Zmizol text napísaný perom Pilot FriXion: Riešenie?
Nechala som zošit pár dní v aute a poznámky písané Pilot FriXion skoro zmizli. Spravilo to teplo? Dá sa ten text ešte nejako obnoviť?
@anonym_autor pilot - to nie je toto gumovateľné? možno ti text niekto vymazal ...
@elenka.k Nemal kto :-/
ano, je to gumovacie pero, kde sa atrament straca v dosledku trenia - cize teplom. Ak si nechala zosit v teplom aute, tak je normalne, ze texty zmizli.
@anonym_autor och, tá to nieeee, a ak dáš papier na slnko? nevidno nič?
@elenka.k Niekde vidno slovo a niekde písmenko ... ale to je všetko.
áno teplom sa to vymaže preto deti nemôžu písať písomky gumovacím perrom 😍😍😍 skús mrazničku
Áno, potvrdzujem. Pracujem v školstve a rodičom prízvukujeme, nech sa podpisujú guľôčkovým perom. Aj pri prefocovaní dokumentov miznú podpisy, text.
@anonym_autor divne synove zosity su ok aj po 5 rokoch. Mozno mastny papier to bol a nie obycajny
@anonym_autor ano je to teplom...moj syn si chúďa napísal projekt gumovacim perom a potom ho zalaminoval...a mal pekný čistý výkres iba s nadpisom napísaným fixkou. Ostatne sa teplom zmazalo
@anonym_autor divne synove zosity su ok aj po 5 rokoch. Mozno mastny papier to bol a nie obycajny
@zabka79
skor daka kvalitnejsia napln, iny typ papier a chlad v izbe
nasi maju tiez daktore zosity pekne plne textu aj po rokoch a niekde mi zmizne nakupny zoznam za par mesiacov daky zabudnuty atd
aj blocky tak su, daktore vidno aj po rokoch, na niektorych neprecitas vobec nic po kratsej dobe
@anonym_autor ano je to teplom...moj syn si chúďa napísal projekt gumovacim perom a potom ho zalaminoval...a mal pekný čistý výkres iba s nadpisom napísaným fixkou. Ostatne sa teplom zmazalo
@rachel36a Neskúsili ste to schladiť? Osobne sa im vyhýbam, ale dcéra vraví, že schladenie zvykne "obnoviť" pôvodnú štruktúru.
A načo je vlastne takéto pero keď potom zmiznú písmená? Ach, staré dobré gulickove perá.... Ja neverím nikdy takýmto novodobým výmyslom. Darmo, som stará škola 😄
@anonym_autor stačí, ak sa na zošit vyleje voda, slnko, proste pomaly všetko vadí gumovaciemu peru. U nás je zakázané pisat gumovacim.

@anonym_autor pilot - to nie je toto gumovateľné? možno ti text niekto vymazal ...