Ako účinne odstrániť vodný kameň z WC?
Čítala som si viacero rád tu na MK, ale mám nezrovnalosti.
Prosím, ak máte skúsenosť, pomôžte.
Mám totálne tvrdú vodu v byte a zanesené WC od vodného kameňa a aj močového kameňa. Rada by som použila niektoré z rád. Otázky:
Ak do WC nalejem horúci ocot, nepraskne?
Ak do WC nalejem kyselinu soľnú = HCl, nechám pôsobiť,spláchnem, nevybuchne to?
Kľudne mi napíšte, čo Vám pomohlo na vodný kameň - miesto dole vo WC - na dne WC a aj v tých záhyboch,lebo dnes som to škrábala s hubkou na riady - tou drsnou časťou a nič.
Prosím, poraďte, až nemám WC ako u asociálov.
@maria535 Ďakujem. Kde to kúpim? Zvažujem už všetko.
Ocot je dobrá vec
@markusrasford Mám ho naliať horúci? Nepraskne WC?
Ocot nemusíš zohrievat. Daj najprv 1,5 dcl jemne to tam rozlej. Najlepšie to nechať pôsobiť na noc
Maju aj v Teta drogerie aj cez Alzu sa da objednat🙂 pogooglite …vyborna vec 👌🏼ine chemicke pokusy by som asi velmi neskusala aby ste si neposkodili toaletu a vseobecne odpad
Ja som kedysi použila kyselinu, naliala som pol fľaše do wc na noc, zavrela veko. Ráno som spláchla a vydrhla potom ešte. A do nádržky dávame pravidelne tablety proti kameňu.
Keď použiješ ocot tak 8 percentný
Ocot používam skôr na bežnú údržbu. Pri veľkom znecisteni tabletu do umývačky nechať pôsobiť celú noc, potom to vydrhnut.
Tak ja som objavila lepsie ako hg cistic ( doteraz pouzivala/ tiez dobry) Lanci , treba vytiahnut vodu z misy ( s vacsou striekackou) nastriekat pripravok lanci a mocovy kamen uplne odpadne, potom uz len pravidelne udrziavat wc s tymto prostriedkom
@felycity Toto?
Kludne nalej kazdy vecer, ked posledny vybavil na WC co mal plo litra studeneho octu do misy a nechato atam, ten co pojde prvy rano to splachne. Alebo rozpusti 5 lyzic kyseliny citronovej vo vode analej tu. Mocovy kamen dobre uvolnuje aj klasicka ruzova fixinela s kyselinou fosforecnou. Ked su hrube nanosy, nepojde to vsetko naraz ale casom sa vsetko uvolni.
ano, ale treba zobrať aj to väčšie balenie, na 1 x sa to tam naleje a celé, nechá pôsobiť a celý ten kameň odpadne a potom už en priebežne udržiavaš tým rozprašovačomhttps://vseobchod.sk/hrdza-a-vodny-kamen/3949-l...
Tiež davam tabletu do umyvačky, ktorú zalejem horucou vodou a necham pôsobiť cez noc.
Čierny domestos… my sme po kúpe bytu mali dole v ohybe wc taký nános kameňa, že som zvažovala výmenu wc, všelijaké “recepty” sme skúšali, ale až čierny domestos zabral (na viackrát to bolo treba aplikovať, ale už je wc ako nové 🙂 )
Vybrat vodu z wc a na noc dat tabletu do umyvacky, nie gelovu ale tvrdu, zaliat octom, rano splachnut, pripadne docistit... funguje bez drhnutia
Mne sa to podarilo pomocou tejto praskovej Fixinely na WC. Je to take mensie vrecko, asi ako pudingovy sacok. Kupila som v beznej drogerii u nas. Kamen sme mali vnutri dolu okolo odtoku, skratka pod tou vodou, co stoji vo vecku... Nepomahali im na to bezne prostriedky co cistim wc ani ocot, raz som naliala liter a nic.
Toto som nasypala, voda vo wc poriadne zasustala, spravila sa tam pena, tak som sa potesila, ze sa hadam ten kamen rozpustil. Ale nechala som to tam asi hodinu este. No ked som splachla, tak ten kamen tam stale bol. Potom som si druhy den, ze sa na jednej srane cely odlupil, tak som skusila kefou, ci aj z druhej strany to ide dole, ale neslo. Tak som dala druhe vrecko tej fixinely. A po tej hodine sa mi uz aj ta druha strana odlepila vkuse v celku a uz od vtedy kazdy tyzden raz to dam preventivne do vody a kamen as uz nerobi alebo ak tam aj djaky co nevidim je, tak zmizne, lebo vzdy to tak zasusti v tej vode riadne ako sumienka...
@jumama Ďakujem !!! Skúsim.
Niekedy je najlepšie vymeniť celú misu (porcelán) za novú. Napríklad pokiaľ sa kameňom zmenší prierez v tej zadnej časti (na tom obrázku Fixinely tam kde je tá malá šípka) a zle to splachuje; to sa bez demontáže takmer nedá vyriešiť...
Ja som HG kupovala v OBI, ja pouzivam HG na podlahy.A do wc na vodny kamen kupujem cierny domestos, nalejem a necham posobit. Sem tam nalejem aj do nadrzky s vodou
@jumama prosím ťa a kde to kupuješ? Ešte som si to nevšimla...majú v DM, tete alebo 101tke?
ja namočím toaletný papier do octu a poprikladám na noc na miesta, kde je kameň, ak je to nad hladinou. a ešte raz poriadne navlhčím octom. rano vycistim. ale pod hladinou neviem, asi by som naliala veľa octu do misy a nechala pôsobiť cez noc.
Jednoznačne anex NOX ...nebudeš ľutovať , toto majú profi firmy na Slovensku...
Ocot. Alebo cierny domestos.
Robil som to minulý týždeň,treba na to chlapa,ak sa dá vybrať wc von z miestnosti, ideálne,ak nie zabezpečiť dobré vetranie, vybrať všetku vodu veľkou striekačkou a celý liter kyseliny soľnej,chlorovodikovej liať opatrne zvrchu do misy,pozor na výpary!!! dobré vetranie!!! za 10 minút spláchnuť a máte nové wc.
Čierny domestos so zeleným nápisom. A to keď sme sa nasťahovali bol záchod hrozný. Toto mi vyčistilo úplne bez zbytku
skus tablety do WC - maju v Kauflande aj v dm-ke, za mna game changer, nechaj kludne celu noc posobit, ak nepovoli vsetko, zopakuj za sebou par dni. Na okraje misy, kde sa usadza kamen, pouzivam HG na vodny kamen, krasne vycisti.. Nastriekam, oblozim tolaetakom, aby nestekal a necham hodinu posobit..

Odporucam toto 👌🏼hlavne nechat posobit