Zmena povolania: Tipy na kariérnu zmenu pre učiteľku
Ahojte.. mám troška takú menšiu dilemu, preto by som si chcela vypočuť aj iné názory. Neberte to prosím, že sa tu sťažujem alebo plačem, ale reálne ma zaujímajú nezainteresované názory. Pracujem ako učiteľka na strednom Slovensku a pravdepodobne sa budeme s priateľom o pár mesiacov sťahovať do Bratislavy. Ako učiteľka pracujem 4 roky a veľmi ma to baví, deti mám veľmi rada, ale bohužiaľ mi výplata nestačí a preto pracujem ešte v jazykovej škole. Chodím domov 3x do týždňa o 7 večer, čiže je toho dosť, a preto už dlhšie premýšľam nad zmenou, len neviem čo iné by som mohla ísť robiť. Mám vyštudovaný dejepis a ANJ a nemčinu ovládam tak na B1. Chodila som aj do jazykovej školy a maturovala som z nej na gymnáziu a vo voľnom čase si čítam články po nemecky a počúvam podcasty aby som ten jazyk úplne nezabudla. Máte nejaké osobné skúsenosti? 🙂 Veľká vďaka.
@maya_hi tusim jcis v skolke, vies o tom, ze napr taky ucitel na gymnaziu sa pripravuje ovela viac, uz len skontrolovat take slohove prace je niekolkohodinova praca, precitanie, opravenie jednej prace v cudzom jazyku je tak 20 minut a v skupine mas aj 15-20 studentov, takze zavisi od preciznosti ucitela, od aprobacie, od dalsich povinnosti ako triednictvo, veduci PK, ak ma na statisti nejake projekty Erazmus atd… pracivny cas takehoto uciela je urcite dlhsi ako 8 hodin. Bezne som pracovala aj v soboty a nedele, ked som ucila na gympli.
@zuzana76 na základke máš tiež a nehovorím o prípravách na podujatiach ,absolvovanie tých podujatí, rôzne exkurzie s deťmi ,ktoré sú aj na celý deň, ak máš Erasmus alebo niečo tak to je kopa práce navyše bez nároku na odmenu za to. Ale to fakt nikto nevidí a ak pracuje menej ako je jej pracovný čas tak ozaj neviem v akej škole " učí" ,ale celkom tomu neverím.
@zuzana76 na základke máš tiež a nehovorím o prípravách na podujatiach ,absolvovanie tých podujatí, rôzne exkurzie s deťmi ,ktoré sú aj na celý deň, ak máš Erasmus alebo niečo tak to je kopa práce navyše bez nároku na odmenu za to. Ale to fakt nikto nevidí a ak pracuje menej ako je jej pracovný čas tak ozaj neviem v akej škole " učí" ,ale celkom tomu neverím.
@barbie2023 ja viem, ja som ucila 20 rokov na gympli a 6 na zs, presla som tam z dovodu, ze na gympli dom nemala pomaly cas na svoju rodinu, stale nieco. Na ZS bolo toho trucu menej, tam sa zo dalo povedzme za 8 hodin stihat, sle gympel nie, v skole od 7:30- 15:00/15:30 a niekedy aj dlhsie, dost casto, ked bola. pK tak bezne fo 16:00-16:3, tozne vzdelavacie akcie popoludni, vtedy este nebolo tolko online, ze foma si to pustim, pekne sme boli v skole a niekto nam prisiel prednasat, porady raz mesacne aj do 17:00

@barbie2023 ak si učiteľka tak mi je z tvojej odpovede smutno. Očividne máš problém s čítaním s porozumením. Ja som učiteľka a viem presne ako to je a tak som to aj myslela. Pracovný čas je oficialne kratší ako to čo nakoniec robíme😏
@maya_hi tusim jcis v skolke, vies o tom, ze napr taky ucitel na gymnaziu sa pripravuje ovela viac, uz len skontrolovat take slohove prace je niekolkohodinova praca, precitanie, opravenie jednej prace v cudzom jazyku je tak 20 minut a v skupine mas aj 15-20 studentov, takze zavisi od preciznosti ucitela, od aprobacie, od dalsich povinnosti ako triednictvo, veduci PK, ak ma na statisti nejake projekty Erazmus atd… pracivny cas takehoto uciela je urcite dlhsi ako 8 hodin. Bezne som pracovala aj v soboty a nedele, ked som ucila na gympli.