Ako často čistiť kúpeľňu a WC týždenne?
Som fakt humusacka lebo tam cistim len raz do tyzdna?? Zijem sama s dvomi detmi
Čistiť čo?kachličky, dlážky, sanitu?ja umývadlo pretriem, keď sa umývam detto vedľa skrinku.wc tiež dlážky umývam ako treba určite to nelestim parné čističe a tak v špine nežijeme, ale pedantna žena by ma ohovorila🙂
Umývadlá, WC, sprchový kút zotriem kazdy večer než idem spať.. ved to je pár minút. Celú kúpeľňu robí dcéra kazdu sobotu, to ma potom na dve hodiny...
@stanulienkat toto si neviem predstavit,aby moja 5r dcera drhla s dezinfekciou v rukaviciach obidve kupelne aj obe wc 🤔ja som v tomto pedant,a na vsetko mam konkretny prostriedok,a teda podla mna to je pre take male deti ozaj nevhodne
Kazdy nech umyva ako mu to vyhovuje -ako sa citi dobre🤷🏼♀️
Tieto temy su ozaj len z nudy😂
@simona92101 toto inak súhlasím, u nás to robí s toho dôvodu najstaršia dcéra, ta ide mat 18... malým by som chemikálie do rúk nedávala..
@anjelicek26 ja ju necham max dolozit toaletny kde chyba,uteraky a osusky zanesie spinave do pracky.staci mi ked si uprace svoju izbu,pomaha mi skladat pradlo(to miluje😃),vyklada umyvacku(detske riady),nakrmi psa-to sa s mladsou biju kto ho nakrmi a kto mu da viac 😃 ale teda drhnut kupelku urcite nie
Wc každé ráno,rovnako umývadlo a zem. Sprchac poctivo raz do týždňa,inak stierame po každom sprchovaní,aj kachličky lestim v sobotu.
Na wc som hakliva a teda zvyšok..záleží,aký máš prasny byť,ako často peries.
Ja ráno povysávam,ideme do práce a večer už umývadlo a zem zaprášená a keďže mi to vadí,urobím to..
@simona92101 umyvadlo, vana-to je pre moju dceru, lebo to vekovo zvlada. Jar, alebo tekuty prasok. Dezinfikujem obcas, nemame infekcne ochorenie, ani lepru, ci syfilis. Neviem preco by som zatazovala prirodu vecnym dezinfikovanim. Nie je to dobre ani pre cloveka, ani pre zivotne prostredie. Wc je moja starost, to dietatu nedavam. Ucim dieta odmalicka prispiet svojou trochou v domacnosti.
Nie?
@simona92101 ved jasne všetko primerane veku, moji maju pevné domáce práce- 8 rocna zameta schody, vykladá umývačku, 10 ročný čistí macaciu toaletu a nakladá umývačku, vykladá nákup. 13 ročný perie a prehadzuje do sušičky, vynáša smeti. 17 rocna so mnou chodí na tyzdnovy nákup, raz v tyzdni uprace detskú kúpeľňu a raz za mesiac povysava a vyprace auto...všetci sme s tým prakticky spokojný.
@stanulienkat vyssie som pisala s cim mi dcera pomaha,myslim ze to je postacujuce.
My mame psa,ktoreho casto umyvam v sprchaci,cize dezinfekciou je nutne to prejst,plus ked sa aj otrepe vo vnutri,tak mam taky mop na dlhej rucke a s tym umyvam az po strop.a celkovo mame tvrdu vodu,cize treba aj dvere na sprchaci aj baterie,obkladacky s prostriedkom, aby tam neboli flaky.za mna je to makacka,a teda ked to chcem poriadne tak si to urobim sama
Raz dvakrát do týždňa. Kachličky raz za rok na Vianoce.
Čistím podľa potreby, žiadne jasne dané termíny nemám.
@simona92101 tak ale pes meni situaciu.
Sklo v sprche so stierkou po každom sprchovaní a batériu, umývadlo podľa potreby, ale raz do týždňa minimum dôkladne
Záchod, umývadlo keď vidím, že je špinavé, dlážku raz za týždeň, kachličky pred veľkými sviatkami 😀 Sprchove kúty príležitostne, vôbec nemám k tejto činnosti vzťah a hanbím sa za to 🙈
Wc a sprchový každý deň a keď stíham piatok celú kúpeľňu no ak nie v sobotu mám brigádnikov 12r, a 7r síce niekedy sa im nechce ale treba učiť k povinnostiam od malička 😉
Umývadlo vždy keď je špinavé (neznášam zadrbane umyvadlo), WC 2x do týždňa a celu kúpeľňu nakomplet raz za týždeň
@stanulienkat pd 5-6r?To je potom umyte asi hala,bala ak to teda je umyte.
@ktochytavzite
myslíš 🙂 ? Ved určite to umývadlo nie je zaprasenene na nepoznanie. Deti su šikovné a ešte sa z takých malych orac aj radujú, ze pomohli. Nas 4 rocny keď vyleje niečo, tak po sebe aj poriadne utrieť. Poznamenal pod stolom, keď je narušené z raňajok. A nestíhala som sa čudovať - fakt to pozametal dôkladne. Aj na lopatku a hodil do koša. Vobec som po ňom nemusela opravovať. A to robil uz od 3,5 roka. Tiez rad umýva mojom podlahu. Ôk to je také nie veľmi presné ale nevadí. Vychovali ho aký je šikovný, nevážim mu radosť a zmysel potom ešte raz. Hlavne, že to robí s radosťou aj dôslednosť vekom pribudne 🙂
Deti sú sikulky, hlavne ked sa takto ucia hravo k zodpovednosti. Takže aj verím, že 5 rocna to zvládne celkom dobre ;)
jednou rukou umyjem zuby druhou umyvadlo , vanu po kazdom kupani a wc si kazdy po sebe skontroluje ... co sa tyka kachliciek podlahy to raz za tyzden alebo 2 ... spodna kupelna kde je len wc sa umyje raz za tyzden kedze tam chodi len macka a okno ma stale otvorene tak tam aj nanesie spiny .. a nie necitim sa humusacky -proste sa upratuje ked je spinave a nie ked sa to hodi cudziemu cloveku co ma nepozna
@simona92101 nie je nutne pouzivat dezinfekciu zakazdym, ale ak ostane po velkej stolici zaspinena misa, kazdy nech si ju vypucuje po sebe. Splachnut je hadam samozrejmost. (Ja dokonca dezinfekciu na WC ani nemam, lebo australski vedci zistili, ze vnutro misy je najcistejsi povrch v domacnosti co sa tyka bakterialneho znecistenia tak na co by som ju tam liala?)
Autorka, ked sa nauci kazdy zotriet po sebe umyvadlo, oplachnut vanu alebo sprchac, stiahnut vodu zo skiel a obkladu stierkou nie je nutne kazdodenne gruntovanie. Cistota sa da celkom dobre udrziavat, potom je aj upratovanie jednoduchsie a nemusi sa robit kazdy den.
Vždy keď je špinavé .WC a umývadlo umývam denne a sprchu a podlahy raz tyzdenne.Kachlicky keď vidim že už je to potrebné, asi 4 krát ročne .
@svetlonos urcite myslim.
Keď nemáš špinu tak úplne stačí (samozrejme WC a umývadlo podľa potreby) 😊ja musím kúpeľňu častejšie pretože máme psa ktorý tam chodieva
Veľmi záleží aj od pohlavia a veku detí. Ak máš doma chlapcov, ktorý sú vo veku, že sa hrajú na hasičov, tak je to málo 😀
Pozri ja cístim tiež len raz do týždňa a nemyslím si ze som humusacka... Prečo? Jednoducho preto ze sme doma zvyknutí, ze každý sa po potrebe obzrie ci nechal WC v takom stave akom ho našiel, a rovnako ako si ja po sebe utriem umývadlo svoje tak to urobí chlap so svojím a rovnako aj sprchu, a 11 r dcéra vie ze to isté musí urobiť vo svojej kúpeľni, v opačnom prípade kto nechá spinavom čistí obe kúpeľne.... A raz za týždeň hodím "grundputz" ja alebo chlap, podľa toho kto je na rade 😂😉☺️, co je v podstate záležitosť par minut keďže každý si svoje po sebe sprace...

Ked nemas spinu, preco by si mala byt otrok vlastnej domacnosti. Umyvadlo pretriem parkrat do tyzdna, ak treba, ale to je chvila. Neviem ako stare mas deti, ale kupelnu zvladnu od 5-6 rokov.