Na čo si doma fakt potrpím
Nie som puntickarka vo vsetkom, ale su veci, na ktorych si doma fakt potrpim. zrkadla – tie musia byt ciste, bez jedinej smuhy alebo otlacku. Ked idem okolo a uvidim fliacik, mozem mat v ruke tasky, ale vratim sa a pretriem ho. Neviem preco, ale mam pocit, ze spinave zrkadlo mi kazi cely dojem z priestoru. A potom este uteraky – tie musim mat zavesene rovno a podla farieb. Ak su nahadzane len tak alebo krivo visiace, ide ma roztrhnut. Nie som z tych, co maju sterilne cisto a vsetko tip-top, ale tieto dve veci mi vedia doslova zavadzat v hlave.
Úprimne.. od kedy mám dve deti tak asi na ničom
vacsina z vyssie spomenutych a x dalich drobnosti k tomu 😀
ja nerozumiem, ako niekto moze odist z domu, nebodaj ist spat, a nema upratanu kuchynsku linky...ma v dreze riad...ma na gauci kopu bielizne 😀
@nyusika ono sa to dá veľmi jednoducho mne sa to pravidelne stáva.. samozrejme nedobrovoľne.. ale ja mám dve deti jedno dva a pol ročné druhé pol ročné a keď sa moja drahá polročná dcérka rozhodne, že ona pojde soať o pol desiatej večer a dovtedy sa mame s ňou baviť tak ja mám do pol noci cca dva a pol hodiny aby som dala dokopy seba, poriadila hračky a milión ďalších vecí ktoré som cez deň nestihla lebo jeden dačo chcel alebo druhá plakala.. a stava sa mi, že o tej polnoci niekedy aj o jednej sa už na to proste vykašlem a idem spať lebo madam je schopná vstať ráno o pol šiestej...
Ja mám rada čistotu....a tá nemusí byt automaticky vždy ruka v ruke s poriadkom navonok. Lebo občas rozhádzané hračky,či nejaký tanier na linke neznamenajú nečistotu.
A nie vždy naoko poriadok značí aj čistotu domácnosti 😊
ja doma potrebujem len miesto kde si vyložím nohy 😂😂😂 preletela som to len zbežne ale tuším všetko z toho čo tu odznelo mi je uprdele 😁
@nyusika ono sa to dá veľmi jednoducho mne sa to pravidelne stáva.. samozrejme nedobrovoľne.. ale ja mám dve deti jedno dva a pol ročné druhé pol ročné a keď sa moja drahá polročná dcérka rozhodne, že ona pojde soať o pol desiatej večer a dovtedy sa mame s ňou baviť tak ja mám do pol noci cca dva a pol hodiny aby som dala dokopy seba, poriadila hračky a milión ďalších vecí ktoré som cez deň nestihla lebo jeden dačo chcel alebo druhá plakala.. a stava sa mi, že o tej polnoci niekedy aj o jednej sa už na to proste vykašlem a idem spať lebo madam je schopná vstať ráno o pol šiestej...
@angeli121212 to je ina situacia
Pri 4 detoch by Ta to rychlo preslo...🤣. Ako mna preslo kopec veci, nervy a zdravie mam len jedno, a ak chcem aj ine robit, ako upratovat, tak som si musela zvyknut aj na ocapkane zrkadlo, okna a omrvinky a milion dalsich veci. Nastastie sme s muzom rovnaki a nejdeme sa pokakat z takych malickosti.
som minimalista. mam rada ciste linie, nepreplacane priestory. na mojej kuchynskej linke nesmie byt nic, ani jar pri drece nenechavam, ukladam ju prec. Indukcna doska musi byt vzdy po vareni cista, kvety mam v rovnakych crepnikoch vsetky (a ze ich je), kazda vec ma svoje miesto. a este mam jednu zvlastnost, nemam rada, ked mi v interieri neladi farba dreveneho nabutku. skratka musi byt v rovnakom odtieni.. ale ja som v tomto divna, mozno mam aj nejake slabsie ocd...
@maxalla keby sú ju mala peknú ako ja 🤣🤣🤣 tak ju nedáš preč 😂😂😂
aby som mala "svoj" hrncek na kavu, ked nie je ani jeden z tych troch v linke, tak ho idem zhanat. Tak isto mam svoje oblubene vidlicky a lyzicky. Sice sa najem aj s inou, ale ked vyberam zo suflika urcite vyberiem tu moju oblubenu. A noze. Na kazde krajanie mam noz, nie ze by sa nedalo nakrajat inym, ale proste som rada ak je to ten konkretny noz
aby som mala "svoj" hrncek na kavu, ked nie je ani jeden z tych troch v linke, tak ho idem zhanat. Tak isto mam svoje oblubene vidlicky a lyzicky. Sice sa najem aj s inou, ale ked vyberam zo suflika urcite vyberiem tu moju oblubenu. A noze. Na kazde krajanie mam noz, nie ze by sa nedalo nakrajat inym, ale proste som rada ak je to ten konkretny noz
@viestta toto s nožmi mám aj ja, a ešte mám náradie, ktoré používam na mäso a na nič iné
Ráno poupratujem tak na oko diváka, že keby išla pseudosvokra lašovať, je upratané. Stoličky zasunuté, riad umytý, topánky v pozore, postele ustlané🤓
Mam rada čistý stol s obrusom a vazou 🙂 A neznesiem prevesene mikiny a svetre cez operadlo stolicky.
Ale inak mam toleranciu na bordel. Mame 2 male deti, takže obcas je to riadny výbuch u nas.
Ďakujeme za oznam. Takéto prkotiny ma fakt netrápia.
@januska12323 niekto sa ťa pýtal, čo ťa trápi? diskusia nie je o tvojom trápení
zasunute stolicky, neznesiem prevesene mikiny, nohavice a pod. cez operadlo stoliciek, zaclony musia byt od jednej strany garnize po druhu,pred spanim odpratany riad z kuchynskej linky a este penazenka v kabelke musi byt na stojato, nie na lezato. 😅
Úprimne.. od kedy mám dve deti tak asi na ničom
@angeli121212 haha,...podobne😄🙋♀️
@viestta sa smejem....tiež mám svoje šálky na kávu a z inej mi nechutí. Môj muž to nechápe, ze som schopná ju vytiahnuť aj z umývačky riadu a umyť si ju ručne.
A neznesiem otvorené skrine a šuplíky. To som schopná aj z postele vstať a ísť to zavrieť, zasunúť 😀
ja nerozumiem, ako niekto moze odist z domu, nebodaj ist spat, a nema upratanu kuchynsku linky...ma v dreze riad...ma na gauci kopu bielizne 😀
@nyusika V pohode😂 Ja zas nechapem,ako si niekto ukroji aj 2h spanku na ukor upratovania🙈 Cely zivot som to videla u mamy a povedala som si,ze toto ja robit nebudem. Kym nebolo tip top vsetko, mohla byt utahana ako kon,zle jej bolo,
hlava ju bolela,lahnut si nesla. Medzi recou som to spomenula pri inej prilezitosti psychologicke a povedala mi,ze je to skryta forma uzkosti (obsedancia) - musim mat nad vsetkym kontrolu a len ked bude vsekto v poriadku a tak ako to chcem ja (kompulzia), az vtedy uzkost ustupi.
@viestta Toto inak s tymi vidlickami/lyzickami/nozami som citala,ze ma kazdy. Kazdy preferuje nejaky typ,s ktorym sa mu lepsie je. Aj ja mam svojich favoritov😁
@nyusika V pohode😂 Ja zas nechapem,ako si niekto ukroji aj 2h spanku na ukor upratovania🙈 Cely zivot som to videla u mamy a povedala som si,ze toto ja robit nebudem. Kym nebolo tip top vsetko, mohla byt utahana ako kon,zle jej bolo,
hlava ju bolela,lahnut si nesla. Medzi recou som to spomenula pri inej prilezitosti psychologicke a povedala mi,ze je to skryta forma uzkosti (obsedancia) - musim mat nad vsetkym kontrolu a len ked bude vsekto v poriadku a tak ako to chcem ja (kompulzia), az vtedy uzkost ustupi.
@iwesska ja to zase nerobim...za tie roky mam vsetk supoer zautomatizovane. kym dovarim, tak mam aj kuchynu upratanu 😀 😀 a neupratujem tak, ze vsetko naraz...ale vzdy nieco
@angeli121212 to je ina situacia
@nyusika hej no dúfam, že raz aj táto situácia skončí a budeme fungovať akosi lepšie
@nyusika inak ak máš nejaké tipy sem s nimi možno bude niečo použiteľné aj pre mňa
@angeli121212 nic konkrtene...proste vsetko hned po pouziti odlozit, riad hned do umyvacky, roboticky vysavac je zaklad...proste to robim vsetko tak nejak automaticky
Neznášam "oplute" zrkadlo a špinavý záchod a takisto panvice v drese večer neumyte alebo keď prídem z roboty a chlap šiel na poobednú a nestíhal
A neroztriedene prádlo prípadne nohavice ,nohavičky a ponožky vyzlečené naraz a tak v koši na prádlo v kope
@terina25 detto…. 2-3 dni a koniec. Cize tiez som zvedava
@terina25
@ktobytobolpovedal ja v kúpeľni používam air wick do zásuvky ako vôňu...kupujem jemnú a dávam na najmenšiu vôňu a prevonia krásne....
@terina25
@ktobytobolpovedal ja v kúpeľni používam air wick do zásuvky ako vôňu...kupujem jemnú a dávam na najmenšiu vôňu a prevonia krásne....
@ejbyk vidis, to mi nenapadlo. No kupim veru
@iwesska ja to zase nerobim...za tie roky mam vsetk supoer zautomatizovane. kym dovarim, tak mam aj kuchynu upratanu 😀 😀 a neupratujem tak, ze vsetko naraz...ale vzdy nieco
@nyusika presne, u nás to po varení vyzerá ako v kuchynskom štúdiu 🤭 Ja nechápem, keď mama varí a v kuchyni ako po výbuchu, hrnce, misy, nádoby ako továrenský komín v drese. A to má umývačku a veľkú pracovnú plochu.
@nyusika presne, u nás to po varení vyzerá ako v kuchynskom štúdiu 🤭 Ja nechápem, keď mama varí a v kuchyni ako po výbuchu, hrnce, misy, nádoby ako továrenský komín v drese. A to má umývačku a veľkú pracovnú plochu.
@jamimo pozeravam Bez servitky.,kks, co tam niektori predvadzaju, to je nieco otrasne
Takéto banality ma netrapia