icon

Ako často periete?

11. okt 2023

ahojte, zaujímalo by ma ako často periete a koľko je vás v domácností. Zaujíma ma to preto,že mi nájomníčka vykričala,že často periem a,že poniektorí perú raz za dva týždne. Žili sme s partnerom v zdielanom dome na druhom poschodí my a na prvom majiteľka.

maryetta
12. okt 2023

My sme doma 5. A periem podla potreby. Vobec to neratam nejako.
Biele. Svetle. Tmave. Cierne. Ak sa mi nazbiera “kopka” tak hned zapinam pracku. Alebo podla potreby.
Este okolo toho obliecky. Uteraky…
Tak ak si to preratam tak minimalne 7x za 2tyzdne. Tak si to prerataj. Ale isto to bude aj viac. Kedze napr svetle oblecenie aj 2x. Toho mame najviac.

mimikarol
12. okt 2023

My sme traja a ja periem denne 2 práčky. Možno raz - dva x do týždňa sa mi podarí oprať len 1x

rebrambora
12. okt 2023

Sme styria a niekedy siesti, ale aj ked sme boli len dvaja s muzom, prali sme minimalne kazdy druhy den. Kebyze som cely den doma, nerobim ziaden sport a nemusim mat predpisane pracovne oblecenie, tak ano, viem si to predstavit raz, dva krat tyzdenne.
Ale pri aktivnom zivote neexistuje.

sense
12. okt 2023

2 +1+ 2 mačky, perie 3- 6pracok do týždňa, bledé, tmavé, 60st a potom podľa potreby športové, posteľné prádlo a 90st handry na cistenie
Ono je jedno kolko Peru ostatni, u vás je problém majiteľ bytu. Ved opotrebenie práčky mate v nájomnom a elektrinu a vodu si platíte sami.

henriettv
12. okt 2023

Sme 3 a periem v piatok alebo v sobotu 2-3 práčky

nitran
12. okt 2023

zdravím , my sme v domácnosti 3.Ja , manžel a nás 15 mesačný syn. Malý ma kožné problémy, stále mu periem i zehlim všetko zvlášť. Nikdy nemá 1 vec oblečenú 2 dní. Periem niektoré dni aj 3, 4 x za sebou. A potom ešte dávam prať ku koncu týždňa 2x. Takže ja periem asi viac ako iné ženy ale náučená som tak aj z domu. Moja mamina je poriadku milovná a cistotna

zmrzlinka2021
12. okt 2023

Traja a dvakrát týždenne

zobaka
12. okt 2023

kazdy den vacsinou, sme traja, ale chodime cvicit, do prace, cize pracka musi ist

janetinka27
12. okt 2023

sme dvaja a periem kazdy den 1-2 pracky

simona92101
12. okt 2023

Periem skoro kazdy den,niekedy aj 2-3 pracky,sme 4,z toho 2 male deti.

janage
12. okt 2023

Závisí aj od toho čo robíte. Ak trénuješ denne karate, chodíš behať, hrať futbal atď. Perieš každý deň. Ak máš športovcov viac a jeden trénuje v čisto bielom a druhý v tmavom tak ani spolu to nepôjde. Tiež keď máš bábätko, budeš prať jeho veci zvlášť. Montérky zo stavby tiež nedáš s bežnými vecami. To isté platí ak máš niekoho s citlivou pokožkou či zdravotným problémom.

jaond19
12. okt 2023

Sme piati (2 + 3 deti), periem kazdy druhy den oblecenie. Ak sa peru obliecky, deky, tak aj castejsie.

dididudu
12. okt 2023

Sme štyria a periem každý deň, dve pracky sem tam sa stane že operiem len jednu várku ale prevažne tie dve.

dididudu
Autor odpoveď zmazal
nikiki29
12. okt 2023

My sme traja a pes, plus mužove pracovné oblečenie čo periem osobitne a operiem cca 4-5 práčok do týždňa. Keby mám prať 1x za 2 týždne tak nestihne práčka ani koľko cyklov za deň urobiť ako ja budem mať veľa prádla 😅

lulu0123
12. okt 2023

Sme 5 a periem minimalne 5xdo tyzdna.

lelelienka
12. okt 2023

Teraz s malym babatkom tak 2 max 3x tyzdenne, predtym 1-2x

lizatko1009
12. okt 2023

Sme 3 ja a kazdy den ide pracka

conquestor
12. okt 2023

Sme 4 na dome.Periem niekedy aj 10x do týždňa...úplne bežne dám 3-4pracky denne a potom 2-3dni kľud a zas tak....priemerne tak 6-10 praciek týždenne záleží čo a ako....

dorothee
12. okt 2023

Dvaja dospely a styri deti,periem tak 5krat do tyzdna,niekedy aj dve tri pracky.Len postele ked zvleciem su to dve pracky,a to mam 8kilovu pracku..

danyelia
12. okt 2023

Sme 6-ti a periem cca 5x do týždňa, niekedy ide práčka aj 2x za deň, keby som 3 dni neprala, zavalili by ma tie kopy špinavého prádla 😄

mamickalisticka
12. okt 2023

Sme 5ti a periem podľa potreby, väčšinou 3x do týždňa

danielittar
12. okt 2023

My sme zatiaľ dvaja. Periem minimálne 2-3 práčky týždenne. Cez leto viac.

katarinka89
12. okt 2023

Každý deň, málokedy obden

4stanka4
12. okt 2023

Sme 3 a periem 2x týždenne (mame veľkú 9kg pracku)

lili1313
12. okt 2023

@zuzanka.zuzu toto ma zaujalo, zdá sa ti ze lepsie operie, ked je malo veci? Mne sa osvedčilo praveze s plnou prackou ale nie preplnenou pravdaže.

simsalabim
12. okt 2023

Sme 5 - v podstate dospeli - a periem vela. Neviem si predstavit prat 1-2 za tyzden. To sa neda. Aspon u nas 😅 Uz len ked periem osusky -1 pracka. Farebne - 1 pracka, biele - 1 pracka, cierne - 1 pracka, jemne - 1 pracka. Sportove - 1 pracka. Cize minimalne 6 pracok za tyzden+ postelne z 5 posteli, niekedy deky, baldachyn z terasy, zahradne pracovne… ono sa to strasne nazbiera.

misinka0611
12. okt 2023

Úprimne, neviem si s malými detmi predstaviť prať 1x za 2 týždne. Nemáme prekypujúce sa skrine s oblečením aby sme v pohode mali čo obliekať 2 týždne. Už len keď všetkým idem oprat postelné prádlo tak to výjde na 2 práčky, lebo preplnat ju nebudem aby mi to nevyžmýkalo.

lopka1313
12. okt 2023

Jasne, ze sa da aj raz za 2 tyzdne - moj priatel taky bol predomnou... Hodil vsetko spolu na 30 stupnov 30 min a bolo mu to jedno. A doma sa prezliekal, ked bol predtym napr v meste alebo v kancli, ale pyzamo mal tyzden, tricko, kratasy 3 dni, doma robil HO... Uteraky a obliecky vymienal, ako sa mu (ne)chcelo, takze malo. A povazoval to za ok.
So mnou je to ine, z jeho zvyklosti mi bolo zle (ale zistila som to, az ked sme spolu zacali byvat), kym sme mali 5 kg pracku, prala som furt. Realne furt, to nebolo, ze by sme nemali rozlozeny susiak doma. A to sme len dvaja. Lenze ja na seba dam 2x tak max nejaku bundu, vrstvim si oblecenie, veci na noc menim denne, mam system pravidelneho vymienania uterakov a obliecok a tak... Teraz mame 9 kg pracku a je to neporovnatelne... Podla obdobia, ktore ju mame a jej hlasenia cistenia po kazdych 50 praniach, periem priemerne raz za 2-3 dni. V realite je to obcas inak, lebo samozrejme su obdobia, ked ide pracka obcas, obdobia, ked tyzden neperiem vobec a obdobia, ked kazdy den v tyzdni dam 1-2 pracky... Vzdy podla aktualnej potreby a plnosti daneho kosa s pradlom (poloprazdne pracky neperiem).

Inak triedim veci na 1.tmave na 30-40, 2.tmave na 60, 3.svetle na 30-40, 4.svetle na 60, 5.farebne/sportove/specialne na 30-40, 6.priatelove boxerky (ma nejaku koznu reakciu na prasky) s domacim slizom na 60. Kedysi som este delila aj utierky na 95, ale od kedy pouzivam susicku, co mame v pivnici za 50cent/susenie, tak ich nechavam prat na 60 so svetlymi vecami. Mame tolko veci, aby sme aspon 2 tyzdne nemuseli riesit ziadne pranie, ak by to nahodou nevychadzalo.

PS: odstahujte sa niekam, kde nebudete zit s majitelom. Taketo najmy su vzdy tie najhorsie, svoje si clovek vzdy chrani viac, aj pri cudzich ludoch chce uplatnovat svoje zvyklosti a skrblici, co by si pre cent nechali koleno vrtat, su v tom blazni (aj ked cenovo sa obcas zdaju taketo najmy výhodnejsie).

sazumak
12. okt 2023

Sme 5, z toho dve slečny v puberte a jedna malá 🙂 Periem denne 1-2 práčky, ale u nás teda sú vždy plné. Ak nie, tak počkám, kým sa nenazbiera. Kým sme boli 4 a manžel chodil na týždňovky, tak som prala omnoho menej, väčšinou len v sobotu.