Máte zlú skúsenosť so sušičkou?

prosimopomoc
7. aug 2023

Ahojte,
dlhe roky tuzim po susicke na pradlo. Ma niekto vyslovene zlu skusenost so susickou? Lutuje niekto kupu? Jedna sa mi o byt, nie o dom s moznostou susit na dvore. Pripadne kupili by ste si iny typ ako povodne mate?
Vdaka za postrehy a rady!

ropucha6
7. aug 2023

@prosimopomoc ak mas na to priestor, chod do toho. Urcite kupu nelutujem, mame AEG.

barbora19911
7. aug 2023

@prosimopomoc áno ja a nekúpila by som už mám doma dve a sú mi na prd lebo prádlo vyjde ešte viac pokrčené ako keď som ho tam dala a musím žehliť čo teda odmietam lebo pri sušiaku žehliť nemusím aspoň ...a to som tiež tu založila diskusiu radila sa že akú značku no proste nonsens u mňa

peter0123
7. aug 2023

@prosimopomoc mám Beko šesť rokov, ani sekundu neľutujem

prosimopomoc
autor
7. aug 2023

@ropucha6 vdaka, chcela by som, niektore zeny nadavaju, niektore nedaju na nu dopustit. Nepotrha a neponici pradlo? Pripadne nesmrdi pradlo zatuchlinou (kamoska sa stazuje

prosimopomoc
autor
7. aug 2023

@barbora19911 fakt? Presne o tom hovorim, niekto ju miluje, niekto neznasa.

deti95060810
7. aug 2023

mne sa nepáči, že biele prádlo je zo sušičky nie biele , ale nejaké sivé. Pri farebnom prádle nevidím žiadny problém, len pri bielom.
u nás ide len pár mesiacov do roka - len vtedy keď je počasie daždivé , vonku hmly a pod. Ešte aj v mraze vešiam von.....

januska12323
7. aug 2023

Nemám čo ľutovať.
Pokrčené môže byť jedine ak je preplnená alebo zlý program. Potrhane veci neviem ako môžu nastať možno ak nezapneš zips alebo niečo podobné. A veci, ktoré sa zrazia sú nekvalitné alebo vysoká teplota sušenia.
Podtrhnuté, podčiarknuté sušička je naj kamoška v domácnosti (umývačku riadu nemám).

ropucha6
7. aug 2023

@prosimopomoc osobne dospelacke oblecenie nesusim. Ale je to extremna pomoc pri vsetko ostatnom - uterakoch, perinach, veciach pre dietata atd. Ale tak ja tocim urcite aspon 8 praciek za tyzden.

viky173
7. aug 2023

ja som maximalne spokojna, mam pracku aj susicku znacky whirlpool
doplnim len, ze kupuj samostatnu susicku, na pracku spolu so susickou som zatial nic dobre nepocula

anjelik9993
7. aug 2023

ja si bez sušičky neviem predstaviť už existovať! práve sa mi pokazila a teda som uplne nešťastná.. prádlo susím len tak zavesené a je to des.. uteráky totálne tvrde a skrabavé, nie makke a voňave ako zo sušičky.. u nas ide susička skoro denne.. mám ju už niekoľko rokov a teraz má až problém, čo sa dufam skoro vyrieši.. ja napr. už vôbec nežehlím, len naozaj potrebné veci.. nič nie je pokrčené...

katica06
7. aug 2023

@prosimopomoc Mám susičku 5rokov nikdy nič nepotrhalo, nedoničilo.
Ak venujem pozornosť tomu ako naložim prádlo do sušičky nie len tak nahádzem, tak vyberiem pekné, nedokrčené, nezehlim iba manželove košele je toho minimum.

mamusa123456789
7. aug 2023

@deti95060810 toto počujem prvý krát, mne sa nezdá, ze by som mala niečo z bielym prádlom

doriiis
7. aug 2023

Mám Philco.Nelutujem ani jedno €.Len dnes išla 3 krát.Do hodinky,max.hodiny a pol mám 6kg prádla suché,mäkké,voňavé.

veselo_neveselo
7. aug 2023

Nie je co lutovat. Vela ludi ale nepocita s tym, ze ked suska dosusi, je treba to pradlo vybrat a poskladat este teple, aby nebolo pokrcene.
Alebo inak potom, ked uz je skrcene, tak take pokrcene pred nosenim nechat prebehnut rychlo v suske a take dat na seba, a ono sa vyrovna.
Ak niekto susi cez noc, a do rana tam to pradlo lezi, tak vyjde pokrcene jak krave z huby 🙂
Ak susis v suske, najlepsie je prat bez avivaze.
Co sa nicenia tyka, tak ano, veci co sa peru a susia casto, budu rychlejsie opotrebovane. Ono to susenie je aj mechanicka namaha na tu latku, takze ano. Ale nie je to tak, ze to dvakrat operies a je to znicene. Len proste tie tricka, tensie materialy nevydrzia desatrocia.

Suprove je hodit si prevetrat osusku, alebo zupan, a po vani/sprche ked ti ju niekto donesie rovno zo susky, hlavne v zime. Na nezaplatenie.

Je treba dat pozor na vysoke teploty, cokolvek s primesou umeleho vlakna neznesie horuce programy. Preto citaj navod na zaciatku, ktory program je na co urceny.

onedaynick
7. aug 2023

@doriiis ako to je mozne? Mne susi jednu plnu pracku minimalne 2,5 hodiny. ja som celkovo tak medzi. Uteraky mi nevadia tvrde, na ne mi susicku netreba a ano, oblecenie sa nici v susicke. Vela veci - moje svetriky, bluzky, saty atd, nedavam do susicky, ani lepsie oblecenie celkovo.

rebrambora
7. aug 2023

Asi tak rok som byvala v AIRBNB bytoch kvoli praci, skoro vsade bola susicka a kazda jedna bola v poriadku a uzasny pomocnik.
Domov som si potom kupila tiez a jedna z najlepsich veci, ako som mohla updatenut domacnost.

sharka174
7. aug 2023

@prosimopomoc mala som beko, neznášala som ju, totálne otrasné skrčene pradlo som z nej stále mala..bola lacnejšia.
Teraz mam Bosch a som nadmieru spokojná

doriiis
7. aug 2023

@onedaynick ...mám Philco PD 7 Chiva....má v sebe senzory,ktoré zaznamenávajú ako veľmi je ešte prádlo mokré,či má natiahnuť čas alebo skrátiť.Jedna plná práčka ( 6kg) na programe mix s úrovňou sušenia L3 ( bežný program na veci ktorý používam bežne) ukazuje 88 min,ale stíha to do 70 min.( Odstopovane.
Susim všetko,úplne všetko...šaty,svetre,pletené roláky,blúzky,poťahy na matrace,paplony,vankúše.Nikdy sa mi nič nezbehlo a nezničilo.Nezehlim vôbec

mirka438
7. aug 2023

Susicku mam nieco cez 3 roky a susim ci je zima ci je leto. Zacalo to malym bytom, nemala som kde susit ked sme detom urobili izbu. Teraz sme uz vo vacsom, mame dokonca 2 balkony a susim stale v susicke. Vynimocne zavesim nieco na susiak. Ak periem 2-3 dcerine tricka alebo synovi futbalovy dres. Inak ide vsetko do susicky. Nelutujem, najlepsia kula zivota. Tuzim takto este po umyvacke riadu 😀

ninusa221
7. aug 2023

@prosimopomoc po umyvacke je druha najlepšia vec sušička

diablikovci
7. aug 2023

Ja som skokojna aj s umývačkou a so sušičkou. Len keby to mal ešte kto stále vyberať 😂🫣.

katulkagajdos
7. aug 2023

@prosimopomoc mám sušičku Samsung- používam ju keď mám veľa posteľneho pradla alebo napr potrebujem oprat obal matrace, aby to do večera bolo suché- všetko ostatne suším v kotolni na susiaku- je tam

panonia
7. aug 2023

Ľutujem len to, že som ju nemala skôr .

thereisabear
7. aug 2023

Určite neľutujem, ale ani nepoužívam na všetko. Za mňa je super na detské veci, posteľné prádlo a tak podobne. Dospelácke veci tam nedávam, nepáčilo sa mi, aké to odtiaľ vychádzalo. Ale máme ju už dosť rokov, možno teraz sú lepšie technológie.

basulaak
7. aug 2023

@prosimopomoc nelutujem, najlepsia vec. Setri cas a bordel v dome (susiaky kade tade). Mame elegantnu domacnost a uz si neviem predstavit mat rozvesane pradlo hala bala po dome, nebyvame v byte susievali sme dnu, sme alergici.

ajka0207
7. aug 2023

@prosimopomoc nám sušička dosť ničila prádlo, nie po jednom vysušení, ale napr tričko čo vydržalo 20 praní, tak so susenim vydržalo len 15 a to mne vadilo, takže už nesusickujeme, len keď ozaj nie je k dispozícii sušiak. Skúšala som sušiť aj na jemnom, nižšie teploty a tak, ale nepomohlo.

doriiis
7. aug 2023

@ajka0207 ...tričko,čo vydrží 20 praní? 🫣To asi nebude susickou

mandzula
7. aug 2023

Ja na susicku nedam dopustit.
Bielizen moze smrdiet, ak sa pravidelne necistia filtre.
Nemam pocit, ze by sa bielizen viac nicila, nezrazilo sa mi zatial nic.

onedaynick
7. aug 2023

@doriiis no a mne sa vela veci zbehlo, ponicilo, takze tiez ju pouzivam striedmo. V ziadnom pripade tam nedam moj kasmirovy sveter, saty co mam take lepsie /Boden, Max Mara atd/, muzove kosele tiez len na max 30 minut.

panonia
7. aug 2023

@onedaynick Dostala som kašmírovy sveter, ktory sa mi zase tak velmi nepáčil, zabudla som ho vybrať skôr a z velikosti 38 bola 122 tak ho nosi dcéra 🤣.