icon

Čo nesušiť v sušičke?

10. okt 2025

Baby, porazí má. Kúpili sme sušičku prádla..konečne, po rokoch. No a teraz som šla skúšať a čím viac veci beriem do rúk, tým viac ma na lístku, že nesusit v sušičke. Tepláky, bavlnené detské tričká, rifle... Naozaj nič z takých bežných veci nesusite? Vždy sa riadite len lístkom a odporúčanim výrobcu? Nakoniec to vyzerá tak, že budem sušiť len osusky a uteráky 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Strana
z2
anonym_d5e7ff
10. okt 2025

@anonym_autor hádžem tam všetko okrem svetrov a športového oblečenia 🙂. Na štítky sa nepozerám vôbec

petamich
10. okt 2025

Vsetko okrem svetrov, lanoveho oblecenia, sportoveho oblecenia, veci s akoby nazehlenymi obrazkami

anonym_41d7b4
10. okt 2025

Davam tam skoro vsetko. Stitky nepozeram, mozno 2x za zivot pri nejakych extra drahsich kuskoch som pozrela na stitok.

autor
10. okt 2025

Vďaka dámy. Presne toto som si potrebovala prečítať.

anonym_ecd872
10. okt 2025

@anonym_autor Ani ja nečítam nikdy. Dávam všetko okrem vlnených.

anonym_07172e
10. okt 2025

Davaj vsetko ale zmier sa s tym ze tricka sa skratia, teplaky alebo leginy mozu mat jednu nohu kratsiu a pod🤣 partnerovi trci brucho z triciek zo susicky🤣

moonlight1210
11. okt 2025

Podla kvality latky a zvoleneho programu sa dana vec zrazi vobec az jemne (1cm), az viditelne (2-3 cm).
Ked ju operies, zvycajne sa kvalitnejsia latka zas vrati do povodnej dlzky.
Tak isto nosenim sa kvalitnejsia vec po polhodine znova povoli, aj ked zo susicky vyliezla mierne zrazena.

Veci z peoca, gate a spol. maju tendenciu sa zrazit vyraznejsie.a uz ostat mensie (je to dane kvalitou latky, hustotou tkania, atd.). Ale preto su lacnejsie.

Primes polyesteru v materiale oblecenia (ked je tkany spolu s bavlnou, ci viskozou, atd. Nie, ze iba cast veci je polyestrerova, naor. cipka, alebo nejaka vsadka), zabezpeci, ze sa vec zrazi ovela miernejsie.
Ale isla by som max do 30% polyesterovej primesy. Potom uz ma oblecenie tendenciu spravat sa ako igelit. Nepriedusne.

Potlac, nazehlovacky na trickach vydrzia tiez podla kvality. Mame take tricka, co sa susia zakazdym a potlac je stale v pohode, a take kde zacala praskat a supat sa.
Casom uz v obchode na dotyk budes vediet, ktora je odolna, a ktora do susicky ist nesmie, lebo by sa poddala.

Tak isto budes mat v oku odhad podla kvality latky, ktore veci sa ti ne/skratia v susicke a o kolko.

Isto by sa nemali susit rifle (jemne sa zrazia, no nosenim povolia, ale moze to poskodit farbu).
Ľanove veci, u nich je zrazenie zvycajne permanentne.
Jemne veci (hodvab, atd.)
Viskoza, kasmir a vlna. Tak isto hrozi, ze sa zrazia natrvalo.
Podprsenky.
Sportive veci (ale tie schnu rychlo aj bez susicky).

anonym_5e6da8
11. okt 2025
@anonym_07172e

Davaj vsetko ale zmier sa s tym ze tricka sa skratia, teplaky alebo leginy mozu mat jednu nohu kratsiu a pod🤣 partnerovi trci brucho z triciek zo susicky🤣

@anonym_07172e presne ako pises :D veci ako pre potapkara idu odtial

ariannazara
11. okt 2025

Dávam vsetko okrem podprsenky bo sa tie kostice tak poohynaju. Ale inak vsetko rad radom😆

20erika07
11. okt 2025

Dávam všetko, nepozerám štítky. Osvedcilo sa mi nedávať sušiť na bavlnu bavlnene veci, vtedy sa nezrazi nič . Dávam na mix ked sa bojím. Susim aj vlnené svetre , pohoda ,akurát strasne elektrizuju zo sušičky.

asocial
11. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja aj svetre.

anonym_225a95
11. okt 2025

Aj ja som si kupila susicku, zo zaciatku som tam davala vsetko. Bohuzial, mne znicila mnoho veci. A to nemam ani extra lacne veci a ani lacnu susicku (bosch)… takze davam len uteraky, postelne pradlo a veci na doma… a veci u ktorych mi je jedno ak sa pokazia. Aj ciernu mi to vytiahlo paradne.
Ale teda aj tak je super, ze tie velke veci ako uteraky a postelne mi nezaberaju miesto

rachel36a
11. okt 2025

Davam tam všetko...dokonca aj svetre, tričká s obrazkami a pod..nic sa nikdy neskratilo, neznicilo, okrem jedného tricka z Tesca kde popraskal obrazok

nevenka
11. okt 2025
@anonym_d5e7ff

@anonym_autor hádžem tam všetko okrem svetrov a športového oblečenia 🙂. Na štítky sa nepozerám vôbec

@anonym_d5e7ff ja aj svetre davam, tie polyesterove, umele a nic im nie je. Mam tam aj program na vlnu, ale ten nedavam. A vlnene svetre vlastne ani nemam, lebo ma to skriabe. Mozno merino tielka a tricka by tam sli susit, ale nemam skusenost. Ja jedine softshellove veci nedavam. Zbehli sa mi len ponozky, ale to sa kus natiahne aj tak a zbehnu sa aj po beznom prani vzdy.

nevenka
11. okt 2025
@ariannazara

Dávam vsetko okrem podprsenky bo sa tie kostice tak poohynaju. Ale inak vsetko rad radom😆

@ariannazara ja som uz dala aj podprsenky, lebo mam malo a potrebujem striedat rychli a raz za cas to prezili aj kostice 😅

nevenka
11. okt 2025

Ono tie veci sa siju podla mna z nevyzrazanych latok a bavlna, lan, prirodne veci, sa prirodzene zrazaju pranim aj o 10%, takze na metri aj 10 cm to spravi, s tym pocitam a kupim si radsej vacsie a po oprati a suseni, su akurat, mam z Kiku take za 2,50, ale najprv som kupila M, to sa mi neda nosit, len na doma, aom ako hurka v tom, tak poucena, kupila som L a super 😅.
Ked kupim uplet, najprv ho vyperiem a ked mam meter kupeny, tak veru z pracky meter nevytiahnem, ale 90 cm. Potom uz vystrihnem podla velkosti, usijem a to uz nemeni tvar ani sa nezrazi nejak vyrazne.

skeblicka777
11. okt 2025

@anonym_autor suším všetko okrem reflexného oblečenia a svetrov.

zuzubb007
11. okt 2025

Štítky absolútne nečítam, už len z toho dôvodu, že vždy ich odstrihnem z oblečenia po kúpe 🤣, a sušim úplne komplet všetko, neexistuje vec čo som do sušičky nedala

anonym_d5e7ff
11. okt 2025
@nevenka

@anonym_d5e7ff ja aj svetre davam, tie polyesterove, umele a nic im nie je. Mam tam aj program na vlnu, ale ten nedavam. A vlnene svetre vlastne ani nemam, lebo ma to skriabe. Mozno merino tielka a tricka by tam sli susit, ale nemam skusenost. Ja jedine softshellove veci nedavam. Zbehli sa mi len ponozky, ale to sa kus natiahne aj tak a zbehnu sa aj po beznom prani vzdy.

@nevenka ja mám len vlnené a kašmírové. V dnešnej dobe ani vlnené neškriabu, keď sú kvalitné - odporúčam, lebo v žiadnom nie je tak teplo ako vo vlnenych 🙂.

tenerifka
11. okt 2025

Nedavam podprsenky, kosele a Levisky. Svetre nenosime. Kosele si susim na ramienkach, a potom hned vyzehlim

anonym_208eb2
11. okt 2025

@anonym_autor ja dávam iba manželove ponožky, spodné prádlo a uteráky. Mám dosť drahé veci na to aby sa mi zbehli v susicke 😅

simsalabim
11. okt 2025

@anonym_autor davam iba uteraky, postelne pradlo, teplaky a tricka na doma.

tenerifka
11. okt 2025

Este dodam, ze nesusim ani plavky a parea, to nosim denne 4 - 5 mesiacov v roku

anonym_a49f21
11. okt 2025

Vsetko okrem vlny.. bezne veci susim na bavlne, len sportove na sportovom alebo jemnom, nech to vacsiu cast vody vysusi. Mame aeg a zbehlo sa tam asi len take ze sinsay, gate tricka, co som aj ratala, pepco ani nekupujem

marsmykkok
11. okt 2025

Ja si na veci potrpím a bohužiaľ preto sušička u nás oddychuje, dávam len uteráky a posteľné prádlo. Dosť stenčuje látku (tie chuchvalce sú z oblečenia čo vytiahne) nohavice, tepláky, legíny aj nohavičky tá gumka v páse nebola po pár sušeniach tak pevná a látka tenšia, ponožky sa zmenšili, tričká skrátili a teda ja som ostala sklamaná. Viem si to jedine predstaviť na veci malých detí kde aj tak dlho nevydržia kedže rastú a nevadí že sušička skráti ich životnosť, ale na dospelácke nie.

slavomira236
11. okt 2025

@anonym_autor ja nesusim len detske pancuchace poskracovalo mi ich a teplaky a leginy. A postelne na moj vkus je velmi pokrcene zo susicky

januska12323
11. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čo neprežije sušičku nemá u nás doma miesto 😁

nevenka
11. okt 2025

Keby som tam nedavala postelne, teplaky, uteraky, bezne tricka, mikiby a svetre a nohavice, tak ju ani nemusim mat. Pradlo na susiaku je po tvrdej vode tvrde, pokrcene, schne to straane dlho a kedze nemam radiator, ale podlahove kurenie, tak ani to nemam kde povesat a mala som v byte dost, kde sa mi susicka nezmestila. Vsade sa vzdy nieco susilo. Hruuuza. Mam 4 deti, bez susicky by som zblaznila. Pradlo by som na susiakoch mohla mat aj tyzden, tu je tak vlhko, ze mi to fakt nevyschne a potom ked to vlhke poskladam, tak zatuchne a naozaj to take nechcem do skrine, nech sa mi tam plesen neudomacni. Takze za mna, vynalez nad vynalezy!

snowflakenel
11. okt 2025

Susim vsetko okrem sportoveho oblecenia a ĺanu

snowflakenel
11. okt 2025
@slavomira236

@anonym_autor ja nesusim len detske pancuchace poskracovalo mi ich a teplaky a leginy. A postelne na moj vkus je velmi pokrcene zo susicky

@slavomira236 fakt? Mne susicka nikdy nepokrcila.postelne. a to mam z damasku. Ale hned ako dosusi, tak vyberiem a prehodim cez susiak na chvilu a poskladam

Strana
z2