Koľko uterákov potrebujeme na udržanie hygieny?
Ahojte.. mám takú otázku. Mám doma momentálne hádku a nazvali ma monkom na hygienu, preto sa pýtam ostatných koľko uterákov používate? Máte uteráky na tvár, ruky, telo zvlášť alebo ako?
Máme pri každom umývadle mimo kuchyne uterák na ruky. A potom ma kazdy svoju osušku. Teoreticky. Prakticky decko sprchovanim osušku "operie", je úplne mokrá a ďalej nepoužiteľná, my s chlapom drapsneme prvú (často jedinú), ktorá je po ruke, neriešime moje, tvoje. Nemáme žiadne problémy ani alergie, uteráky zvyknem dat prať tak cca každé tri dni. Ale zase uteráky po športe alebo kúpalisku idú do práčky hneď.
Zvlášť ruky zvlášť tvar zvlášť vlasy a osuška na zvyšok tela
@anonym_autor sme 4 dospeli, kazdy ma vzdy svoj zupan ako uterak na telo, meni si ho podla potreby. Male uteraky na ruky v kupelniach menim 1x tyzdenne (doma sme minimum). Na vlasy a tvar ma kazdy svoj a meni si podla potreby. My mame spolocne len tie na ruky.
Ale je fakt ze niekedy mam.pocit ze periem len uteraky a zupany, hlavne syn je v tomto pedant.
Na vlasy zvlášť, na telo zvlášť, jeden na tvar, jeden na ruky mám ja, teda 4 kusy. Manžel má spoločne na telo aj vlasy, jeden na tvar, jeden na ruky, takže 3. Syn má na telo a vlasy 1 a na tvar a ruky 1 (nemá ani 2 roky ale).
máme 2 uteráky na ruky, 1 osušku na telo, 1 uterák na tvár a ja svoj uterák na vlasy a svoj uterák na tvár ... počas menštruácie samozrejme osobitný uterák ... a pes má hádam všade svoj uterák či osušku ...
@biba_18 akoze tu osusku mate vsetci spolocnu ci som zle pochopila?
@anonym_autor ja mam zvlast na ruky,telo,vlasy a na tvar pouzivam papierove utierky a muz ma svoj na ruky a druhy na telo
@anonym_782c24 presne tak
@anonym_autor mame uterak na ruky v kupelni jeden mam aj v kuchyni. Uterak mam na vlasu na telo a na nohy. Deti osusky a uteraky na nohy
Dcéra má na tvár, na ruky, na telo, na vlasy. Ja iba na ruky, na telo a na vlasy. Predpokladám, že manžel používa na ruky a druhy na telo i vlasy. Nekontrolujem ho.
To sa doma ozaj hádate kvôli uterákom?
@anonym_autor mame uterak na ruky, potom ja a dcera mame uterak na telo a vlasy, syn len na ruky a zvysok tela a muz ma na ruky, zvlast na nohy a zvlast na zvysok tela.
@doriiis tak nie sme jediná rodina kde 80% prania su uteráky a osušky😉obidve s dcérou zvlášť uterák na tvár, zvlášť na vlasy, telo a na ruky máme spoločný.Plus na jeden sa vždy postavím nemám rada tie predložky prať.U nás ráno, keď prídeš do kúpeľne to je uterakovy raj😂
@anonym_autor je to normálne
@luccija vďaka, prestávam si pripadať, ako debil, že furt periem uteráky a to sme dvaja
Kazdy ma svoj uterak na tvar a ruky,a zvlast osusku na telo.
Na vlasyzväcsa pouzijem ten,co bol predtym na tvar a zrovna ho vymenim za cisty/vlasy zmyvam raz za 3-4 dni/
Ak cakam navstevu,davam extra ciste uteraky /aspon 2/ na ruky pre nich
Tak to teda čumím ako sa zase potvrdili extra vysoké OCD hygienické štandardy koníka. Mám 1 osušku na pre seba a 1 uterák na ruky pri umývadle, ktorý používame obaja s chlapom. Nechápem, ak si do toho utierame čisté telo a ruky tak načo to je dobré mať ich toľko? A ešte sa stavím že by sa našli ženy ktoré ich perú dobre že nie po 1 použití tých 5 uterákov ktoré majú.
Každý máme svoj uterák/ osušku a pri umývadle jeden spoločný. Sme len dvaja.
@anonym_autor
ja mam 4 - tvar, vlasy, telo, intímne partie
Deti každý 3 - vlasy, intímne partie a telo
Samozrejme ďalší na ruky, spoločný pre všetkých
Nie je to vôbec divné
My máme maličké uteráky na ruky, jeden na telo po sprche. A ešte mám samostatne papierové utierky,ktoré používam na tvár,lebo z uterákov mám vyrážky (to by som musela uteráky používať na tvár jednorázovo a potom prať,čo sa mi nechce robiť)
Máme 1 uterák na tvár a ruky a po sprche používame osušky. Ja miniem za deň veľa uterákov. Neznesiem vlhký uterák alebo utierku. Takže len ráno pokiaľ sa všetci traja umyjeme idú 3-4 uteráky do prania.
Áno, preriem často....
Na ruky, na vlasy, na telo a mini uteráky na intímne partie
My sme siesti, mame 2 kupelne. Dole mame jeden uterak na ruky a hore tiez, potom ma kazdy svoju osusku a ja s dcerou mam este uterak na vlasy a tvar. Kedysi som mala.zvlast na prsia, ked bola najmladsia miminko. Takze 12 uterakov dokopy. Tie na ruky a tavr sa striedaju casto, ostatne menej casto. Zas nehadzem do prania uterak po 1 pouziti, to je extrem. Ak je niekto chory, ma svoj uterak alebo menim castejsie, lebo deti male si hocikde utru aj nos, sopel 😅. To neustriehne, ide si umyt ruky, umyje si aj pusu a uz je to.
Ja neviem, kolkokrat denne by sa muselo niekde prat, keby kazdy den ide varka 12 uterakov napr., plus dalsie pradlo, akoze mne je uz blbo, ze tolko vody miname, ale nas je 6, takze to ani divne nie je. No vyrastla som v dedine, kde ludia mali len vlastne studne a z roka na rok je coraz menej vody. Takze som naucena setrit. A toto mi pride extremne uz, neekologicke, ked niekto musi po 1 pouziti uterak vyhodit do prania...🫣
Vrch osušky ide na tvár, stred na telo, spodok na nohy 🤣🤣 a nedám to ani ako anonym. Moj zivot je antiMonk
Sme trojclenna domacnost. Jeden uterak na ruky je na wc, jeden v kupelni. Tie menim aj denne - podla potreby. Kazdy mame vlastnu osusku + ja mam extra uterak na tvar a na vlasy.
Ja mam 1 na ruky, a 1 na utretie tela po sprche.
Tak my máme jeden na ruky pri umývadle, potom má každý svoju osušku. Ja ešte jeden na vlasy a manžel extra na tvár lebo sa moc potí.
Sme 2 .
Kazda ma osusku , na vlasy mame spolocny
A na ruky jeden .
Uteraky menim kazdu nedelu.
Mám zvlášť na ruky a zvlášť na telo.

máme 2 uteráky na ruky, 1 osušku na telo, 1 uterák na tvár a ja svoj uterák na vlasy a svoj uterák na tvár ... počas menštruácie samozrejme osobitný uterák ... a pes má hádam všade svoj uterák či osušku ...