Keby som nemala taký super personál ako mám tak by som sa tak skoro nehrnula do práce. Malého dávam od mája do jasličiek.Uvidíme ako to budeme zvládať,ale dúfam,že dobre 🙂
V dnešnej dobe je problém s prácou a hlavne pre nás mamičky.
velmi dobre sa to cita,normalne ste ma povzbudili,ako to vsetko zvladate lavou zadnou...chcem sa spytat jednu vec....mamicky,ak sa rozhodnem ze idem na polovicny uvazok,prispeje mi stat na jasle?alebo pripieva len vtedy ak idem riadne robit,nie na polovicny uvazok...z pociatku by sa mi hodilo ist na polovicny aby som sa do toho dostala,ale neviem ako je to s tym prispevkom,ci mi ho daju len vtedy ak idem normalne robit....ja by som cchela ten skrateny...ale uvidime..dakujem za odpovede a ste fakt 1 vsetky co to zvladate...
🙂
tri deti a viac sú niečo úžasné, je to o organizácii práce a zadelení úloh pre každého člena v domácnosti
moji dvaja starší synovia /10 a 8 rokov/, navyše závodne lyžujú, tak ich treba voziť na tréningy 5x týždenne, s nimi som bola doma 5 rokov a po 1,5 roku práce som neplánovane otehotnela
zvažovali sme všetky možnosti, nakoľko som mala dvacisárske rezy a ani do tretice som nerodila spontánne, ale svoju najmladšiu 4-ročnú dcéru by som nedala za nič na svete
už druhý rok je v škôlke, fungujeme normálne, manžel pracuje dosť veľa, aj10 hodín denne, ja učím v škole, popri tom stíhať študovať angličtinu, chodím cvičiť do fitka, kým sú deti v škôlke a v družine
akurát tento mesiac sme si museli zohnať opatrovateľku, pretože dcérka bola dosť chorá, a nesmela ísť do kolektívu, kým sa jej imunita neupraví, ale snáď je to len dočasný stav,,
@xlucia ty sa chystáš na tretie ???
ahoj viki2912, štát prispieva len na súkromné jasličky pokiaľ viem, a je to jedno či si na skrátený alebo celý úväzok.
Ty zaplatíš jasličky 230EUR dajú ti potvrdenie a ideš s tým potvrdení na sociálnu poisťovňu a oni ti pošlú peniaze naspäť na účet.
Tak mi to bolo vysvetlené.
ja nemám v podstate nikoho na stráženie, takže sa musíme pri deťom striedať. po 10r doma som si našla prácu na večer, starostlivosť o starých a postihnutých ludí. potom manžel zmenil prácu a začal pracovať poobedné tak po dva a pol roku večernej práce už pol roka pracujem doobeda. predtým sme si doslova podávali klučku, ale teraz v tejto práci má on viac času, tak sme viac spolu. do práce som šla ked mal malý rok. teraz chodí do škôlky x týždenne, niečo prepláca štát, niečo platíme. u nás reakcie neboli, žiadne, lebo som dala jasne na javo, že sa nikoho nepýtam, tak si nikto ani nedovolil to komentovať 😀
Ahojte, ja robim toto,ziadne vstupy ani poplatky
Projekt Followme (následuj ma) umožňuje ľudom privyrobiť si a to v oblastí napr. pozeranie videí, reklám, krátkych dotazníkov.
-Vašou úlohou bude denne pozrieť 4 reklamy, za ktoré dostanete celkom 1 FM, čo je v prepočte 1 dolár
-Pokiaľ tento projekt niekomu doporučíte, či už svojmu známemu, rodine, aj neznámych členom, tak za každého budete mať denne 1 FM dolár.
-Nemusíte mať zaregistrovaných kvantum ľudí, stačí zaregistrovať len 5 ľudí a privyrobite viac
Samozrejme nemusíte zaregistrovať nikoho, pokiaľ tak nebudete chcieť. Nie je to povinné.
-peniaze vyberate po 20 dnoch, akonáhle dosiahnete 20 FM dolárov, čo je v praxi za 20 dní.
Musíte vydržať 20 dní, kým sa Vám nazbiera 20 FM dolárov (za každý deň máte jeden).
Potom mate vyššiu pozíciu BUSINESSMAN.
Keď už dosiahnete pozíciu businessman, tak si svoje peniažky môžete vybrať a poslať na účet.
Aj z vaších zaregistrovaných členov budete môcť vyberať a dostávať denne 1 dolár až po 20 dňoch.
AKO SA ZAREGISTROVAŤ?
Kliknite na registračný link http://follovvme.com/ref/1690756487/
-SVOJ E-MAIL A HESLO SI ZAPÍŠTE
- Zadajte predovšetkým svoje mobilné číslo správne, pretože vám príde SMS-kou kód, ktorý budete potrebné napísať do rámčeka po zaregistrovaní.
-Tel. číslo zadávajte aj s predvoľbou +421...
-Potom kliknite na SAVE a príde Vám SMS-ka, kde budete mať kód a vpíšete do takéhoto rámčeka:
Potom sa uz len prihlasit na follovvme.com a heslo a mail adreas a ist do PERFORm , kde su 4 reklamy a odklikat....
V položke Refferal program nájdete svoj vlastný unikátny refferal link, ktorý si skopírujte, uložte do PC a v prípade, že sa rozhodnete niekoho zaregistrovať, tak mu jednoducho pošlete tento link a pomôžete mu zaregistrovať sa.
FUNGUJE..
Hladam seriozne zeny, ktore maju zaujem pracovat s kozmetikou, nie katalogovy predaj. da sa aj popri materskej Rabat je od 35% emoticon Rada poskytnem viac info , napiste do sukomnej spravy. pekny den
Ja sa už 8. rok sa venujem finančnému poradenstvu. Momentálne je dosť v kurze refinancovanie hypoték. Ak poznáte napr. niekoho čo má hypotéku a chcel by platiť menej - dá sa na tom zarobiť...podobne viem poradiť s akýmkoľvek poistením alebo sporením.
Pre začiatok by som odporúčal kampaň pre zdravotnú poisťovňu Dôvera. Ponúkajú rôzne výhody - letáčik prepošlem, resp doručím osobne ak bude treba. Za každú zmenovú prihlášku môžete mať od 10 do 25€
Nenáročný a bezproblémový je aj 2. dôchodkový pilier, vstúpiť môže každý od 18 do 35 rokov. Ľudia tam nič neplatia, na ich osobnom účte sa šetrí časť z toho čo im berie štát na odvodoch. Odmena podobná od 10 do 22€
Stačí osloviť rodinu a známych a zopár euríčok máte istých. Nespravíte nič len mi dohodnete stretko.

zacnem odzadu reakcia na tretie dieta bola otasna dodnes mi je to luto ja som sa velmi tesila vsetci somrali ze naco nam bude ze uz sme mohli mat pokoj reci podobne tohto typu popri matrerskej som zvladla jeden kurz plany idu bokom neviem neriem co bude dalej aj ked cas sa blízi a popri detoch nemam sancu robit nieco doma zatial nehrozí 😉