Ktoré z vás nežehlia a prečo?
Ahojte dievčatá. Obraciam sa asi k “obyčajnému” ľudu . Hneď na začiatok , otázka sa netýka vrcholových manažériek manažérov prezidentov atd . Sme obyčajná rodina . Priemerná vrstva nič extra ja na rodicaku muž pracovník sbs dcéra roka a pól. A ja vôbec ale že vôbec nežehlím. Ani pred narodením dcéry som nežehlia. Prádlo vyberiem z pračky nárovnam a vyvesím. Dnes mi suseda vynadala pri debate o zehlickach ako je možné že si dovolím nežehlit. Samozrejme ak muž ide na firemnú akciu oblečenie ožehlené . Inak mi to príde zbytočne . Ďakujem za každý názor
@hedviga2 mám 32 rokov a takúto vec som si na človeku v živote nevšimla
Ja som zehlila len synovi keď sa narodil. Vydržala som asi mesiac potom som sa na to vysrala. Teraz zehlim len výnimočne košele a slušne nohavice ako aj včera synovi do škôlky. Občas ozehlim zaclonu. Inak vôbec a nemám ani sušičku nechápem ako pri tom niekto môže tráviť večere 😂
Ja som žehlila raz v živote keď som chystala malému veci pred narodením, hodím do sušičky a vybavene 😀
ja som raz dostala chut na zehlenie, ale nevedela som, kde mame zehlicku 😂
Žehlila som iba deťom keď boli bábätka max. pol roka. Inak sa mi to zdá v nasej domácnosti neefektivne.. A či muž či deti si idú vybrať jednu vec zo skrine, tak to tam vyzerá jak na fronte, čiže škoda elektrickej a mojej energie. 😀😀 a keď nutne potrebujem mužovi alebo synovi ožehliť košeľu, mám super mamku 😀💜
@aurora33 keď sem tam pozerám bazar a vidím vec na vesiaku dokrcenu až strach, tak ani inzerát neotvorim..proste ja som veľmi na detaily...mam aj susicku, ale to z toho je tiež pokrcene...proste nedá mi to...v meste mladé baby, pekne oblečené a bluzka , sukna ako krave z papuli🙈🙈🙈strašne mi to kole oči, nemôžem si pomoct
Inak.....len tak mimo temu troska. Ale neda mi to.
Teraz.je.v. mode.oblecko z.recykkovaneho materialu
Akoze.nevadi mi to na zimnych bundach, sportovych nohaviciach, oteplovakoch.....ale,letne veci-tricko a.tielko? Jedno som si v ošiali zaobstarala, lebo ved vsak pekne.bolo...... tak som si ho obliekla do obchodu, vonku bolo asi 20 stupnov, ziadna.horucava. vratila.som sa o chvilu cela.spotena, smrdlava ......( antiperspirant pouzivam 🙂 )
@aurora33 pozri, ked ma moja najmladsia dake pekne volaniky a ma ich zhuzvane, no fuj, vobec nevynikne ta krasa tej veci. Alebo starsia, skoro 9 rocna, ked jej usijem kruhovu suknu z jemneho popelinu a ma to pokrcene, to zehlim predsa. Nechapem, ako sa da vobec nezehlit.
Ale je pravda, ked ma mamina makku vodu, da avivaz, tak vacsinu veci fakt ma makkych a ani nie su tak pokrcene ako moje. A mame aj rovnaku pracku. Takze vidim ten rozdiel. Ze aj ta voda je dolezita. A ona zehli teda aj tak, ale iba take veci, co nosia po doktoroch, na navstevy, uz su na dochodku davno obaja.
Ahoj toez nežehlím, pravdaze košele šaty keď sa niekde ide ale inak vôbec😀 keď to pekne zavesis hneď z pračky nemá byt prádlo prečo pokrčené
Moja ma ešte aj svoju "krabičku" pekne v skrinke tam je jej fajn. Ak ide o akciu košele, spoločenské veci, obrusy a pod nemám problém ale pri troch deťoch (chalani)som to vzdala aj tak sa perie každý deň takže maminy ktoré majú viac detí vedia...Nieje hriech nezehlit!
Nezehlim, nikdy som nezehlila a ani sa nechystám. Ešte aj môj manžel si na vlastnú svadbu žehlil koselu lebo som mu ju nechcela spáliť 🙃
Ja bežne nezehlím. Kedysi som prvej dcére všetko žehlila do roka ako bábätku... Mladšej už som nezehlila, šupla som to do sušičky na najvyššiu teplotu - keď vyberám zo sušičky je to tak horúce že sa idem popáliť, čiže podľa mňa to z hygienického hľadiska stačí... Okrem toho deti sa váľajú po zemi, takže baktérie majú na sebe aj tak za chvíľu... Ponožky a moc špinavé prádlo periem zvlášť, použijem dezinfekciu...
Zehlim len košele, šaty... Bežne nezehlím, lebo keď hneď po opratí vyvesim na sušiak a uhladim tak to pokrčené nie je... A keď vidím ako sú to deti manžel niekedy odložia tak to ani nemá význam, hneď je to pokrčené.
Dokonca ani keď som mala pleseň na nohách z plavárne, tak som nezehlila,len som to riadne odmocila v Sanitole a nik sa nenakazil a normálne som sa vyliečila.
Za mňa je to zbytočné, pri dnešných prackach a keď máš dobrý materiál je to zbytočné...
Iste sú materiály, pri ktorých je to nutné...ale také nekupujem a tie spoločenské veci to už toľko nenosím...
Veľakrát keď si nieco oblečiem a sadnem do auta tak to aj tak pokrčím...
Kedysi z hygienického hľadiska sa muselo žehliť, ani neboli také prášky na pranie, zmakcovace vody, sušičky, dezinfekcia na prádlo... Materiály...
Moja mama tiež stále žehlí posteľnú bielizeň, tričká, nohavice, sukne a spodné prádlo... Ponožky nie 😀
Ale ju to baví.
Ako pokrkvana by som nešla, ale zase také vyslovene kŕčivé veci nemám...
Nie
od kedy mám sušičku, tak nežehlím vôbec.
@kathhii moja mama zehli tiez aj obliecky ,,lebo ma klasicke, bavlnene a plachty z platna. Vravime aspon nech tie plachty uz vymeni na dzerzejove.....no ona nie. Este wi to pred zehlenim aj nakropi vodou....
ja nezehlim nic len kosele a sem tam nohavice. obliecky poskladam dam na spodok vyzehlia sa same kem boli deti malé prvé mesiace som zehlila. neznasam zehlenie ale moja sestra ho zbožňuje napriklad 😅
@januelik akym sposobom susis v susicke ? lebo ja mam aj zo susicky vsetko pokrkvane .
U nás zehli manzel. Túto debatu mu pošlem, lebo keď sme sa brali vyzehlila som mu svadobnú košeľu a hovorím dobre sa pozeraj vidíš to naposledy, tak sa pozeraj ako sa to robí lebo sa to musíš naučiť. Pred svadbou sme spolu nebývali , myslel si že srandujem. On koselovy typ. Keď za mnou prišiel či mu vyzehlim košeľu 5 minút pred odchodom do práce, tak som ho poslala niekam, a ešte mal zvyk chodiť s tým za mnou keď ja už v posteli polo spiaca a on si zmyslel že tu košeľu si chce obliecť na druhý deň do roboty, no odmietla som, takže pochopil že to žart nebol a začal si žehliť sám. Ja keď chytím žehličku do ruky, tak na zazehlenie hranovacej pásky na nábytok inak nie.
Som obycajna a zehlim. Aj po narovnani su veci pokrcene. Neviem si predstavit chodit v pokrcenych veciach do prace, ci deti posielat do skoly v pokrcenych veciach. Mame susicku, ale nepouizivam ju.
Niektore veci zehlit netreba, ale vacsinu ano. Zavisi na materialy. Nezehlim spodne pradlo, postelne pradlo, utierky, zvysok ano
Nechapem, ze niekomu nevadi chodit v pokrcenych satach napriklad.
Ja tiez vobec nezehlim kedze nemame balkon kazde pradlo ide do susicky vyberie sa posklada a hotovo ano kosele niektore saty tie naparujem ale inak nic
Nemám žehličku 😅
ja nezehlim, som advokatka, manzel stavebny inzinier, dve deti... za posledne roky vytiahnem zehlicku v priemere 2-3 x do roka (a to vacsinou nazehlujem zaplaty). Nenechaj sa stresovat takymi ludmi.
@snowflakenel tak to je stará škola...
Moja mama žehlí aj tie napinacie.... Toto už nebude koli pokrceniu, ale hygiene, lebo inak si to vysvetliť neviem...
@kathhii ano, to je stara skola. A este ich aj naskrobi

No ale to je tak. Niekto nechape ako moze niekto nezehlit a niekto nechape ako moze niekto dobrovolne zabijat cas takou nepodstatnou vecou. Niekto to ma ako relax ale pre niekoho je to utrpenie stat dve hodiny a zehlit.
Kazdy nech to robi tak ako to citi ale nadavat niekomu za to ze to robi inak je strasne hlupe.