Ktorá aviváž a prášok pre deti?

christy1234
11. aug 2023

Ahojte mamičky prosím vás poraďte mi aviváž a praci prach pre deti 🫶 hlavne také ktoré aj cítiť po oprati
Aktuálne používame aviváž Silan sensitive a praci prach Persil sensitive ale poslednú dobu prestali veci po vyschnuty voňať 😞 je to cítiť ako keby sa to iba vo vode opralo😬😬
Práčku mám samozrejme vyčistenú a podobne.

Ďakujem❤️

h2
11. aug 2023

@christy1234 Mám na teba dve prosby:
1. Nepoužívaj pre deti intenzívne voňavé pracie prostriedky a aviváže. To, že tie, určené pre deti, nemajú intenzívnu vôňu, je schválne a má to svoje opodstatnenie.
2. Taká malá súkromná prosba: nepoužívaj slovo "prach" v súvislosti s pracím práškom. Znie to otrasne. 🙏😊

luliu
11. aug 2023

@christy1234 aviváž by som nepouzivala vôbec, prášok persil sensitive alebo lovela

monika185243
11. aug 2023

@christy1234 tie detské pracie gély nemajú takú výraznú vôňu, ja používam lavelu alebo persil a aviváž silan

evaachesa
11. aug 2023

Je absolútne nevhodné používať pre deti voňavé pracie prostriedky a aviváže.
Používam Sonnet sensitive prací gél bez vône a namiesto aviváže ocot. Prádlo vonia čistotou. Raz sme boli v detskom kútiku a k nám pribehlo dieťa...tak neuveriteľne otrasne mu "voňalo" oblečenie, že som syna musela ťahať od neho preč. Úplne vážne, bol to neznesiteľný zápach. Ani nechcem vedieť ako toto pôsobí na dieťaťa. Mala by som z toho určite bolesti hlavy. Neskutočné. 🤨 Načo je to dobré preboha, až takéto strašne "vône"? 😒

simona1306
11. aug 2023

kriste pane zeny, vsak dieta nejde v tej avivazi vykupat , ked to dietatu neskodi na pokozku, a nema nejake reakcie tak co sa starate ci je to vhodne alebo nie . Niekomu to prijemne je, inemu zas nie. Autorka, ja pouzivam od narodenia lovelu, a od pol roka Lenor sensitive cotton fresh. Nadherne, nevtieravo pradlo vonia aj niekolko tyzdnov po vyprati. A ak smiem poradit, ak ti toto robi aj pri inych avivazach , skus vyumyvat vnutro pracky, aj davkovac, a pustit na 90° s octom a do bubna jedlu sodu. Pracka sa precisti a "vypachne"

nikpa
11. aug 2023

@christy1234 aviváž pre deti absolútne nevhodná a nepotrebna. A prášok akýkoľvek detský, prádlo má byť čisté, to je podstata prania.

mima1608
11. aug 2023

Lovela - aj prášok aj aviváž ☺️

stanulienkat
11. aug 2023

@simona1306 to je jasne, ze sa v nej nejde vykupat. NACO ma mat dieta na sebe dalsi alergen a karcinogen??? Nikdy v historii nebolo tolko alergii a koznych problemov. Preco asi? Chemiou sa kupeme, kremujeme, perieme, plachame pradlo, pijeme, inhalujeme, jeme, vone v byte, vone do auta, Puelly, chujoviny.......... ..
Naco??? Musi dieta vonat? Co smrdi? Ved zdravy rozum mi napovie, ze je to dalsia zataz pre telo. Pri poteni sa uvolnuje ta chemia do pokozky. Potom sa cudujeme, ze je tolko rakoviny.
A aj mna napina, ked citim z niekoho sladku avivaz. A nie je nic odpornejsie ako spoteny clovek v avivazovom obleceni.

simona1306
11. aug 2023

@stanulienkat zdravy rozum mi napovie, ze kazdy si moze robit ako chce a ako uzna za vhodne. Ked mas tento nazor, super, nepouzivaj avivaz, ani ziadne chemie ... ale preco to vnucujes a vysvetlujes mne ? Mna to nezaujima, co si ty myslis a aky mas na to nazor