Ako optimalizovať spotrebu pracieho prášku pre jednu osobu?
Ako dlho vám vydrží prací prášok v 1 osobovej domácnosti?
Ahojte, bývam sama. Periem asi 2x týždenne, minimálne 1x farebné a 1x čierne. Niekedy aj viac samozrejme, deky, uteráky, obliečky apd.
Mám jeden veľký tekutý prášok 3,5l, ten mi vydrží iba dva mesiace.
Jeden malý 1,5l na farebné, ten ide za mesiac preč.
Rozmýšľam, či mám normálnu spotrebu, či periem veľa, alebo normálne. Neviem.
Na kazdom prasku mas pocet pracich davok- staci davat odporucane mnozstvo- tu neplati cim vac prasku tym viac ciste pradlo. A potom prasok vydrzi presnw tolko kolko ma
@zuzinka888 jasne, chapem, otazka smerovala tam, kolko vydrzi prasok tzn. ako casto sa perie v inej domacnosti, kde zije iba zena.
@zuzinka888 jasne, chapem, otazka smerovala tam, kolko vydrzi prasok tzn. ako casto sa perie v inej domacnosti, kde zije iba zena.
@anonym_autor ja ked som byvala sama urcite som prala min 3-4 pracky tyzdenne. Biele, farebne, tmave, postelne pradlo. Niekedy este k tomu osobitne nejake speci kusky napriklad vlnene atd. Takze aj viac. Teraz ked mam dieta periem skoro kazdy den. Zalezi teda aj od kapacity pracky, v tych slim prackach na 5 kg by som asi prala aj 2x denne teraz. 😀 ak niekto nosi jedno tricko aj 3 dni tak potom perie menej, ja nosim vsetko len raz okrem nohavic mozno a svetrov atd.
My bývame dvaja a beriem 2x do týždňa. Takže chápem že pre 1 osobu je to tak isto , lebo musíš prat oddelene
@anonym_autor farebne peries 1x tyzdenne cca takze cca 4-5x do mesiaca. 1,5l balenie mas fuc za mesiac?? To preboha davas 3deci do prania?
Dobre ti pisala radu vyssie, na kazdom prasku mas cca pocet davok kolko ti ma vydrzat. 1,5l balenie zhruba 37prani a nie 5 prani...takze nie je problem ako casto peries ale kolko prasku tam zbytocne davas
Poloz si otazku mozno trosku inak. Lebo aj ked byvas sama, chces ciste veci - teda pocet prani asi neznizis. Je otazne, ci mas "plne vytazenu" pracku alebo len polovicnu davku pradla v nej a das aj polovicnu davku pracieho prostriedku... ?
Keď si kúpim prášok na 60 praní, tak mi vydrží na 60 praní... :D
Čiže 2 až 4 týždne, záleží ako často periem :D
@anonym_autor farebne peries 1x tyzdenne cca takze cca 4-5x do mesiaca. 1,5l balenie mas fuc za mesiac?? To preboha davas 3deci do prania?
Dobre ti pisala radu vyssie, na kazdom prasku mas cca pocet davok kolko ti ma vydrzat. 1,5l balenie zhruba 37prani a nie 5 prani...takze nie je problem ako casto peries ale kolko prasku tam zbytocne davas
@anonym_d88cd3 tym myslim len normalne veci. Zvlast potom postelne pradlo, deky, uteraky, apd. Cize klasicke veci a oblecenie periem 1x farebne, 1x čierne. Ostatne vacsie veci do toho nepocitam - to minimalne este 2x tyzdenne. Ale ja mam uteraky cierne, deky tmave, obliecky a plachty tiez v tmavej farbe vacsinou, aj dekoračne vankušiky mam čierne, čiže na to ide väčšinou prášok na čierne výnimočne na farebné.
Keď si kúpim prášok na 60 praní, tak mi vydrží na 60 praní... :D
Čiže 2 až 4 týždne, záleží ako často periem :D
@procrastique tak ja potom periem 33x mesačne farebne zjavne 🙂.
@anonym_d88cd3 tym myslim len normalne veci. Zvlast potom postelne pradlo, deky, uteraky, apd. Cize klasicke veci a oblecenie periem 1x farebne, 1x čierne. Ostatne vacsie veci do toho nepocitam - to minimalne este 2x tyzdenne. Ale ja mam uteraky cierne, deky tmave, obliecky a plachty tiez v tmavej farbe vacsinou, aj dekoračne vankušiky mam čierne, čiže na to ide väčšinou prášok na čierne výnimočne na farebné.
@anonym_autor nerozumies tomu, ze na prasku mas napisane kolko prani ti ma vydrzat? Na mojom 1,5l je 37prani. Z tvojho popisu to nie je zrejme, ale preies farebnym praskom 37x do mesiaca? Ak nie tak matematika je jednoducha...davas vela prasku a to je uplne zbytocne najma ak mas pracku poloprazdnu
Inak tieto "kolko prasku" je relativne, ako ja pri 10kg pracke urcite musim dat viac, ako niekto pri 5 kilovej, ze ano... 130 prani prasok mam cca na mesiac... ale nas je 7, denne idu 2-3 pracky... kazdy den si perie iny clen rodiny...
@anonym_autor nerozumies tomu, ze na prasku mas napisane kolko prani ti ma vydrzat? Na mojom 1,5l je 37prani. Z tvojho popisu to nie je zrejme, ale preies farebnym praskom 37x do mesiaca? Ak nie tak matematika je jednoducha...davas vela prasku a to je uplne zbytocne najma ak mas pracku poloprazdnu
@anonym_d88cd3 mam 33 davok na 1,5l pracom prasku. Zaujimave, periem 33x do mesiaca farebne.
@anonym_d88cd3 mam 33 davok na 1,5l pracom prasku. Zaujimave, periem 33x do mesiaca farebne.
@anonym_autor tak to potom neplati ze peries cca 4x do tyzdna 2 praskami (Periem asi 2x týždenne, minimálne 1x farebné a 1x čierne. Niekedy aj viac samozrejme, deky, uteráky, obliečky apd.) ale 8x jednym praskom...
Ak peries 8x farebne za tyzden, ano je to vela pri beznej spotrebe jedneho cloveka
A inak vieš, že toho prasku stačí dat o polovicu menej ako je uvedené? Operie ti to tak isto. Je v tom tona chémie takže tibstaci 1pl na jednu pracku. Peniť to tiež nemusí jak besne, stačí trocha a prádlo bude mat vyprate. Ja kupujem veľký sypký na 100 prani a vydrží dva mesiace aj viac niekedy. Sme 3ja plus 3 zvieratá. Všade deky, vankúše, posteľné 3x, väčšinou 4x keďže u nás niekto prespi takže každé 2 týždne periem obliečky, každý týždeň uteráky plus zvlášť utierky plus zvlášť handry. Ty dávaš veľa prasku a si sama, ani ta práčka oblečenia po týždni nebude plná.
A inak vieš, že toho prasku stačí dat o polovicu menej ako je uvedené? Operie ti to tak isto. Je v tom tona chémie takže tibstaci 1pl na jednu pracku. Peniť to tiež nemusí jak besne, stačí trocha a prádlo bude mat vyprate. Ja kupujem veľký sypký na 100 prani a vydrží dva mesiace aj viac niekedy. Sme 3ja plus 3 zvieratá. Všade deky, vankúše, posteľné 3x, väčšinou 4x keďže u nás niekto prespi takže každé 2 týždne periem obliečky, každý týždeň uteráky plus zvlášť utierky plus zvlášť handry. Ty dávaš veľa prasku a si sama, ani ta práčka oblečenia po týždni nebude plná.
@anonym_aa2bbd hm ze dospela osoba nezaplni jednu pracku v tyzdni (?) Ved len postelne a uteraky, biele, tmave... a 1PL prasku je uplne neefektivne pranie...asi mas tip top deti, co ti nic nezaspinia alebo fakt neviem... a ano mame kvalitnu pracku, ale aj jedno 1 rocne prasiatko...
@anonym_autor 33x do mesiaca farebne + cierne a samozrejme niekedy aj viackrat lebo peries deky, obliecky, uteraky apd? Tak to je strasne vela na jedneho cloveka 😅 jedine zeby niekde bola chybicka a prala si ovela menej krat ale pouzivala vela prasku
@anonym_autor 33x do mesiaca farebne + cierne a samozrejme niekedy aj viackrat lebo peries deky, obliecky, uteraky apd? Tak to je strasne vela na jedneho cloveka 😅 jedine zeby niekde bola chybicka a prala si ovela menej krat ale pouzivala vela prasku
@mimicka2013 to znie, že jej práčka perie min každý deň, niekedy aj 2x za deň 🤔 ja som sama. Periem raz do týždňa biele, 2x tmavé. Občas niečo pomimo. Ale priznám sa, že nemám odsledované, ako dlho mi vydrží prášok.
Keď sa tu už rieši jedna pracia davka, aj vy dávate jeden cely vrchnacik? Či podľa čoho to mate vy?
Ja mam pracku na 6 kg, takze davam jednu odmerku prasku (ci gel ci prach) a jednu odmerku avivaze, ak davam. Ak nie, tak dam 1 odmerku (vrchnak z tych guliciek) Lenor Guliciek. Nemam nejak extremne spinave pradlo, ze by mi bolo treba 2 odmerky prasku. 1 odmerka = 1 vrchnak, pri pracom prasku sypkom mam taku odmerku plastovu, tak 1 toho.
Keď sa tu už rieši jedna pracia davka, aj vy dávate jeden cely vrchnacik? Či podľa čoho to mate vy?
@anonym_029bb9 ja mám gely na pranie a dávam podľa návodu - mám odmerky (kedysi predávali gely s takými odmerkami a nechala som si ich doteraz...)
@mimicka2013 to znie, že jej práčka perie min každý deň, niekedy aj 2x za deň 🤔 ja som sama. Periem raz do týždňa biele, 2x tmavé. Občas niečo pomimo. Ale priznám sa, že nemám odsledované, ako dlho mi vydrží prášok.
@123profil321 tak ked ma ja neviem 5 kilovu mini pracku, je to ine, ako ked mas normalne velku... tam operies fakt len par kuskov...
Dávaš toho viac ako je udane na jednu dávku
@anonym_029bb9 podľa toho, koľko mám toho v práčke. Niekedy pol, niekedy celý, niekedy 1,5
@123profil321 tak ked ma ja neviem 5 kilovu mini pracku, je to ine, ako ked mas normalne velku... tam operies fakt len par kuskov...
@anjelicek26 popravde, ja ani neviem, aký objem má moja práčka. Zdá sa mi, že 6kg, musím to pozrieť
@anonym_029bb9 ja dávam plný vrchnák
ja som nikdy neprepočítavala,že kolko praní mi vydrží jeden prášok alebo gél.Gélu dávam plný vrchnák a na prášok mám takú odmerku.
Keď sa minie,kúpim.Absolútne nemám predstavu,že ako dlho mi vydrží prach alebo gél.
@anonym_aa2bbd presne aj ja davam menej prasku, ako je uvedene
@anonym_autor noooo, podľa toho čo píšeš teda peries každý deň a 2 dní 2 x 🫣. Veď logicky, periem toľko krát, koľko krát potrebujem. Ak muž príde zo záhrady a povie, že je celý zablatený, tak to nedrzim v koši, ale hneď to samostatne operiem. Ak som sa v práci niečím ospinila, tak to dám do koša na prádlo a až budem mat dostatok farebných veci, operiem to, bez rozdielu toho, koľko praní mi má ešte prášok vydržať do konca mesiaca. Ak nevydrží, tak kúpim nový nie? Či.....? 🤔🤔🤔
Ljdia vy si to vazne pocitate ci ste oprali 45-60-100 pracok?ved raz davam plnu odmerku na bavlnu potom par triciek na expres tam len cvrknem trochu.
proste nalejem do suflika kolko sa mi zda dost a pustim pracku minam minam az je prazdny a treba novy..mam zvlast na biele na farebne na cierne klasicky prach sensitive plus dezinfekcia avivaz na urcite materialy co susim volne aby neelektrizovali netusim ani kolko mi ta flasa vydrzi nie to este kolkokrat som z nej oprala..
@anonym_autor Práve dnes som otvárala nový prášok.Predosly bol na 100 praní a vydržal cca 3 mesiace.V domácnosti sme dvaja dospelí

Na kazdom prasku mas pocet pracich davok- staci davat odporucane mnozstvo- tu neplati cim vac prasku tym viac ciste pradlo. A potom prasok vydrzi presnw tolko kolko ma