icon

Čo robiť so zapáchajúcim oblečením pre dieťa?

27. okt 2025

Dostala som veľký mech s oblečením pre dieťa, dostala som ho neočakávane s tým, veď nám už je to malé a už nám to tam ležalo rok. Bunda taká zafúlaná špinavá, nerozumiem tomu. To donosili bundu a neopratú ju vyradila? Aj ostatné veci špinavé, fľak by som neriešila ale toto mi príde konc na vyhodenie. Prala som to na 60 stupňov a druhý raz na 40 a stále to strašne smrdí ako keď pes zmokne a príde z vonku dovnútra. Majú domáce 6 psov. Vyhodili by ste to? Ono je to kvantum vecí,je to obrovský mech ...

Strana
z3
lulana79
27. okt 2025

vyhodila

olimuc
27. okt 2025

Vytried, ak nieco schopne najdes, nechaj si a zvysok zanes do handier do zberneho dvora.

anonym_2b62b2
27. okt 2025
@olimuc

Vytried, ak nieco schopne najdes, nechaj si a zvysok zanes do handier do zberneho dvora.

@olimuc v zbernom dvore ešte za ten odpad zaplatí.

anonym_2b62b2
27. okt 2025

tak možno si chybu spravila aj ty že si to nechala rok len tak vo vreci. v tom vreci sa to mohlo zdusiť, mohlo byť niečo vlhké a teraz to všetko páchne.
ešte je možnosť dať niečo schopnejšie na charitu.

bg92
27. okt 2025

normalne by som to vzala tak ako som to dostala a vratila im to s tym, ze to nevyuzijes. nie si triedicka odpadu ani smetny kos.

autor
27. okt 2025
@anonym_2b62b2

tak možno si chybu spravila aj ty že si to nechala rok len tak vo vreci. v tom vreci sa to mohlo zdusiť, mohlo byť niečo vlhké a teraz to všetko páchne.
ešte je možnosť dať niečo schopnejšie na charitu.

@anonym_2b62b2 ona to mala doma rok v tom mechu alebo v čom, mne to dala v mechu na odpadky

kiki68
27. okt 2025

@anonym_autor vyhod to

klaridka
27. okt 2025

Na toto potrebuješ radu? Normálne to chyť a hoď do koša- nie do Humany, alebo aké zberné nádoby máte, ale do komunálu.

januska12323
27. okt 2025

Hodila by som to do koša a dotyčnej napísala aby ti špinavé veci nedávala.

anonym_2b62b2
27. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_2b62b2 ona to mala doma rok v tom mechu alebo v čom, mne to dala v mechu na odpadky

@anonym_autor mohla ti dať aj v mechu na odpadky - ak bol mech čistý tak to sa bežne robí.
možno by som zobrala celé vrece a pani čo podarovala by som ho vrátila. že nech sa páči do koša to môže odniesť aj ona. zberný dvor za to ti pošle ešte šek na zaplatenie odpadu.

saxana000
27. okt 2025

Ak su tam naozaj veci ktore by si vedela zuzitkovat sprav tomu este nocny kupel so sanytolom a prekarbonatom aj my sme dostali vela oblecenia znacky lindex zara cocodrilo luto mi ich bolo vyhodit.nieco tam bolo tiez flakate ale trosku som sa s tym pohrala nechala vo vani odmocit oprala na bavlne na 3 hodinovom programe s odstranovacom. flaky som odstranila biele bodycka svietili.. ale zatuchlinu z pradla dostanes len velmi tazko ocot soda bikarbona prekarbonat alebo sanytol.ak nepomoze tak koniec

autor
27. okt 2025
@klaridka

Na toto potrebuješ radu? Normálne to chyť a hoď do koša- nie do Humany, alebo aké zberné nádoby máte, ale do komunálu.

@klaridka tak do akého koša? To je strašne veľa oblečenia asi meter a pol do výšky

3petka
27. okt 2025

@anonym_autor Vyhodila, ja by som sa to nepokúšala ani vyprať a šlo by to z domu.

btus
27. okt 2025
@anonym_autor

@klaridka tak do akého koša? To je strašne veľa oblečenia asi meter a pol do výšky

@anonym_autor zmesový odpad.

autor
27. okt 2025
@saxana000

Ak su tam naozaj veci ktore by si vedela zuzitkovat sprav tomu este nocny kupel so sanytolom a prekarbonatom aj my sme dostali vela oblecenia znacky lindex zara cocodrilo luto mi ich bolo vyhodit.nieco tam bolo tiez flakate ale trosku som sa s tym pohrala nechala vo vani odmocit oprala na bavlne na 3 hodinovom programe s odstranovacom. flaky som odstranila biele bodycka svietili.. ale zatuchlinu z pradla dostanes len velmi tazko ocot soda bikarbona prekarbonat alebo sanytol.ak nepomoze tak koniec

@saxana000 môžem skúsiť ale to ani neurobím naraz toľko toho je. Prala som to na 6x po 7kg a z toho každú várku po 2x
A stále to strašne smrdí ja tam cítim psačinu

deedol
27. okt 2025

vratila alebo vyhodila, ak to smrdi aj po vyprati, mozu tam byt plesne atd., neobliekla by som to nikomu

autor
27. okt 2025
@btus

@anonym_autor zmesový odpad.

@btus momentálne som na tom prerobila, koľko prášku išlo nazmar a mestskej vody....a ja mám ešte prevážať benzín do mesta aby som to vyhodila?

moonlight1210
27. okt 2025

Vyhodila. Ak to tam nahadzala spinave, tak mozno aj vlhke a stuchlo to. A taky pach je tazko odstranit.
Viem to, ked raz mesiac-dva periem vsetky psie pelechy. A to ich tiez najprv namacam 24 hodin v sanytole kvoli dezinfekcii. A po prvom oprani este raz v zmesi pracej sody, aby dobre pustila vsetka spina. Prasok davam len bez parfumu detsky, lebo ked sa zmiesa vona prasku s pachom psov, tak to iba umocni. Hoci inak ich nie je citit. Ale toto akoby to znasobilo.

U nas su na takyto odpad z handier urcene klasicke 1000l odpadove cierne smetiaky. Je na nich napis textil.
Alebo este potom zberny dvor.

autor
27. okt 2025
@moonlight1210

Vyhodila. Ak to tam nahadzala spinave, tak mozno aj vlhke a stuchlo to. A taky pach je tazko odstranit.
Viem to, ked raz mesiac-dva periem vsetky psie pelechy. A to ich tiez najprv namacam 24 hodin v sanytole kvoli dezinfekcii. A po prvom oprani este raz v zmesi pracej sody, aby dobre pustila vsetka spina. Prasok davam len bez parfumu detsky, lebo ked sa zmiesa vona prasku s pachom psov, tak to iba umocni. Hoci inak ich nie je citit. Ale toto akoby to znasobilo.

U nas su na takyto odpad z handier urcene klasicke 1000l odpadove cierne smetiaky. Je na nich napis textil.
Alebo este potom zberny dvor.

@moonlight1210 nemám detský, dala som čo som mala doma ariel na farebné

nyusika
27. okt 2025
@anonym_autor

@moonlight1210 nemám detský, dala som čo som mala doma ariel na farebné

@anonym_autor
vyhodit
a uz viobec nechapem, naco si brala od niekoho take obrovske mnozstvo oblecenia, na prvy pohlad muselo byt jasne, ze je to otrasne...ked pises, ze aj po dvoch opratiach to smrdi.

anonym_90a60a
27. okt 2025

@anonym_autor Ked si to zobrala, asi to potrebujes. Tak per ako ti tu radili. A ked to nepotrebujes, tak si nemala byt chamtiva a brat to.

kitycat
27. okt 2025

@anonym_autor to je uplne jedno. Vzala si. Nevyhovuje ti nic z toho, tak vyhod do smeti...

Ked nieco pachne tak namacam do octa, ziadne sanytoly ani perkarbonaty netreba. Ak prvu vec co si chytila je spinava a smrdi ani by som sa nenamahala to prat 🙄

anonym_51f800
27. okt 2025

@anonym_autor Tak si mala vrátiť. Je to ich, nech si s tým naložia ako chcú.

nyusika
27. okt 2025
@anonym_autor

@btus momentálne som na tom prerobila, koľko prášku išlo nazmar a mestskej vody....a ja mám ešte prevážať benzín do mesta aby som to vyhodila?

@anonym_autor tak kup dalsie pracie oprostreodky a per do aleluja...😀 😀

kks, to odkial cerpaju inspiraciu na tieto sialene temy ?

tykat
27. okt 2025

@anonym_autor smarila by som do kosa a neriesila.

anonym_4bbecd
27. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor postupne pridavaj do kosa, sak nevozite odpadky do mesta autom? Uz by som do tych handier neinvestovala ani cent.

bielasovicka
27. okt 2025

Keď to mala rok niekde, tak to možno aj tí psi ošťavali, preto to tak smrdí.

sisska96
27. okt 2025

Vyhodila by som do tých krásnych čiernych nádob

anonym_30ecde
27. okt 2025

Pri 6 psoch bez ľútosti do koša...aj by sa mi hnusilo to dat do práčky. 😒

anonym_678b2d
27. okt 2025

@anonym_autor nechapem co vedie ludi darovat spinave smradľave oblecko, hanbila by som sa ako pes. Ja veci zvyknem darovat,ale oprate,minimalne nosene, nederave, bez flakov od potu

Strana
z3