icon

Čo robiť so zapáchajúcim oblečením pre dieťa?

27. okt 2025

Dostala som veľký mech s oblečením pre dieťa, dostala som ho neočakávane s tým, veď nám už je to malé a už nám to tam ležalo rok. Bunda taká zafúlaná špinavá, nerozumiem tomu. To donosili bundu a neopratú ju vyradila? Aj ostatné veci špinavé, fľak by som neriešila ale toto mi príde konc na vyhodenie. Prala som to na 60 stupňov a druhý raz na 40 a stále to strašne smrdí ako keď pes zmokne a príde z vonku dovnútra. Majú domáce 6 psov. Vyhodili by ste to? Ono je to kvantum vecí,je to obrovský mech ...

euka210
27. okt 2025

@anonym_autor no ked to smrdi aj po vyprati, tak jednoznacne vyhodit. Co je ok, tak si nechaj.

btus
27. okt 2025
@anonym_autor

@btus momentálne som na tom prerobila, koľko prášku išlo nazmar a mestskej vody....a ja mám ešte prevážať benzín do mesta aby som to vyhodila?

@anonym_autor no, tak to vyhoď von oknom. 🙂 To doma nemáte smetný kôš, do ktorého by si to hodila? Každý dom má smetný kôš, prečo musíš ísť autom? Nerozumiem. My bývame na lazoch a máme tu smetné koše.

really8
27. okt 2025

Smrdi ti to psacinou a pytas sa ci si to mas nechat? Si nesvojpravna? Vsak tak si to nechaj a ustel si na tom

luteam
27. okt 2025

@anonym_autor no ani by som nerozmyslala ked to smrdi a este aj po oprati hned by to letelo do kosa

tom_i
27. okt 2025

@anonym_autor viem že si už prala no práčka aj keď na 7kg nesmie byť preplnená, do prania by som pridala sódu bikarbónu, kúpila savo prasok na pranie a miesto aviváže tú sanytol dezinfekciu

elis248
27. okt 2025

Pri 6 psoch? To musí byť humus smrad. Postupne to vyhadzuj do smeťáka, ak to nejde naraz. Síce to bude trvať, ale aspoň sa toho zbavíš. Nechápem ako môže niekto posunúť oblečenie v takomto stave. Ale zase tiež chodím po burzách detského oblečenia, ktoré organizujú materské centrá a tiež sa niekedy divím, čo tam niektoré mamičky dávajú na predaj (úplne bežne aj zablatené topánky, ani to neočistia).

jablkovastrudla
27. okt 2025

Vyhod to prosim ta, ked si to dva krat prala a stale to smrdi tak by som to dietatu neobliekla. A to ti pisem ako niekto kto bezne kupuje v bazari a v charity shope, ale taketo smradlave veci patria do kosa.

anonym_758d65
27. okt 2025

Svagrina ktoru nemame radi?

anonym_e227de
27. okt 2025

Postupne povyhadzuj. Mne raz kamoska dala 10 vriec, polka z toho boli roztrhane alebo spinave somariny. Ona mi sama povedala, ze co nechcem, nech vyhodim. Tak som to postupne nosila do kosa na oblecenie. Ale do takeho toho Humana, kde to uz nikto nebude nosit ale to rozstrihaju a daju ako vypln do strechy aut a pod.

mirkam3
27. okt 2025

@anonym_autor nikdy by som si nebrala takú haldu veci a zvlast nie od niekoho, u koho neočakávam určitý hygienicky štandard. Ale v tvojim prípade sa už stalo - ak to nie je použiteľné, bud to vyseparuj do smetí alebo, ak máš na to gule, vráť im to s tym, že dakuješ za taky “danajsky dar”, no nevieš to dostať do čistého stavu a teda to ani nevyuziješ.

anonym_4ca3c4
27. okt 2025
@anonym_2b62b2

@olimuc v zbernom dvore ešte za ten odpad zaplatí.

@anonym_2b62b2 platí sa iba za stavebný odpad

really8
27. okt 2025
@anonym_4ca3c4

@anonym_2b62b2 platí sa iba za stavebný odpad

@anonym_4ca3c4 a ak tam ma trvale tak niekde sa ani za ten neplati do urcitej vahy

cimage
27. okt 2025

Zisti si na zbernom dvore ci sa plati za datstvo. Ak nie, tak im to zanes. Ten smrad nevyperies a das do toho dalsiu energiu, peniaze a nervy.

sisi1837
27. okt 2025

Vyhodila by som to. Nenosila by som takéto veci po niekom, ani keby som ich vyprala...

lilyianka
27. okt 2025

@anonym_autor hneď by som to celé vyšmarila preč! Tiež po synovi darujem veci jednému páru s mladším chlapcom, ale veci sú vždy vytriedené, čisté, oprate, voňavé. By som sa hanbila dať ich v inom stave. Nedám tam dokonca ani len s malickou dierkou alebo trosku zašpinene (co sa nedá vyprať). Také veci hádžem do kosa rovno ja.

helenbozka
28. okt 2025

@anonym_autor vyhodiť... Príde mi to, akoby sa im nechcelo to vyhodiť a preniesli tu zodpovednosť a "námahu" na niekoho iného... Pričom to "zaobalia" ako dobrý úmysel a darček.

lauricka
28. okt 2025

@anonym_autor vyhodila

zoe111
29. okt 2025

@anonym_autor mňa by len zaujímalo, prečo ti doniesli ten plný mech vecí? Sťažuješ sa tu na nich, na smrad, neviem čo. Tak keď si nechcela nič, hneď si mala povedať, že nech si to berú preč. Asi vedeli, že potrebuješ pomoc, načo inak by ti to nosili? A keď to nechceš, vyhoď to do koša a druhý krát nepýtaj od nikoho nič.

zoe111
29. okt 2025
@helenbozka

@anonym_autor vyhodiť... Príde mi to, akoby sa im nechcelo to vyhodiť a preniesli tu zodpovednosť a "námahu" na niekoho iného... Pričom to "zaobalia" ako dobrý úmysel a darček.

@helenbozka autorka nenapísala, prečo jej tie veci dali. Veď keď nechcela, mohla hneď povedať, nech si to berú preč.

bora0123
29. okt 2025

@anonym_autor na zatuchnute oblecenie pomozu velmi krystaliky do prania Zaffiro (mam z bezobaloveho obchodu), zatial to vsetky pachy vzdy vypralo ;)

simcas75
29. okt 2025
@anonym_90a60a

@anonym_autor Ked si to zobrala, asi to potrebujes. Tak per ako ti tu radili. A ked to nepotrebujes, tak si nemala byt chamtiva a brat to.

@anonym_90a60a ty si dobrá krava. Prečo by mala byť chamtiva? Bežne sa medzi mamičkami posúvajú veci. Odkiaľ mala autorka vedieť, že dotyčná je bruďa, ktorá posúva špinavé veci?

anonym_90a60a
29. okt 2025
@simcas75

@anonym_90a60a ty si dobrá krava. Prečo by mala byť chamtiva? Bežne sa medzi mamičkami posúvajú veci. Odkiaľ mala autorka vedieť, že dotyčná je bruďa, ktorá posúva špinavé veci?

@simcas75 Nadavaj svojej rodine.

anonym_9cb400
29. okt 2025

Ak je to vyprane a čisté, neprosis si, hod saty do humany. Na skládke to nikomu nepomoze. Ak to bude mať byť využité, prejde to čistením a dezinfekciou. Šiat je toľko,že ich nikto už nechce. len sa hromadia na skládkach...obdarovany nespokojny, darujuci tiež neriesi.

ekira1
2. nov 2025

@anonym_autor nechaj to niekde, kde ti to nebude zavadziať a per to postupne po menších dávkach v prášku ( nie gél) a veľa octu. Ak zápach neodstráni ocot, tak už nič. A aký používaš čistič na wc? Ak biely domestos, zrieď ho riadne a biele v tom preper v rukách, potom do práčky.

simcas75
3. nov 2025
@anonym_90a60a

@simcas75 Nadavaj svojej rodine.

@anonym_90a60a 😅😅😅😅 muuuuu, chod na pašu

janai1
Autor odpoveď zmazal
marca12
7. nov 2025

Vratila by som to naspat a nech si s tym dotycna robi,co chce. A bolo by mi jedno,ci sa urazi.

iwesska
7. nov 2025

Vyhod to. To takyto smrad ani v charite nikto neoblecie. Tiez som take dostala asi 3 mechy. A dotycna sa este tvarila aky dobry skutok urobila. Fuj hanbila by som sa ako ten mokry smradlavy pes toto niekomu darovat🤢

anonym_dfc246
11. nov 2025

@anonym_autor Vrátiť darcovi.

anonym_8a8dc1
11. nov 2025

@anonym_autor normalne to oper v octe namiesto prasku a dalsie pranie v prasku. Ocot zabija bakterie cize by to malo prestat pachnut po takomto kupeli kup v kauflande 20% ocot a cely vylej v pracke do bubna zapni na 60 stupnov. Ak neponoze vyhod to do kosa co s tym chces robit ine??