Ako vyčistiť plesnivú chladničku po dovolenke?
Nechali sme na dva mesiace zapnutu chladnicku
A odisli sme na dovcu. Bolo tam zelenina ovocie syr a nejake vajicka drobnosti. Muz to mal zobrat ale nezobral. Benevolentny. A ja som to nechala nanho.
Zial nesttalo sa.
Cim vydrhnut machovu chladnicku uplne splesnivenu. Samozrejme jedll je uz vyhodene. Ale je tam penicilin a uplna plesen siva az mach vsade
po odstránení 3D materiálu, savo na dezinfekciu, umyť, a potom aj octom
Fuj ty brďo, nezávidím. Muž by to umýval sám.
@svokrinjazykmonika súhlasím, je to jeho chyba tak nech sa stará.
Hm..asi najlepdie vyhodit...
Ale ako pisu zeny...
Po mechanickom odstraneni plesne najprv chlor-savo a pod.
Potom ocot-cisty a potom riadne teplu silnu octovu vodu, a na zaver este alkohol...
Cely proces urobit viackrat a nechat pom dlho vetrat...
Nasledne dat na misku mletu kavu na par dni-prerazi zapach
Potom vybrat a dat na misku prasok do peciva na par dni-pohlcuje pachy
Potom by som ju este klasicky vyimyvala v teplej jarovej vode,proste,ako ked ju bezne umyvas....
A aj pri pouzivani si tam daj potom bud tu kavu alebo prasok do peciva .....postupne sa ten pach odstrani.
Vsetko robit v rukaviciach a pouzite naradie,hubky,handry....vsetko vyhodit,aby sa ti plesen neroztrusila....toho sa tazko zbavis.
@osky no lenze kde skladovat potraviny kym sa chladnicka da dokopy..
Vytiahnut zo zastrcky.. A umyvat umyvat chapwm..
No tie machy netusim ako urobit a odstranit.
Ocot mi napadol horuca voda jar.. A na pach nieco.. Lenze obavam sa ze ta plesen zostala v sparach co nevidim a bude v dalsom jedle ked ram nieco polozim
@cacianka savo do chladnicky? A potom riadne drhnut octom a vodou?
Neviem savo pouzivam len na zachody... V chladnicke bude jedlo.. Potom
savo dezinfikuje, vybieli, odparuje sa, vyťahuje pachy, ničí plesne, používam aj na nadoby, a potom dobre umyjem a opláchnem. vrstvu oškrab stierkou čo sa roztiera cesto, alebo niečo podobné, ploché ako nôž ale nie ostré.
Opisala som ti mozny postup.
Ale uprimne,j by som to urcite vyhodila.
Nestalo by mi to za tu drinu a risk,ze nieco chytim..
A teda muza by som asi zavesila do prievanu...🤐😴
Ak môžeš tak to odfoť.
Gumky na chladničkách sa dajú častokrát kúpiť nové a vymeniť.
Skrinky, poličky by som hodila do vane na oplachnutie a potom do umývačky na sterilizačný program (ušetrí ti to kopu čistenia a vyčistí aj späť vo všetkom čo sa dá vybrať).
Umyj savom . Utri potom octom
Zo zasa vam nic nebude je to chlor dava sa do bazenov do vody na dzeinfekciu
@slavomira236 aj do studne na pitnú vodu.
( Dokonca geroji s tým liečili rôzne choroby a rany 🤦🤦🤦🤦)
Nikdy, naozaj NIKDY sa plesen mechanicky neodstranuje. Uplne najhorsie, co mozete urobit, ze porozosievate tie spory do okolia a vdychnete to. Najprv vysprejovat pripravkom proti plesni a po par hodinach oskriabat. Ziaden ocot, ani ine blbosti na plesen nezaberaju. To su babske rady z roku 1963.
To by som naozaj chcela vidiet ,ako to az dokaze tak splesnit..ale nezavidim :(
Ano pouzila by som na tu plesen urcite aj savo. To co smrdi v save je chlor a to je prchava latka. Takze poriadne potom nechat vyvetrat. V kazdom pripade ja by som si sadla na zadok a iba muzovi davala rozumi a nech to cisti on 🤷🏼♀️

Asi by som to riesila vodou s octom 10%. Na niekolko krat.