icon

Je prezliekanie posteľnej bielizne každé 3 dni príliš často?

7. jún 2024

Zdravim,

Je podľa vás každé 3 dni moc? Prezliekam väčšinou- nedeľa a streda. Manžel sa tvári že to je neekologické prat sušiť praci gel… robí vo švédskej spoločnosti zameranej na životne prostredie - mám pocit ze inak by to žiaden muz neriesil

zazka666
8. jún 2024

Zabite ma. Ja raz do mesiaca. Proste nestíham. Nemám sušku, nemám balkón, nemám energiu, ani kapacitu na hovadiny....Svet sa čuduj, som tu, zdravá a bez alergií

zazka666
8. jún 2024

Načo si tu drbla ten nákupny zoznam.? Či to má spoločné s témou? Ty máš fakt nejakú diagnózu. Alebo veľa času a peňazí.

mariazatkova
8. jún 2024

Je to zbytočné podľa mňa. Raz za týždeň staci

mantilka
8. jún 2024

Opýtaj sa lekára. Tieto tvoje vyjadrenia sú prehnané. Dávaj si pozor na preháňanie, toto správanie sa môže u teba stupňovať. ,Poznám ženu, ktorá sa dostala do štádia, že sa musí niekoľkokrát za sebou osprchovať aby sa cítila čistá. Je psychicky chorá. Častým praním poškodzujes životné prostredie a taktiež vystavujes telo množstvu chemikálií. Splachovanie toalety nemá nič spoločné so znečistenim okolia. To vieš poriešiť zatvorením poklopu. Ani to nie je až tak alarmujuce, aby ťa to ohrozovalo. Mám na to vzdelanie 🤓.

april171
8. jún 2024

A este jedna poznámka, že si ľudia navzájom robia orál, anál, konzumujú ľudské výlučky,, pretieraju ošťatymi plienkami deťom oči je v poriadku, ale spať v perinach viac než dva týždne a vymeniť uterák raz za týždeň je humus. Niečo je zhnité v tomto štáte slovenskom.

doriiis
8. jún 2024

@zazka666 ...aj ja mením periny raz do mesiaca.A to mám aj sušičku.Nie som otrok svojej domacnosti

lejllamt
8. jún 2024

Tie mikročastice po splachovaní máš všade v domácnosti, prenensú sa vzduchom alebo na tebe....tak šup šup každé 3 dni maľovať

sashulla
8. jún 2024

@april171 tak toto ste zabili 🙂)))

Ako môj čas je príliš vzácny na to, aby som sa zaoberala postelnym pradlom 2x týždenne.
Max 1x do mesiaca v lete možno častejšie. A áno, ak sa pýtaš je to totálne neekologicke. So svojim časom nech si každý robí čo chce, ale skus sa zamyslieť nad spotrebou energie, vody, chemikálie. Myslím tvoja pokožka a vlasy znesú 2 týždne neumyte obliecky. Horšie ak tvoj vzorec prevezmú aj deti...

kiks1992
8. jún 2024

Tak podla mňa to nieje až tak zle ja doma tiež mením 1x do týždňa keď je veľmi horúco tak aj 2x lebo si neviem predstaviť ľahnúť do špinavých perin hlavne teraz keď je dusno teplo aj keď dám sprchu o 10 minit som spotena ale mne naopak príde divne ako niekto môže 2x do mesiaca , ved aj keď mam pyzamo/ nočnú košeľu tak predsa sa mi regeneruje koža čiže je to normálne neboj aj xlanky som o tom čítala ze v teplých mesiacoch treba často

alexanderkovacs
8. jún 2024

Podla mna ke to normalne. V lete aj kazdy druhy den ked sa potim. Je to uplne individualne

kiks1992
8. jún 2024

Pozrela som až na Google a ako vravím vyššie je to normálne

siera_springs
8. jún 2024

Kazdy tyzden menim, max mame 10 dni.

iwesska
8. jún 2024

Ty nemas co ine prat? Lebo ja za tyzden vyperiem aj 6 praciek pradla bez perin. Neviem si predstavit este periny nam aj detom dokola menit,vsak to sa aj ta latka rychlo opotrebuje. Ale tak ked ti to vyhovuje,men aj kazdy den🤷‍♀️

ivankamirka
9. jún 2024

@kiks1992 Google hovorí pravdu 🤦‍♀️ a pod tým výpredaj obliečok, aby si mohla meniť. Posteľné mi možno tak dlho nevonia, ale ani nesmrdí a strach z baktérií nemám. Blízky má problém s baktériami, aj diagnózu oficiálne, a niektoré príspevky mi ho pripomínajú.🙁

kiks1992
9. jún 2024

@ivankamirka nevravím ze Google ma pravdu ja napríklad periem bez avivaze posteľné prádlo ale je čisté potíme sa v noci celý deň mam okná otvorené prach z vonka mi určite ide dnu čiže každý nech si robí ako chce ja si ich 1x do týždňa vymením 😉

janage
9. jún 2024

Pozri, ak ti to tak vyhovuje, rob. Áno za mňa neekologicke.
Neviem ako staré máš dieťa a kde žijete, ale vytvárať prílišnú sterilitu môže byť viac na škodu ako úžitok.
Uz len fakt, že tie najodolnejsie bacily sa vypestovali v najsterilnejsom prostredí- v nemocniciach.

zazka666
9. jún 2024

@april171 🙂 myšlienku myslím chápem, ale vysvetlíi, prečo by mal niekto utierať obšťatou mienkou decku oči. Trikrát som to prešla, aj tak nerozumiem , sorry

april171
9. jún 2024

@zazka666 to sú také povery v rôznych dedinách a rodinách, že keď máš urieknute dieťa, treba mu ocikanou plienkou prejsť po očiach. A verím, že stále sú ľudia, vo tomuto veria a aj to v snahe zrušiť urieknutie urobia.

viestta
9. jún 2024

Zeny, ja sa spytam tych, ktore prezliekanie posteli povazuju za brnkacku ako to mate s matracmi? Lebo paplon, vankus je aj pre mna brnkacka, ale vymienat plachtu... To si zakazdym pripadam ako keby proti mne stal statocny sumozapasnik. Pri predstave, ze by som toto absolvovala 2x tyzdenne s tromi matracmi ma oblieva pot. Mate nejaku fintu?

klip0
9. jún 2024

Podľa mňa je to veľmi často, ale keď sa to tebe tak páči.. 🤷🏻‍♀️ tak prezliekaj len svoje, mužove nie 😅
A keď čítam komentáre autorky tak dnes tie periny prezlečiem, aj keď sa mi nechce 😅

letfenixa
9. jún 2024

@viestta my máme ešte aj dvojitý matrac, to je nielen sumo, ale aj grecko-rímsky zápas.

viestta
9. jún 2024

@letfenixa a ja este zakazdym ten matrac vysavam a otacam. Este dnes doobeda som myslela, ze som divna... A teda u nas sa postele prezliekaju asi tak raz za tri tyzdne, ale mohlo sa stat, ze som tu dobu presvihla a prezliekli sa po mesiaci.

janulka1802
9. jún 2024

@viestta toto je u nás manželova parketa. Máme ťažké matrace a ja mám problém s chrbticou.

letfenixa
9. jún 2024

@viestta
@janulka1802
Otočiť ho nedokážem vôbec.

mane01
9. jún 2024

Postelne pradlo menis dva krat do tyzdna, ale vlasy si neumyvas kazdy den. Ja nikdy nepochopim, preco si zenske neumyvate vlasy!!! Mastne vlasy ale gelove nechty a kilo make upu! 🤦🏼

autor
9. jún 2024

@mane01 vlasy si umývam skoro každý den ale rano keďže mi tak drzi účes lepšie.

lukbe
10. jún 2024

Môj zoznam je taký, že prídem, vidím, kupim😉.

lukbe
10. jún 2024

@doriiis aspoň sa presusi, vyvetra😉.

tanyan
10. jún 2024

@mane01 Nehádzala by som pri odsudzovaní všetkých do jedného vreca. Ja si vlasy umývam podľa potreby, väčšinou 1x za týždeň. Ale keď sa spotím alebo som v zadymenom či inak znečisťujúcom prostredí, tak si ich umyjem bez ohľadu na počet dní od predchádzajúceho umytia.
Gélové nechty nemám a make-up nepoužívam... 😉

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená