Je prezliekanie posteľnej bielizne každé 3 dni príliš často?
Zdravim,
Je podľa vás každé 3 dni moc? Prezliekam väčšinou- nedeľa a streda. Manžel sa tvári že to je neekologické prat sušiť praci gel… robí vo švédskej spoločnosti zameranej na životne prostredie - mám pocit ze inak by to žiaden muz neriesil
Polovica žien tu zakladá prispevky o tom, ako/kde ušetriť. A potom si človek v inej diskusii (minule tu taká bola) prečíta, že denne každý jeden člen ich domácnosti “zašpiní” 3-4 uteráky, každý 2-3 deň po cely rok prezliekajú postelne prádlo, atd. Ja nie som žiaden špindír, ale zas odtiaľ potiaľ, nie som ani otrok našej domácnosti.
Na ten zoznam to chodis stale do ineho obchodu? Moj je veľmi podobny ale robim ho presne podla cesty v obchode, kedže viem čo kde je, a je na to aj aplikacia v mobile. Do polhodky mam nakupene a zaplatene, keď nieje veľa ľudi. Obliečky menime raz za dva tyždne, alebo ked sme chori.
Tiez zijem v at a bola som 3x v nemocnici (porodnica) a ani jeden raz mi nemenili postelne kazdy den. Teda nemenili mo ho vobec. Ale bola som tam cca 3 dni... dokonca poslednykrat uz boli veci "na pridel"
Preboha prečo? Prezlečiem postele a ani sa nenazdám a prezliekam znova ale keď Vás to baví?
Každé dva týždne nie som otrok domácnosti,, v lete ak je prepotene tak hned
🙄😅mas vela casu asi
Už by som nemala čítať takéto témy, lebo zas zistím, že som humusacka. Radšej nenapíšem ako často, lebo vyhrám spindiru roka.
Mňa takéto témy vždy rozosmutnia, lebo aj vďaka takejto prehnanej hygiene je naša planéta tam, kde je.
Nedávno som pozerala video, ze to čo z nas opada behom spanku, a že ked si zratame kolko casu strávime v posteli, tak minimalne raz týždenne treba prezliekať...My prezliekame 1x za 2 týždne, občas častejšie, staršiemu dáavam ciste navliečky a plachtu každý týžden, lebo puberták v posteli...🙈
Tych 2x týždenne je dosť ale chapem to, a nemusi ist ani o OCD...
Moja mama prezliekala raz za 6 tyzdnov ked som bola mala ...
Inak cas by Ti usetrilo aj to keby si to 2x do tyzdna nerobila 😃
Nechápem akooo som sa mohla dožit svojho veku pri takej mizernej hygiene 😆. Som z rodiny kde nas bolo 5 deti, hospodarstvo a polia , mama chodila do prace a aby sme prali tolko a žehlili non stop neexistuje 🙄.Zas nebuďme otrokmi vlastného tela.
No dcéra je alergicka a tej menom raz za týždeň, nám a synovi čo nie sme alergický aj každé dva 🤷
Hmm, je to asi dosť a fakt aj neekologické. Koľko minies vody pri tom, voda je vzácna a bude stále vzácnejšia. My tu mame obrovské šťastie, že môžme len tak piť z kohútika, to nie je všade tak...
Plus teda prášok a elektrika (aj keď tá mňa netrápi).
U nás sa prezlieka raz za týždeň, lebo pubertaci a muž dovolí psovi raz do týždňa do postele, tak to hneď na druhý deň periem.
Uteráky mením až tak po 3-4 dňoch
@tenerifka ja nepijem často, ale tak raz dva krát za rok sa na festivale podarí 😂 o inom je téma.
@lavender94 ved ja len na okraj a zo srandy
@januska12323 ja raz mesačne a nehanbím sa za to.🤷♀️
chcela by som vediet co este okrem perin riesis tak prehnane...
Tak to zmen aspon na 1x tyzdenne. Kazde 3 dni menit postelne pradlo je uz ozaj diagnoza. Ja menim v lete kazdy tyzden,muz sa dost poti v noci a v zime kazde 2 tyzdne. Ak je treba skor,tak samozrejme vymenim.
Ja sa normálne cítim previnilo.Uz asi 3 dni som posteľ ani neustlala,v detskej izbe som ani nebola a čisté prádlo som len nahadzala do skrine 🫣😅
Ale zato som chytila trošku farbu pri bazéne.😄
Ja v lete raz za tyzden vsnkus dverke aj 2krat ma dlhe vlasky spoti sa na hlavke a spia len pod navlieckami bez paplona. V zime razza 2 3 tyzdne podla stavu. Ked su chore deti vymenim hmed po chorobe. Ale chpdila som zehlit do jednej rodiny oni lazfy den menili. A vsetci teda 2dievcatka zena aj muz mali vlastnu izbu a v nej svoju velku postel . Na kazfej posteli kazdy z nich 8vankusov. Tam pracka bezala kazdy den aj susicka len s postelnym ja som ho zehlila nastastie mala kvalitny parny generator. Ale postelne vykrcene ako krave z pyska nevybrala hned po dosuseni. Vsetko postelne mala biele len
Tak prezliekanie raz do týždňa.
Ja prezliekam každú 2stredu (keď není svokro doma ale v robote lebo má stim problém že stále periem niečo 😶🤣)ale keď budeme sami tak budem prezliekať každu stredu v týždni .
Častejšie prezliekam iba pri chorobe alebo keď sa to zašpiniť mislim tak že sa dcérka chytí špinavými rukami alebo podbne veci teda prezliekam bez prostrednej periny hneď po chorobe nech to vynde na aký kolvek deň
ajtoeka a tie co raz do tyzdna menite alebo kazde dva dni,nvm ci by ste tak menili kebyze musite orat rucne,bez pracky a v studenej vode😅😅
@ktochytavzite alebo v práčovni dole v paneláku, najskôr preprat v takom valove, potom to išlo do žmýkačky, povesat do susiarne alebo von na snúry a manglovať v manglovni. Práca na celú sobotu. Pomedzi to všetko pobehujú deti.
Mne to príde tiež neekologicke. Keby som prala posteľné každý 3.den tak neberiem snáď nič iné. Mením ho cca raz za 3 tyzdne, záleží od počasia.
Cez leto periem raz týždenne aj keď spíme pod tenkými paplonmi a nepotime sa extra cez zimu kazda dva týždne
Autorka, čo sa zoznamu nákupu týka, ja si ho píšem 2x. Najprv podľa toho, čo mi napadne a keď už mám asi všetko, tak ho potom prepíšem tak, že potraviny v ňom sú zoradené podľa toho, ako idú za sebou v obchode, do ktorého sa chystám (chodím najčastejšie do jedného konkrétneho, ktorý už dôkladne poznám). Takže sa potom nemusím nikam vracať, prejdem obchodom jednou cestou od vchodu k pokladniam. Tak, a kto má OCD teraz?! 😂
Ja mením raz za 4 dni ae to preto ze s nami spi pes 😉keby nespal tak raz za takých 10 dní

No, keď si mysliš že maš pravdu, tak ok...