icon

Zmizol text napísaný perom Pilot FriXion: Riešenie?

Dnes o 10:41

Nechala som zošit pár dní v aute a poznámky písané Pilot FriXion skoro zmizli. Spravilo to teplo? Dá sa ten text ešte nejako obnoviť?

elenka.k
•
Dnes o 10:44

@anonym_autor pilot - to nie je toto gumovateľné? možno ti text niekto vymazal ...

autor
•
Dnes o 10:44
@elenka.k

@anonym_autor pilot - to nie je toto gumovateľné? možno ti text niekto vymazal ...

@elenka.k Nemal kto :-/

katarinaba
•
Dnes o 10:45

ano, je to gumovacie pero, kde sa atrament straca v dosledku trenia - cize teplom. Ak si nechala zosit v teplom aute, tak je normalne, ze texty zmizli.

elenka.k
•
Dnes o 10:46
@anonym_autor

@elenka.k Nemal kto :-/

@anonym_autor och, tá to nieeee, a ak dáš papier na slnko? nevidno nič?

autor
•
Dnes o 10:50
@elenka.k

@anonym_autor och, tá to nieeee, a ak dáš papier na slnko? nevidno nič?

@elenka.k Niekde vidno slovo a niekde písmenko ... ale to je všetko.

katica06
•
Dnes o 10:52
@anonym_autor

@elenka.k Niekde vidno slovo a niekde písmenko ... ale to je všetko.

@anonym_autor raz som niekde čítala že treba k tomu chlad,skús mrazničku

ibrunova
•
Dnes o 10:55

U syna v triede ich učiteľka presne pre toto zakázala používať

kacena4
•
Dnes o 11:07

áno teplom sa to vymaže preto deti nemôžu písať písomky gumovacím perrom 😍😍😍 skús mrazničku

anonym_288501
•
Dnes o 11:14

Áno, potvrdzujem. Pracujem v školstve a rodičom prízvukujeme, nech sa podpisujú guľôčkovým perom. Aj pri prefocovaní dokumentov miznú podpisy, text.

zabka79
•
Dnes o 11:21

@anonym_autor divne synove zosity su ok aj po 5 rokoch. Mozno mastny papier to bol a nie obycajny

rachel36a
•
Dnes o 12:17

@anonym_autor ano je to teplom...moj syn si chúďa napísal projekt gumovacim perom a potom ho zalaminoval...a mal pekný čistý výkres iba s nadpisom napísaným fixkou. Ostatne sa teplom zmazalo

miko_matata
•
Dnes o 12:22
@zabka79

@anonym_autor divne synove zosity su ok aj po 5 rokoch. Mozno mastny papier to bol a nie obycajny

@zabka79
skor daka kvalitnejsia napln, iny typ papier a chlad v izbe
nasi maju tiez daktore zosity pekne plne textu aj po rokoch a niekde mi zmizne nakupny zoznam za par mesiacov daky zabudnuty atd

aj blocky tak su, daktore vidno aj po rokoch, na niektorych neprecitas vobec nic po kratsej dobe

slavomira236
•
Dnes o 12:27

Moj je 7dmak a zosity z tretieho rocnika vidno vsetko

tanyan
•
Dnes o 12:36
@rachel36a

@anonym_autor ano je to teplom...moj syn si chúďa napísal projekt gumovacim perom a potom ho zalaminoval...a mal pekný čistý výkres iba s nadpisom napísaným fixkou. Ostatne sa teplom zmazalo

@rachel36a Neskúsili ste to schladiť? Osobne sa im vyhýbam, ale dcéra vraví, že schladenie zvykne "obnoviť" pôvodnú štruktúru.

rachel36a
•
Dnes o 12:40
@tanyan

@rachel36a Neskúsili ste to schladiť? Osobne sa im vyhýbam, ale dcéra vraví, že schladenie zvykne "obnoviť" pôvodnú štruktúru.

@tanyan skúsili, nič...musel napísať nový projekt...aspoň uz vie, popravde, tiež som nevedela, ze gumovacie pero neznesie teplo 😁😁😁

bielasovicka
•
Dnes o 12:48

A načo je vlastne takéto pero keď potom zmiznú písmená? Ach, staré dobré gulickove perá.... Ja neverím nikdy takýmto novodobým výmyslom. Darmo, som stará škola 😄

juliette173
•
Dnes o 14:05

Treba dat do mraznicky, atrament sa objavi 👍

anonym_5e8ca8
•
Dnes o 16:32

@anonym_autor stačí, ak sa na zošit vyleje voda, slnko, proste pomaly všetko vadí gumovaciemu peru. U nás je zakázané pisat gumovacim.