Ako uskladniť a žehliť prádlo?
Ako a kde uskladnujete pradlo na zehlenie? Poskladte do skrine ak nestihnete vsetko pozehlit,alebo mate na to specialny kos?
@anonym_autor Keď tu čítam vaše odpovede, tak musím použiť len jedno oslovenie: Vážené slepice. Takže vy nežehlíte? No povedzte, kade sa prechádzate a prídem sa pozrieť, ako chodíte celá vaša rodina v pokrčenom oblečení. Myslíte si, že ste in? Je to trápne. Že manžel chce vyžehlené košele a nohavice? On je asi mimozemšťan. Čo si to dovoľuje. Kto to kedy videl, aby niekto chodil v čistom a vyžehlenom? A pohoršujete sa (niektoré), že on to vyžaduje? A k tomu viete hlúpo napísať len to, že však má ruky, nech si vyžehlí. Vy nemáte doma podelené úlohy? Asi nie. Ja som stará a dobre vychovaná škola. Keď vy budete vyžadovať vymaľovať, poskladať nábytok alebo niečo podobné, povie vám manžel, že máte ruky, tak si to urobte. Budete na neho pozerať ako báger na tvrdú hlinu, že? Ďalší argument, čo tu padol: Nezabíjaj čas žehlením, venuj sa radšej deťom. Viete vy, "moderné" mamičky, čo to znamená venovať sa deťom? K niečomu ich viesť - vštepovať im návyky, učiť ich aj veci v domácnosti, pravidlám, slušnosti... Česť výnimkám, ale vy nemáte ani šajn o výchove. Vychováte z vašich deciek rozmaznaných frackov neschopných samostatného života. Všetko im doprajete, veď majú na všetko nárok, že? A poviete nie? Ten váš zlatúšik sa hodí sa o zem alebo chytí hysterický záchvat a vy mu radšej vyhoviete miesto toho, aby dostal pár po riti. Neuvedomujete si, že v mladosti sa aj zákazmi a primeranou "bitkou" určujú deťom hranice, pokiaľ môže zájsť. Za mojich mladých čias sa vravelo (a platí to stále): ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko. Keď už budem Jano, neohneš ma mamo. Nechcem byť zlým prorokom, ale táto vaša laxná a liberálna výchova sa vám vypomstí. A nielen vám, ale žiaľ, nám všetkým.
@husickagagotava ja som sa neskuticne zasmiala,ty nevieš ako funguje sušička?
Maľovanie je chlapská práca? Veď to dám ľavou zadnou
mam AEG pračku, otáčky max 600, pred vešaním/vložením do sušičky vytrepem a aj tak treba žehliť...ale u nás žehlí manžel...vďaka Bohu za neho 😝
@anonym_c02d53 ak dávaš otáčky 600. Máš to prádlo mokré. A tým pádom ti sušička mina viac energie. Čiže zbytočne. Ale to len tak mimochodom 😇
@husickagagotava nuž podľa spôsobu akým komunikujes, bez ohladu na vek, dobre vychovaná nebudeš, takže žiadna stará škola...
Myslim, že mnohým prišla zvláštna formulácia "manžel to vyžaduje". Manžel môže tak niečo vyžadovať od podriadených, ak nejakých má. Môže si to želať a ak ona nechce/ nemá čas/ čokoľvek iné, tak si môže žehliť sám, predpokladám, že ruky má.
Žiaden problém.
Ono v dnešných moderných domácnostiach, kde nik nemusí kaľať drevo, ci loviť zver a kde často majú partneri porovnateľné zamestnania, už to delenie práce nemá veľký zmysel. Stačí sa len rovnocenné podieľať na domácich prácach a áno, mnohí to tak aj majú.. ďalší zase nie, ale je to na partneroch, ako si to nastavia, nemyslíš?
A tie nezmysly, čo vypisuješ o výchove, to ani nejdem komentovať.. Čo ťa niekto dnes nasr@l?
Len jedna vec, primeraná bitka neexistuje.
Každá bitka je zlyhanie rodiča a je škodlivá pre dieťa - existuje o tom dosť vedeckých dôkazov, aby sa múdry rodič rozhodol hranice nastaviť inak.
@beronsche tak ale vyžadovať je len slovo. Tak chytať sa slovicok v diskusii je odveci 😂 kľudne mohla napísať ze zela si, chce, potrebuje.. ale aj vtedy by xy zien sa zadrapilo do toho aj tak... pretože fakt je, ze ak nosi nohavice a košele tak to sa proste zehli.
@beronsche tak ale vyžadovať je len slovo. Tak chytať sa slovicok v diskusii je odveci 😂 kľudne mohla napísať ze zela si, chce, potrebuje.. ale aj vtedy by xy zien sa zadrapilo do toho aj tak... pretože fakt je, ze ak nosi nohavice a košele tak to sa proste zehli.
@simca06022011 v kontexte, v akom ti bolo použité ti evokuje "vyžaduje - chce - trvá na tom.
"Čaro " písomnej komunikácie.
Napísať to "manželovi má povolania, kde sú vyžadované košele a formálne oblečenie, ja preto žehlim viac, ako tu kočky opisujú"
Hneď to má inú formu a nie je dôvod na (podľa niektorých) blbé poznámky
Lebo pôvodne "manžel ti vyžaduje" má jednoznačný význam.
@anonym_c02d53 ak dávaš otáčky 600. Máš to prádlo mokré. A tým pádom ti sušička mina viac energie. Čiže zbytočne. Ale to len tak mimochodom 😇
@simca06022011 program na susenie je stale 3h, takze je to uplne za jedno a kedby aj nie tak ptoom zas miniem viac na zehleni...lebo uz pri tych 600 mi to pride dokrkvane poriadne teda
@simca06022011 program na susenie je stale 3h, takze je to uplne za jedno a kedby aj nie tak ptoom zas miniem viac na zehleni...lebo uz pri tych 600 mi to pride dokrkvane poriadne teda
@anonym_c02d53 to vážne ti sušička susi 3hoduny?
@anonym_c02d53 sušička tak či tak žerie energie
@anonym_autor Keď tu čítam vaše odpovede, tak musím použiť len jedno oslovenie: Vážené slepice. Takže vy nežehlíte? No povedzte, kade sa prechádzate a prídem sa pozrieť, ako chodíte celá vaša rodina v pokrčenom oblečení. Myslíte si, že ste in? Je to trápne. Že manžel chce vyžehlené košele a nohavice? On je asi mimozemšťan. Čo si to dovoľuje. Kto to kedy videl, aby niekto chodil v čistom a vyžehlenom? A pohoršujete sa (niektoré), že on to vyžaduje? A k tomu viete hlúpo napísať len to, že však má ruky, nech si vyžehlí. Vy nemáte doma podelené úlohy? Asi nie. Ja som stará a dobre vychovaná škola. Keď vy budete vyžadovať vymaľovať, poskladať nábytok alebo niečo podobné, povie vám manžel, že máte ruky, tak si to urobte. Budete na neho pozerať ako báger na tvrdú hlinu, že? Ďalší argument, čo tu padol: Nezabíjaj čas žehlením, venuj sa radšej deťom. Viete vy, "moderné" mamičky, čo to znamená venovať sa deťom? K niečomu ich viesť - vštepovať im návyky, učiť ich aj veci v domácnosti, pravidlám, slušnosti... Česť výnimkám, ale vy nemáte ani šajn o výchove. Vychováte z vašich deciek rozmaznaných frackov neschopných samostatného života. Všetko im doprajete, veď majú na všetko nárok, že? A poviete nie? Ten váš zlatúšik sa hodí sa o zem alebo chytí hysterický záchvat a vy mu radšej vyhoviete miesto toho, aby dostal pár po riti. Neuvedomujete si, že v mladosti sa aj zákazmi a primeranou "bitkou" určujú deťom hranice, pokiaľ môže zájsť. Za mojich mladých čias sa vravelo (a platí to stále): ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko. Keď už budem Jano, neohneš ma mamo. Nechcem byť zlým prorokom, ale táto vaša laxná a liberálna výchova sa vám vypomstí. A nielen vám, ale žiaľ, nám všetkým.
@husickagagotava husicka gagotava nadava ostatnym zenam do slepic😄, ty si farmarka?
Ja mám jednu poličku v skrini na nevyžehlené prádlo. Radšej žehlím všetko naraz ako po troške
@anonym_autor zehlim všetko, vždy mám takú kalopu ako eifelovka🤣
@anonym_autor nezehlim, zo sušičky poskladam prádlo kým je ešte teplé a rovné. Ak náhodou mam niečo pokrčené v skrini co si potebujem obliecť, hodím to do práčky na 15 minútový program bez pracieho prášku a potom do sušičky.
Ak máš veci zo sušičky pokrčené máš malú sušičku. Sušička by mala mať dvojnásobnú kapacitu práčky aby boli veci rovné.
Oni sa počas toho sušenia musia prefuknut a poprehadzovat aby boli rovné ak nemajú priestor ostanú ti pokrčené. V takom prípade jedine hneď co sušička skončí ešte teplé ich v rukách vytriast

@husickagagotava ja som z tábora "žehliacich" ale Ty by si (sa) asi mala ísť podojiť.... Že stará škola a dobre vychovaná. Stará možno. Ale vychovaná?