Je prezliekanie posteľnej bielizne každé 3 dni príliš často?
Zdravim,
Je podľa vás každé 3 dni moc? Prezliekam väčšinou- nedeľa a streda. Manžel sa tvári že to je neekologické prat sušiť praci gel… robí vo švédskej spoločnosti zameranej na životne prostredie - mám pocit ze inak by to žiaden muz neriesil
Načo si tu drbla ten nákupny zoznam.? Či to má spoločné s témou? Ty máš fakt nejakú diagnózu. Alebo veľa času a peňazí.
Je to zbytočné podľa mňa. Raz za týždeň staci
Opýtaj sa lekára. Tieto tvoje vyjadrenia sú prehnané. Dávaj si pozor na preháňanie, toto správanie sa môže u teba stupňovať. ,Poznám ženu, ktorá sa dostala do štádia, že sa musí niekoľkokrát za sebou osprchovať aby sa cítila čistá. Je psychicky chorá. Častým praním poškodzujes životné prostredie a taktiež vystavujes telo množstvu chemikálií. Splachovanie toalety nemá nič spoločné so znečistenim okolia. To vieš poriešiť zatvorením poklopu. Ani to nie je až tak alarmujuce, aby ťa to ohrozovalo. Mám na to vzdelanie 🤓.
A este jedna poznámka, že si ľudia navzájom robia orál, anál, konzumujú ľudské výlučky,, pretieraju ošťatymi plienkami deťom oči je v poriadku, ale spať v perinach viac než dva týždne a vymeniť uterák raz za týždeň je humus. Niečo je zhnité v tomto štáte slovenskom.
Tie mikročastice po splachovaní máš všade v domácnosti, prenensú sa vzduchom alebo na tebe....tak šup šup každé 3 dni maľovať
@april171 tak toto ste zabili 🙂)))
Ako môj čas je príliš vzácny na to, aby som sa zaoberala postelnym pradlom 2x týždenne.
Max 1x do mesiaca v lete možno častejšie. A áno, ak sa pýtaš je to totálne neekologicke. So svojim časom nech si každý robí čo chce, ale skus sa zamyslieť nad spotrebou energie, vody, chemikálie. Myslím tvoja pokožka a vlasy znesú 2 týždne neumyte obliecky. Horšie ak tvoj vzorec prevezmú aj deti...
Tak podla mňa to nieje až tak zle ja doma tiež mením 1x do týždňa keď je veľmi horúco tak aj 2x lebo si neviem predstaviť ľahnúť do špinavých perin hlavne teraz keď je dusno teplo aj keď dám sprchu o 10 minit som spotena ale mne naopak príde divne ako niekto môže 2x do mesiaca , ved aj keď mam pyzamo/ nočnú košeľu tak predsa sa mi regeneruje koža čiže je to normálne neboj aj xlanky som o tom čítala ze v teplých mesiacoch treba často
Podla mna ke to normalne. V lete aj kazdy druhy den ked sa potim. Je to uplne individualne
Kazdy tyzden menim, max mame 10 dni.
Ty nemas co ine prat? Lebo ja za tyzden vyperiem aj 6 praciek pradla bez perin. Neviem si predstavit este periny nam aj detom dokola menit,vsak to sa aj ta latka rychlo opotrebuje. Ale tak ked ti to vyhovuje,men aj kazdy den🤷♀️
@kiks1992 Google hovorí pravdu 🤦♀️ a pod tým výpredaj obliečok, aby si mohla meniť. Posteľné mi možno tak dlho nevonia, ale ani nesmrdí a strach z baktérií nemám. Blízky má problém s baktériami, aj diagnózu oficiálne, a niektoré príspevky mi ho pripomínajú.🙁
@ivankamirka nevravím ze Google ma pravdu ja napríklad periem bez avivaze posteľné prádlo ale je čisté potíme sa v noci celý deň mam okná otvorené prach z vonka mi určite ide dnu čiže každý nech si robí ako chce ja si ich 1x do týždňa vymením 😉
Pozri, ak ti to tak vyhovuje, rob. Áno za mňa neekologicke.
Neviem ako staré máš dieťa a kde žijete, ale vytvárať prílišnú sterilitu môže byť viac na škodu ako úžitok.
Uz len fakt, že tie najodolnejsie bacily sa vypestovali v najsterilnejsom prostredí- v nemocniciach.
Zeny, ja sa spytam tych, ktore prezliekanie posteli povazuju za brnkacku ako to mate s matracmi? Lebo paplon, vankus je aj pre mna brnkacka, ale vymienat plachtu... To si zakazdym pripadam ako keby proti mne stal statocny sumozapasnik. Pri predstave, ze by som toto absolvovala 2x tyzdenne s tromi matracmi ma oblieva pot. Mate nejaku fintu?
Podľa mňa je to veľmi často, ale keď sa to tebe tak páči.. 🤷🏻♀️ tak prezliekaj len svoje, mužove nie 😅
A keď čítam komentáre autorky tak dnes tie periny prezlečiem, aj keď sa mi nechce 😅
@viestta toto je u nás manželova parketa. Máme ťažké matrace a ja mám problém s chrbticou.
@viestta
@janulka1802
Otočiť ho nedokážem vôbec.
Postelne pradlo menis dva krat do tyzdna, ale vlasy si neumyvas kazdy den. Ja nikdy nepochopim, preco si zenske neumyvate vlasy!!! Mastne vlasy ale gelove nechty a kilo make upu! 🤦🏼
@mane01 vlasy si umývam skoro každý den ale rano keďže mi tak drzi účes lepšie.
Môj zoznam je taký, že prídem, vidím, kupim😉.
@mane01 Nehádzala by som pri odsudzovaní všetkých do jedného vreca. Ja si vlasy umývam podľa potreby, väčšinou 1x za týždeň. Ale keď sa spotím alebo som v zadymenom či inak znečisťujúcom prostredí, tak si ich umyjem bez ohľadu na počet dní od predchádzajúceho umytia.
Gélové nechty nemám a make-up nepoužívam... 😉

Zabite ma. Ja raz do mesiaca. Proste nestíham. Nemám sušku, nemám balkón, nemám energiu, ani kapacitu na hovadiny....Svet sa čuduj, som tu, zdravá a bez alergií