icon

Zarábajú dnes viac zubári alebo lekári?

25. sep 2021
janinah
25. sep 2021

Skoro 40 rokov robím s lekármi a ver.ze je vidieť kto šiel na medicínu pre peniaze či prestíž a nie kvôli ľuďom....

luccija
25. sep 2021

@fiffinkaa čo som čítala nejaký článok zahraniční lekári majú problém s byrokraciou u nás a nechcú im uznať školy a podobne...
@patys123 ja poznám internú, ktorá robí okrem toho v ordinácii aj výplne asi to nie je ťažké získať odbornosť na tieto zakroky

janinah
25. sep 2021

@sapetka čiže čašníčky,kuchárky,krajčírky,robotníčky za pásom a x iných sú blbé,lebo ich ich práca slabo uživí? lebo nerozmýšľali o plate,len robia to,čo ich zaujíma? .to teraz každý nech je ITčkar,doktor,právnik? autorka nie je blbá, "len" vypočítavá....tak už len dúfať,že sa to neukáže aj na jej pacientoch,že bude robiť pre plat...

fiffinkaa
25. sep 2021

@luccija ja poznám v mojom okolí ukrajinské kliniky a ľudia cestujú z okresov..a to nebývam vo veľkomeste.

autor
25. sep 2021

@janinah hej, som vypocitava lebo chcem robit v oblasti ktora ma naplna ale zvazujem aj co je lepsie platovo ohodnotene, fakt vypocitavost

luccija
25. sep 2021

@fiffinkaa aj ja poznám ľudí, ktorí chodia do Maďarska a?🙂aj môj ujo z Austrálie si dáva robiť zuby na SK.Len veľa ľudí nepôjde kvôli jazykovej bariére a podobne...nemyslím, že zubarcina skončí kvôli ukrajinským zubarom.

fiffinkaa
25. sep 2021

Akoze ambulancia možno výnde na 15 tis...ale to ma zubár splatené za rok.. veď s menšou sumou v peňaženke ako 100 Eur ani nejdem do čakárne..koľko dokáže denne ošetriť pacientov? 15? Tak si vyrátaj...jediné čo je problém na zaciatku je podľa mňa klientela, kým ju naplní, musí robiť kvalitne aby mal dobre recenzie..musí mať aj pekný prístup.

janinah
25. sep 2021

všetko je to starostlivosť o zdravie,ale je mega rozdiel sa celý život niekom špárať v ústach a robiť trebárs elegantnú mikrochirurgiu oka alebo neinvazívne interné lekárstvo....určite by som si vybrala to svoje bez ohladu na peniaze,ja som si aj....a privyrobila službami ....lebo na súkr. amb. dosť dlho nebudeš mať financie /ak sa nevoláš Kollárová/ a hlavne prax a skúsenosti..a ani tá súkr. amb. nie je taký finančný zázrak ako si verejnosť myslí

fiffinkaa
25. sep 2021

@luccija s ukrajincom sa dohovoris...navyše oni sa učia po slovensky. Ja zas poznám x ľudí ktorí si dali robiť chrup priamo na Ukrajine, veľmi kvalitne a za inú sumu ako Sk..

vroni
25. sep 2021

@fiffinkaa, 15000???? Kde, v ulanbatare, kde si kúpi kladivo a kliešte? Si normálna? Pridaj nulu, potom sa začneš pohybovať okolo reality.

rainee
25. sep 2021

Plasticky chirurg alebo zubár príp gynekológ jednoznačne. Mam známu zubarku co ma súkr.prax a zarába okolo 8tis mesačne tu na svk. Potom čo zarábajú v zahraničí...

rainee
25. sep 2021

každého osud je v jeho rukách. Samozrejme ide o to ci na to niekto ma byt lekár, právnik atď. Ak áno, nebude robit jednoduchšie povolania za 500e to dá rozum. Kto na to nemá tak žiaľ nemá inú možnosť ako robiť takúto prácu. Sú ľudia čo chcú v živote niečo dosiahnuť a sú takí co len prežívajú za pár euro a sú spokojní.

fiffinkaa
25. sep 2021

@vroni blbosť...čo stojí akoze 150 tis?😄

fiffinkaa
25. sep 2021

Myslím že najvyšší level je neurochirurg a pôrodník.

vroni
25. sep 2021

@fiffinkaa, len samotné zubárske kreslo stojí od 12 do 30 tisíc. Stačí sa pozrieť na ceny a netliachat idiotstva.

vamajka
25. sep 2021

@tianna A kto bude ucit buduce generacie?

kittykat22
25. sep 2021

Je jedno kde sa prihlasis - najviac zarabaju ti, ktori su spicka vo svojom obore. Je jedno v akej oblasti budes. Nech sa ti v praci dari. Slovensko je plne arogantnych ludi ako si ty - a aj ti potrebuju lekara 🤣🤣🤣 tak si ich potom uzi

fiffinkaa
25. sep 2021

@vroni známa mladá zubárka si otvorila ambulanciu kreslo má za 12 tis., materiál si objednáva priebežne už zo zisku, rontgen nema, to tu má 1 zubár z 10tich. Robí zatiaľ len 2- 3 dní doobeda lebo nemá klientelu, ďalšie 2 dní sa tam strieda jej kolega..majú to spoločne. Tak netliachajte Vy.

tafita
25. sep 2021

Ja zasnem.... je tu milion tem ohladne nepostacujucich financii, osobnych bankrotov, atd a mile damy sa tvaria, ako keby sa napr hypoteka dala zaplatit z lasky. My sme sa s muzom obaja vykaslali na vysoku skolu (nedokoncili sme ju) a teraz sa pretlkame zivotom. Nie je to zle, ale zdaleka nie take, ake by to mohlo byt po skonceni VS. Moj muz zacal teraz,, na stare kolena" chodit externe na vysku, ja to mam tiez v plane.
Takze za mna- urcite pozeraj aj na peniaze. Ked ta bude praca k tomu aj bavit, mas vyhrate.
PS. U nas viac zarabaju lekari.

zuzanka.zuzu
25. sep 2021

zubár. ja chodím do dently a minulá návšteva 1350e len taký fukot... za pol hodinu 😀 ak si VYBORNA, aj tie zisky inak vyzerajú 😉 no podľa mňa aj podpriemerný lekár zarobí celkom slušne lebo lekárov proste nie je. a vždy ich bude treba. vždy, dokonca ani keď napr. učiteľky nebude treba, lekárov áno.

a čo sa týka diskusie, no niektoré sa tu na teba teda povýšenecky vrhli, až mi ťa je ľúto

sapetka
25. sep 2021

@janinah nie. Ale nie kazdy ma na to aby bol lekar pravnik atd.. ak niekto na to ma tak nech sa rozhodne.

matus7030
25. sep 2021

@fiffinkaa máš veľmi mylné predstavy o vybavení ambulancie 🙂
@vroni jasné, že 15 000 na ambulanciu nestačí 🙂 až som sa pobavila

sapetka
25. sep 2021

Keby sa clovek rozhodoval aky Ing chce byt nedostal by taku sprsku ako clovek ktory sa rozhoduje aky Dr chce byt😁..

jablkovastrudla
25. sep 2021

@tafita asi tak. Tiez si bucham hlavu ze som nesla na vysku. Sú profesie kde sa zarabaju uplne ine peniaze.platy mame dobre ale ked vidim ake cifry zarabaju urcite profesie tak si len poviem aka som hlupa ze som nestudovala to alebo to 😅
Malemu uz teraz setrim na vysku, ked bude mat zaujem nech moze studovat.

tianna
25. sep 2021

@vamajka možno som sebecká, ale skrátka chcem aby sa naše deti mali finančne lepšie ako my..

mpg
25. sep 2021

Teraz je zubárov málo, takže by mal miesto, ale asi dôjdu nejaký zo zahraničia. Najprv je dôležité dostať sa na školu, lebo tie prijímačky sú dosť náročné, doučovať sa. Potom je každý lekár platený podľa svojich výkonov, musí mať klientov, tiež byť k ním ústretový. Nedá sa povedať, ako sa celá situácia vyvinie dovtedy o nejakých 10 rokov.

luccija
25. sep 2021

@mpg aj pediatrov je málo aj obvodných, všetci pomaly v dôchodku neurologov ani nehovorím kde sú všetci čo vyštudovali v zahraničí?

vroni
25. sep 2021

@fiffinkaa, ty trepes ako politický rečník. A okrem kresla tvoja známa nemá v ordinácii nič, žiaden nábytok, žiaden počítač, žiadne vybavenie, dezinfekciu robí ohnivý pohľadom, sestrička to ma osem hodín na stojaka..... môj ty boh, keby blbosť nadnasala, lietas tu ako prepelicka.

lucia147852
25. sep 2021

Medicínu by mal dr v prvom rade brat ako povolanie, lebo tie prachy sú častokrát mega odrete, ak to človek robí poctivo. Hold potom tu mame aj lekárov, ktorí za všetkým vidia len prachy a pacient je pre nich číslo. Takému dr je jedno či pacient umrie či ožije má na saláme. Takze áno, na život treba peniaze, a je samozrejme, že človek ich chce zarobiť, ale pozerať sa treba aj na to, či tu ozaj chcem byt pre ľudí a či na to mám, pretože už len prijímačky je kopa učenia. A ak chce byt človek dobry lekár, je to vecne učenie. Zarobiť dobre sa dá aj v iných sektoroch, takze ak ti ide čisto len a len o prachy, radšej si vyber niečo, na čom nezávisí život iného človeka

yvanielka
25. sep 2021

Detskí psychiatri sú nedostatkoví. Takže buď týmto smerom, alebo potom dermatovenerológ, alebo plastická chirurgia. Zubári majú obrovské prvotné náklady keď chceš mať modernú ambulanciu. Držím palce 🙂