Kupujete lacné pracie prášky alebo gely?
Kupujete lacné (alebo žiadna zvucna značka) pracie gely/ prostriedky? Mate s nimi dobrú skúsenosť? Co sa najviac oplatí? Kupovať drahšie v akcii alebo zobrať hocičo co majú napríklad v Lidli, Action, DM...?
Kvalita výrobkov z Lidl je porovnateľná so značkami, videla som dávnejšie testy, patrili k najlepším.
Kupujem už len v Poľsku, značky ako persil a ariel perwol atd je všetko lacnejsie.
Roky periem s gelom Formil z Lidla. V nemeckych testoch vysli minimalne tak dobre ale castokrat lepsie ako tie znackove. Moj osobny pocit je, ze peru rovnako ako znackove
Periem denkmit, pracie z hofer, spar, lidl... všetky perú dobre a odstraňovač škvŕn používam zn sil
@viestta niekedy meno je len znacka. clovek plati za znacku, nie za kvalitu.
tiez pouzivam lacnejsi, a nevidim rozdiel.
Kupujem v lidli to veľké balenie prachu a aj aviváž, z iných bývali moje deti vyhadzane, toto im nič nerobí, takže tak 🥹
Ja naopak používam už vyše 20rokov len Persil gel zelený alebo Ariel,ale uz nie ke co býva.
Kupujem Formil z Lidlu alebo Denkmit z DM. A som s nimi spokojná. Nepotrebujem platiť za značku
Iba Persil alebo Ariel.
Ja nepoužívam žiaden prací prášok ani gél. Už roky používam iba mydlá na pranie. Je to ekologické a ekonomické... A bezpečnejšie mať doma mydlo pri deťoch.
Len si predstavte, kebyže sa náhodou malé dieťa dostane do práčovne a olízne mydlo - ok, umyjete ústa, pousmejete sa... Ale ak olízne dieťa napríklad kapsulu na pranie a pod., to už by mi nebolo všetko jedno 🤔
Navyše, mydlá na pranie vydržia dlho a majú príjemnú vôňu, takú nenásilnú. Samozrejme, mám rada voňavé veci, takže aviváž používam, ale tiež skôr takú detskú.
No a aby som umoncnila prací výsledok (pri škvrnách), prisypem do nádobky aj sódu bikarbónu 😉 tá je proste na všetko 😁
@helenbozka olyznut mydlo je jednoznačne horšie ako oliznut kapsulu.
Kapsla je aspoň v obale zabalená mydlo je priamy styk
@andaluzia12 ahoj vonia pekne?
Neviem co znamena lacny prasok ale kvoli detom periem len v lovele, ked,e je syn je alergik ale velka flasa stoji 11e a vydrzi velmi dlho. .. tekuty.
A potom detske avivaze ked su v akcii hypoalergenne daju sa kupit za super ceny.
@misanthropicdann mydlo má iné zloženie ako kapsule do práčky. Okrem toho je ťažšie zjesť mydlo ako prehltnúť zabalenú kapsulu. Po prehltnutí je to života ohrozujúce. Nie pri líznutí.
@pikachu999 podľa mňa nevonia.. nemám rada vone pracich prostriedkov.. nepoužívam ani avivaž.. nemám rada keď napr príde návšteva a cítiť ich, akoby sa celý človek opral v práčke …
Priznám sa že striedam . A príde mi že je to úplne jedno.
Roky používam zelený Formil gel z Lidla a "značkový" Ariel gel. Striedam ich podľa potreby alebo nálady. Vždy mám kúpené oba. Aviváž nepoužívam vôbec.
@andaluzia12 rovnako to mam aj ja. Radsej mam prasky a avivaze bez prenikavej vone. Ked chcem vonat su na to ine prostriedky. Najhorsie je ked sa zacne bit avivaz s parfemom, to niekedy je fakt na povazenie.
@cacianka ja kupujem lidlovske alebo v DMke ich znacku. Tie sa mi osvedcili
Ja beriem čo mi príde pod ruku, prádlo sa mi vyperie aj s tým najlacnejším aj s tým najdrahším 🤷. Jedine dcére peroem v jednom a tom istom kvôli ekzému.
Persil Ariel predávaný na sk je o polovicu menej kvalitný ako v Rakúsku..napr formil z Lidlu,,lacný,,nie je o nič menej kvalitný..za mna úplne spoko..ani na gély z actionu sa nesťažujem...
@viestta Ja tiež, pradlo mam krasne, funguju dobre. Ak nieco vybledne,.co sa stava bezne, nech sa perie v comkolvek, pridam na farebne rovno do bubna malu hrst krystaloveho cukru a farby ziaria, aj cierna
Biele pradlo periem v Persile, na biele sa gel nehodi, chyba v nom bieliaca zlozka.
Baby nemáte niektorá skúsenosti s týmto? https://allegro.sk/produkt/dash-prasok-na-fareb...
@evansova s tym cukrom to pocujem prvykray
@helenbozka tiež používam mydlo (jadrové) a ked periem biele pridávam perkarborát sodný (treba teplota vody nad 60stup.na aktivaciu)
Ja kupujem gel, Jelen, je super, ekologicky, kupujem ho na alze, ked su alza dni, pre porovnanie, 60 pracich davok, 2.7l je teraz za 7.49€. uz som ho kupovala aj za 6.80€. Povazujem ho za kvalitny. Prasok 5 kg, 100 pracich davok maju za 12.51€.
@olivierko229 vďaka za tip, akurát mi dochádza gél, možno skúsim.
Inak kupujem akékoľvek prášky či gély, formil, denkmit, bonus, Rex, persil, na čo zrovna natrafím za prijateľnú cenu. Všetky vyperú rovnako. Jediné, čo nekúpim je Ariel. V tom mi kedysi, keď mi haprovala práčka, oprala mama a ja som v tom oblečení nemohla byť, čo mi z tej "vône" nos krútilo.
Kupujem v dm tie ich dm prášky. Sú v pohode a za par eur. Značkové nekupujem. Avivaz nepoužívam, škoda peňazí..moja mama zas používa puellu a chce všetko voňavé.. otras až ma hlava boli...malý keď je pri nich, tak ma doslova napachnute oblecenie...to už aký bordel musi byt v tom? Keď to dokáže takto voňať?
Ja som vždy kupovala klasicky persil ale kamoška objavila niečo lepšie a doporučila mi nech vyskušam na prírodnej baze tekuty Sonett senzitiv kedže máme male detičky a je aj pre alergikov tak som vyskušala aj ja a osvedčil sa mi ja som snim spokojná kupujem už len tento..https://zerotoxic.sk/products/sonett-senzitiv-t...

Periem už roky v tomto …