Ako účinne odstrániť fľaky z vinylovej podlahy?
Dobrý deň, prosím o radu. Kúpili sme robotický vysávač, ktorý zároveň aj umýva podlahu. Keďže viem, že sa doň nemôže dávať prostriedok na umývanie podlahy, tak som prostriedok nastriekala pomocou rozprasovaca priamo na podlahu. Čítala som na nete, aj tu na MK, že to tak ženy robia. Problém je v tom, že všade, kde som to nastriekala, mi na podlahe ostali fľaky a šmuhy. Asi preto, že kým tam vysávač došiel, vyschlo to. To znamená, že vlastne podlaha v celom dome je flakata. Nepomohlo ani následne manuálne umytie podlahy s prostriedkom. Viete mi poradiť, čo s tým? Podlaha je vinyl.
ja uz niekolko rokov davam normalne sanytol na podlahy do tej vody a nic sa mi nepokazilo...
@babushkaem ja tiež sanytol tak super, že s tým nieje problém
@petruldo a to uz mam druheho robota, ten prvy mal v sebe nadrzku a v pohode, teraz mam si rok takeho co mam stanicu aj s vodou tiez bez problemov
@betulinka1 na fotke to nie je až tak viditeľné, ale zopár fľakov vidno je, no a toto mám po celej podlahe. V skutočnosti to vyzerá horšie. Bol to prostriedok priamo na vinyl, tak snáď nepoškodil.
@karin162 ked zoberies handričku a utries to rucne, tak tie flaky ostávajú? Skus na nejakom kúsku

@karin162 odfot tie flaky. Ci ti ten prostriedok nezničil vinyl…. Nie na podlahu sa strieka ale na handričku vysávača. Ak na dlážku, tak iba tam, kde je dlažba, napriklad kupelna, wc.