icon

Koľkokrát do týždňa pustíte práčku?

11. apr 2023

Ahojte ženy,
Chcem sa opýtať koľkokrát pustíte práčku do týždňa. Zapisovala som si to a štandartne mi to vychádza 8krát za týždeň pri 5 kg práčke. Sme dvaja dospelý ale periem aj zvieratám. Nie je to moc? Prijde mi to, že to je moc, no neviem si pomôcť dosť sa potíme a z druhého dňa väčšinou ide prádlo do koša. No tá spotreba vody bude šialená.... :/
Ako to máte vy? Pri deťoch to bude isto viac s tým rátam.

Ďakujem

dager
12. apr 2023

Teda, len tak zbežne som preletela okom odpovede a spomenula som si na svokru, ktorá sa má opýtala keď mal môj malý necelý rok - ja nechápem, čo toľko perieš? Veď stále perieš.
Nezabudnem na tú otázku.
Sem tam sa stane, že si ju aj sama kladiem odvtedy ale keď to tu čítam, je konto jasné. Proste veci periem 😆
Nemám to zrátané, ale hádam tak 3 - 5 x týždenne, som sama s malým. Takže farebné, čierne, blede každý týždeň a k tomu potom posteľ /handry/čo treba keď treba.

mvagusta
12. apr 2023

8kg pracku mam,sme 2+2,periem cca 5xtyzdenne..ALE napr ted sme dosli z dovci a za dva dni islo 5 praciek..a to je este len streda😂 takze ratam v priemere 7x tyzdenne

natalkasimonka
12. apr 2023

U nas minimalne 10x a mam na 10kg

kvojtanikova
12. apr 2023

u nas sa tiež perie viac-menej denne, keď sa niekedy neperie, tak ide viackrát za deň. Ale nedoplatok za vodu sme ešte nikdy nemali.

jaurs
12. apr 2023

@terina25 tiež čítam tie komentáre. Radim sa k ,,tvojmu typu,,. ❤️

jaurs
12. apr 2023

A tie majsterky hygieny, prať zvieratám a deťom spolu je aké hygienické?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
kiwi3
12. apr 2023

Ja celkom nechápem, to väčšinou asi dávate poloprazdne práčky tie, ci toľko periete... a triediť na biele, čierne, farebné, to vobec. Dávam len 40 a 60. Ak mám niečo nové tmavé najprv do lavora s octom. Fakt jemne veci v ruke alebo program ručne pranie. Ved to musí ísť riadne do energií a ekológia tiež nič moc, keď pitnou aj spracujeme na sk.

ropucha6
12. apr 2023

@kiwi3 ja mam 8kilovu a teda poloprazdna nikdy nie je, vzdy sa to nazbiera. Ale je pravda, ze predtym, ako sme mali susicku, som tolko neprala.

terina25
12. apr 2023

@evamarek77

Ako ukladať vlhké a použité uteráky
Meňte uterák i osušku aspoň 1x týždenne, aby ste predišli zápachu z rozkladajúcich sa kúskov kože a potu. Použitý uterák i osušku nechajte voľne uschnúť pri izbovej teplote rozložené na sušiaku alebo šnúre. Vykurovacie rebríky využite len v zime. V lete môžu na studenom vykurovacom rebríku v kúpeľni zatuchnúť a zapáchať. Zapáchajúce uteráky vždy vymeňte, nech nepoškodíte svoje zdravie.

Na nete mas xy clankov ,kde je xy rozne napisane...

veronika1754
12. apr 2023

My sme ja plus 5 detí, plus raz za dva týždne ešte periem pre uja o ktorého sa starám, práčka 7 kg spotreba 41 l, periem cca 4-5 krát do týždňa, deti sú naučené kontrolovať si veci, nedávať mi do prania čisté ktoré sa im nechce skladať, ale pravda je že ja sa nepotím

terina25
12. apr 2023

@evamarek77 inak ty si doma nezamestnana ci na rodicaku? Lebo asi si cele dni len ruky utieras do uteraku

lorin29
12. apr 2023

3-4x do týždňa a sme 3

gerrwie_girl
12. apr 2023

@evamarek77 joj však ale nemôžeš sa takto na to pozerať. Ved to by si si mala potom aj každý deň meniť zubnú kefku za novú lebo však baktérie. WC by som čistila 3x denne keby sa mam riadit tym clankom. Podľa mňa to naozaj prehanas a mňa to mrzí už len kvôli životnému prostrediu. Bez urážky, je to len môj názor.

leskovael
12. apr 2023

2 dospelí 1 dieťa a podľa mna taky priemer 1den/práčka. Ked je postele prádlo, deky, handry tak 2. Čiže za týždeň je to cca 7-8x

babulkomale
12. apr 2023

@maciatkolulu mam na 9 kg pracku a tmavych veci - tricka, rifle, softselove nohavice a moje domace veci a do zahrady mam kazdy druhy den - toto periem spolu.
Muzove kosele zvlast na menej otacok, vesiam na ramienka.
Sportove muzove zvlast ked nazbieram.
Jeho spodare a nohavice su dalsia varka.
Toho aj tak nemoze ist 9 kg, toho sa dava menej.
Dalsia plna pracka su uteraky na telo, mame ich vela takze ked sa nazbieraju do plnej pracky na 60, vtedy periem.
Utierky a svedske handry do kuchyne periem spolu oddelene od uterakov na telo.
Postelneho su kvanta, to prezliekam nie naraz ale podla potreby napriklad detom inokedy a nam inokedy.
Handry na zem, kupelnu a na auto spolu.
Ale videla som hadzat ludi do jednej varky vsetko spolu, nohavicky s utierkami na riad...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
terina25
12. apr 2023

@evamarek77 nemusis mi kopirovat 2x to iste. Pre mna za mna si per uteraky aj 10x denne,ak si doma a nepracujes a nemas co robit od nudy. To dennodenne pranie je ,,straaaasne,,eko 👍👍👍

balkica
12. apr 2023

2 dospelí a dve deti za týždeň aj 12x keď počítam aj uteráky, utierky, posteľné, deky. Obidvaja majú niekoľkokrat do týždňa futbal, tak dresy, termo a štucne...

terina25
12. apr 2023

@evamarek77
Aj ja viem kopirovat ako ty...

Starám sa o syna 24/7 a poberám opatrovateľský príspevok, prídavky na deti,syn poberá príspevok na kompenzáciu..... to je všetko

Preto mas cas prat kazdy bozi den uteraky

olivka84
12. apr 2023

@evamarek77 asi si tu jediná kto každý deň mení osušku . Je to ozaj vec pocitu kedy cítiš že je špinavý uterák tebe sa zdá po jednom použití mne sa zdá po troch dňoch ok. Na ruky mám iný na tvár iný . Pre mňa je to ok . Každý nech si podľa seba robí ako potrebuje . Ak máš čas prať každý deň uteráky .ja nemam ak by som ich prala každý deň všetkým mám to na dve prania to vôbec neviem kedy by som prala ostatné veci. Asi by som sa rádcej ani neutierala len susila na vzduchu

soffek
12. apr 2023

My sme traja, tak niekedy raz za týždeň a niekedy za týždeň aj 2x na 2-3 cyklu. Mám 8.5kg práčku takže čakám kým bude plná a to triedim podľa farby (čierne, biele, farebné) a typu oblečenia (spodné prádlo, tričká, rifle, obliečky, kúpeľ. textil..)

stani.m
12. apr 2023

Sme štyria, práčku mám na 7kg, denne sa prezliekame, periem 3x týždenne.

eskop
12. apr 2023

Ja denne. Napr dnes 3x(2x veci dcérky a jeden krát posteľné)
Cez víkend som prala záclony, závesy, posteľné 2x išla mi práčka asi 5x🙈😃

slavomira236
12. apr 2023

@evamarek77 ja mam iny uteracik na tvar iny na telo iny na vlasy a extra uterak na nohy...ja sa uterakom nedrhnem len si ho prikladam na telo takze ani nieje nejaky mokru po pouziti, na ruky mame tiez iny uterak a esteam v kuchyni jeden ...takze za tyzden su uteraky ok (moj este vonia po tyzdni ktory pouzivam na telo) ...ked je chlap doma jemu musim menit kazdu druhu sprchu lebo jemu terak po druhom utreti smrdi...mam kos kde davam uteraky a osusky a periem ked sa nazbiera na pracku a periem na 90tke vzdy prasok a sanytol...niekto uteraky perie ma 40tke to zas ja nechcem ...potom mam kos na biele veci, dalsi na farebne a dalsi na pastelove...periem az ked su kose plne...cisto biele veci zbieram dlhsie niekedy ani za3tyzdne sa mi nenazbiera kos...tmave farby periem raz za tyzden pastelove raz za 2tyzdne...takze priemer 2pracky tyzdenne...v lete ked sa nenosia mikiny svetre to zas dlhsie zbieram.dcerka chodi doma po zahrade vetsinou v gatkach plavkach, spia tiez deti bez pyzama takze veci este menej. V lete im periem zas viac vankuse lebo sa potia

maryskas
12. apr 2023

my sme tiez dvaja a cca 4-5x

babulkomale
12. apr 2023

@evamarek77 tu si myslim ze je chyba - malo byt "ak NEnechate vyschnut" podla mna.
Vlhky je semeniskom plesni a bakterii. Zo sucheho sa drobi len odumreta kozka 😃

kikuska_wedge
12. apr 2023

Iba dnes som ich pustila 6 a mam 9kg bubon 😂😂😂 Ale je nas sedem a vratili sme sa z prazdnin. Standardne su to len 2 denne, takze tak 14 praciek za tyzden. Oprat to operiem, ale to zehlenie 🤮

dahra
12. apr 2023

Sme piati - okrem nedele, zvyčajne každý deň a nežehlím.....

gejb
12. apr 2023

@evamarek77 už kašli na to. Každá si perieme ako chceme. Mením osušky raz za 5-7 dní a nič mi nie je. Tipujem ze ostatní ľudia su na tam rovnako.