Je aviváž svinstvo?
Baby chcem sa poradiť ohľadne používania aviváže, používate ju? Manžel má citlivú kožu, stále nejaké červené fľaky sa mu vyhadzujú, tak som kúpila bio ekologicky prací gél a periem bez aviváže, zlepšilo sa to. Myslíte, že by to bolo avivážou?
Na dermatologii nás učili ze avivaz je chemická bomba, ktorá neustále ide do pokožky. Takže nepoužívať. Keď chcem voňať, dám si voňavku a nie avivaz🙈a keď cítim puelu tak ma boli hlava...
Aviváž Zn. Frosch, výborne sú aj gély na umývanie riadu. Z ostatných som mala kožné problémy.
@natalka13 jasne suhlasim,ale kozou sa toho dostane do tela ovela viac chemie,len malokto si to uvedomuje. Sampony,mydla,sprchace,cistiace prostriedky,kozmetika,celodenne nosenie oblecenia a to 24h nonstop ,koza je najvacsi organ,vsetko davame doseba,ale vacsina ludi sa nad tym nikdy nezamysla 🤷♀️
Nie. Nepouzivam mne ,muzovia detom vadi Nam to...hned nas cosi svrbi...ci sa vyhadzeme...staci ta chemia na opratie...😜😁
@kasijopeja aj mňa tak pri dcére, odvtedy tiež nepoužívam
nepouzivam a som prekvapena z komentov, kolki ju nepouzivaju, lebo "vonku" mam pocit, ze sa vsetci predbiehaju, kto "vonia" viac
Minimálne. Lebo nikdy to prádlo po nej nevonia, nech skúšam hocičo. A prací gél si niekedy vyrábam sama keď sa mi chce.
@lietajucikoberec ja to nikdy z ľudí necítim 🤷🏻♀️ a keď chcem voňať dám si parfém, načo aviváž
@foxyfox mozno nemas na to cuch ;) alebo si este takych extra vonalkov nestretla
Neviem si predstaviť prat bez avivaze, mam rada lenor pre deti 🥰, pradlo prijemne vonia a je makkucke.
Nepoužívam, sprotivila sa mi v tehotenstve a odkedy mam deti tak necítim nejakú potrebu ju opäť užívať. Maximálne ak periem deky zo sedačky, tak cvrknem trochu. Podľa mňa je aviváž pre mňa zbytočnosť.
Nepoužívam, do sušičky by nemali ísť veci oprate s avivážou. Používam buď gél z Marseillskeho mydla alebo vôňu do prádla, eco
Mne vadila avivaz konkretne ta zmakcujuca zlozka, skrabala som sa z nej. Pouzivam detsku Lovelu a prilezitostne tie vonave gulocky (napr na zavesy, deky, postelne pradlo a tak)
My nepoužívame aviváž už roky, mne tie aviváže strašne smrdia, vsetky
Nepouzivam, je to uplne zbytocna chemia…
Odpoved na tvoju prvotnu otazku je. Ano je to svinstvo. A sanca ze tvojmu manzelovi robila zle je vysoka. Preto sa neodporuca babatkam vobec ani ta detska. Ak chces zmakcit pradlo tak mozes davat ocot. Uz sa mi stalo ze mi " utiekla ruka" a potom som citila ho aj v pradle. Ak chces aby ti pradlo vonalo mozes pridat prirodne silice. Mata, citron, levandula boli u mna najpouzivanejsie.
Milujem avivaz, milujem vôňu takého pradla a keď otvorím skriňu. Používam ju roky rokuce, nikdy sme žiadne reakcie nemali a to periem od bábätka všetko vždy spolu, v bežnom prášku. Žiadny ocot mi to nenahradí. Momentálne som zamilovala do avivaz Violeta z HR, striedam 3🙂
Ale keď to niekomu vadí/smrdí, veď ok, každý ako chce🙂

Niektore oleje do prania obsahuju latku, ktora spobuje neplodnost. Fakt zdraviu nezavadne👍