Ako efektívne prať menštruačné nohavičky?
Ahojte dievcata, idem si sem po rady s tymto chulostivym problemom, neviem, ci robim niekde chybu alebo co, ale pouzivam menstruacne nohavicky a mne sa zda, ze aj po vyprani citim z nich tu krv. Na 24 hodin mam 4 ks, 3 na den, 1 na noc, hned po zobleceni ich vyoplachujem pod tecucou vodou, kym nejde cira, potom v rukach a prasku operiem a potom este aj v pracke a aj tak sa mi zda, ze proste nie su vyprate na 100%. Potom, ked mi skonci ms, tak ich vsetky hodim na 60 do pracky a odkladam. Pocas ms periem na 40. Robim to zle, alebo? Ocenim kazdu radu, diskusiu zakladam kvoli trapnosti anonymne, tak kludne mi anonymne aj odpisujte, kedze je to ozaj blba tema 😀 ale uz ozaj neviem, kde je problem
@anonym_autor tak mozno treba dat na 90 ale to asi by sa znicili?
@anonym_autor Skús ich aj prvýkrát oprať na 60 st. a nie len na 40. Vyskúšala by som tento sanytol, používa sa namiesto aviváže:
https://www.drmax.sk/sanytol-dezinfekcia-na-pradlo
Pouzivas avivaz ci nie?
@anjelicek26 aviváž sa nesmie používať na menš. nohavičky
@anjelicek26 aviváž sa nesmie používať na menš. nohavičky
@janai1 ved preto sa pytam..ani gelove kapsule, len praci prasok.
@anonym_autor Skús ich aj prvýkrát oprať na 60 st. a nie len na 40. Vyskúšala by som tento sanytol, používa sa namiesto aviváže:
https://www.drmax.sk/sanytol-dezinfekcia-na-pradlo
@anonym_bc011b krv nemoze prat na 60...
@anjelicek26
ked su vyplácané a ode číra voda ako autorka pise, tak potom uz mozes.
@anjelicek26 Píše, že ich preperie najprv ručne, kým nejde číra voda (teda dúfam, že používa studenú). Potom sa môže do práčky s práškom aj na 60 st. Mne vždy zišlo z prádla.
Pouzivas avivaz ci nie?
@anjelicek26 nie, viem, ze sa na ne nesmie davat
@anonym_autor tak mozno treba dat na 90 ale to asi by sa znicili?
@anonym_cb772c asi ano, pisalo v navode, ze prat max na 60
@anjelicek26 Píše, že ich preperie najprv ručne, kým nejde číra voda (teda dúfam, že používa studenú). Potom sa môže do práčky s práškom aj na 60 st. Mne vždy zišlo z prádla.
@lilianka28 ano, tak ich periem, najprv rucne v studenej, ked ide cira voda, davam prat s pracim prostriedkom bez avivaze na 40, davam aj pridavne plakanie a aj tak sa mi zda, ze este proste tam tu krv citi
@anjelicek26 ja mam info ze praci prasok sa nema pouzivat na menstruacne nohavicky, len gelovy, pretoze tie castice z prasku mozu narusit funkcnost..
@anjelicek26 hej? tie čo mám ja odporúčajú skôr gél ako prášok
@anjelicek26 ja mam info ze praci prasok sa nema pouzivat na menstruacne nohavicky, len gelovy, pretoze tie castice z prasku mozu narusit funkcnost..
@anonym_945b64 ake castice? Jasne treba dlhe plakanie, ale to pri vsetkom spodnom pradle. Gel robi taky jemny film na pradle, znizuje funkcnost latky, kamoska je gynekologicka, tak mi to prizvukovala...
@anonym_945b64 ake castice? Jasne treba dlhe plakanie, ale to pri vsetkom spodnom pradle. Gel robi taky jemny film na pradle, znizuje funkcnost latky, kamoska je gynekologicka, tak mi to prizvukovala...
@anjelicek26 gynekologicka je urcite odbornicka, ale na material a funkcnost produktu su vacsimi odbornikmi urcite vyrobcovia.
Proste ten sypky prsok moze vojst medzi tu membranu a straca ta sava cast funkcnost.
Napr tu: Zvoľte teplotu do 40 °C a otáčky maximálne do 1000.
Perte v gélovom pracom prostriedku.
Nepoužívajte sypký prášok, aviváž, odstraňovače škvŕn, zmäkčovadlá alebo bielidlá.
https://www.ecomodi.sk/clanok/6/pranie-a-suseni...
Ale uvadza to skoro kazdy vyrobca menstruacnych nohaviciek
Možno kvalitnejší prací prostriedok,ja používam denk mit gél na pranie a super to vyperie..nechávam ale dlhšie namočené nohavičky v studenej vode..aj celú noc a ráno vyperiem v teplej v rukách alebo v práčke

Pouzivas avivaz ci nie?