Keď je prádlo po praní fľakaté

Tiež som to skúmala strašne dlho, a zistila som, že mi to robili kapsule do práčky čo len hodis tie ariel, odkedy som to prestala používať mám 2 roky pokoj a žiadny fľak sa neobjavil, ale teda neviem v čom berieš možno to bude iná záhada?
Viete mi s tým poradiť? ...prečo sa to deje? Najčastejšie práve na týchto gaťoch...prané to bolo na 30 stupňoch, ako je aj na štítku ...používam tekutý prášok...môže to byť tým?
@zuzubb007 ďakujem, u nás bude "pes inde zakopaný" 🙂
Myslím si že nízka teplota vody.
No možno vyskúšam obyčajný prášok ...
@zuzubb007 je to možné . .
Nizka teplota? Alebo kratke pranie?
ja tiez pouzivam tekuty perwol a tiez mi to robi...uvazujem ze by som praja v prasku... len sa bojim ze cierne nohavice na 40ke s tym uplne znicim...fakt sa bojim
Skús vyprať obrátené naruby.
nizka teplota prania a kopec pradla v bubne. a kopec prasku
@h2 iba tak ich periem prevrátené pravdaže
kratky program, slabe plakanie = alebo vela pradla. Nedavam si cierne nohavice na viac ako 30 prat
a da sa to osuchat, alebo su taketo.. az kym sa nevyperu zase... alebo?
@simca06022011 hej, opäť to treba nejde to preč vysuchat...
a robia to len tieto gate? lebo to moze byt aj materialom... inak by som ked tak skusla menejpradla, pripadne ak mas moznost navolit si "viac vody"... nech sa to lepsie vyplacha.. aj ked.. keby to bolo vela prasku = da sa to predsa vysuchat dole....
Pomôže dať dvojité pláchanie, sú to stopy pracieho prostriedku na tmavom.
Ďakujem pekne za všetky podnety a rady 🙂
Veľa gélu na pranie? Nízka teplota vody, krátky program?
Vela bielizne v malom bubne, mne to robi v pracke s malou kapacitou, vo vacsej mi to nerobi.
ja pouzivam na tmave pradlo len tekuty prasok, nikdy nie praskovy a periem na 40 stupnov, cize tekutym praskom to nebude. Skor to bude vatsim objemom pradla v pracke. Uz sa mi to stalo, vtedy som zobrala tych par kusov oblecenia, kde boli flaky a dala na rychle prepranie este raz a bolo po flakoch. Cize netreba preplnit pracku, alebo ak ti to robi specialne len na tychto nohaviciach, prat ich s minimom pradla.
blby prasok, stalo sa mi to iste, ked som kupila iny ako zvycajne..
mozno davas vela gelu, vyzera to ako nevyplachany gel. Skus davat menej, pripadne este jedno plakanie navyse,
Mne toto robieval praskovy prasok na pranie. Roky pouzivam tekuty prasok a odvtedy sa mi to nestalo (napr. Rex, Perwoll, atd.)
zle vyplákané, treba dat este raz preplaknut a malo by to zmiznut.
@janci27 ďakujem
Ja pridávam k tmavým veciam aj tie chytace farby a odvtedy sa mi to nestalo. A s kapsulami mam tiež zle skúsenosti, ostávali mi normálne kúsky neroztopenej kapsuly na oblečení.. abto som prala na 60! Celé zle.
Skúsila by som gel na cierne/tmave..plus lridat trochu octu. co je to za materiál? Mozno aj tam bude problem..
Vyzerá to ako zvyšok prášku/gélu. Menej pracieho prostriedku, alebo menej prádla, alebo dlhší program, alebo pridať pláchanie, to by malo pomôcť. A na kapsule mám vychytávku, dávam ju do malého vrecka na pranie. Takže i pri kratšom programe mi na pradle nič neostane..