icon

Oprala som spodné prádlo s handrou. Čo teraz?

paigesy
18. jan 2026

Dcérine spodne pradlo periem samostatne na 60tke. Omylom som to práve vyprala s handrou. Ešte v sušičke to bolo spolu na režim Hygienické sušenie (až tam som to zistila). Vadí to? Mám to celé dať prať znova bez tej handry či pri 60tke nehrozí nic z tej handry ?

Strana
z2
anonym_6a6a41
18. jan 2026

Moja svokra dá úplne v pohode prať handru ktorou čistila záchod s jej nohavičkami, uterákmi a špinavými montérkami, všetko naraz na 40tku na krátky program.Toto keď som videla, mala som chuť utiecť a nikdy sa tam nevrátiť. 🤢🤢🤢

anonym_ff9ec3
18. jan 2026
@anonym_7e1071

@paigesy Záleží od toho, na koľko % to máš v hlave v poriadku.

Ak si od 70% do 100%, tak s tým treba nič robiť. Dcéra si to môže v pohode obliecť.
Ak si od 40 do 70%, tak to ešte raz preper.
Ak si do 40%, tak vyhoď aj handru, aj spodné prádlo a napíšeš 50x, že už nebudem spolu prat spodné prádlo a handry.

@anonym_7e1071 handru nemusi vyhodit

anonym_d7a089
Včera o 05:07

@paigesy ja by som to dala prať ešte raz, kvôli vlastnej spokojnosti. Ale inak niektoré odpovede má veľmi pobavili 🤣🤣🤣

anonym_a56999
Včera o 05:12

Niektoré ste tu fakt hnusné. To sa už fakt tu nemôže nikto nič opýtať? Oprala by som to ešte raz.

anonym_44900b
Včera o 05:24

Po tejto teme som zistila , ze ja som uplne v poriadku 🙏🏻

andrejka1974
Včera o 05:59

@paigesy samozrejme , že sa nič nestane ja perím vždy všetko spolu ja nič netriedim s všetko je ok

katkaseiner
Včera o 06:05

ja by som gaťky znova oprala na 90ke a podpálila...a pračku vymenila 😆

anonym_7779b8
Včera o 06:34

@paigesy
Vďaka tejto otázke a kope podobných už viem, prečo je Slovensko tam, kde je... 👍

iwesska
Včera o 06:59
@anonym_c79ef7

A co ma povedat teraz taka handra? Ze sa prala a susila so spod.pradlom?

@anonym_c79ef7 Moze zalozit diskusiu,co na to ostatne handry😂

fadama
Včera o 07:12

Myslím, že na dnes by modrého koníka stačilo 😆😆

saxana000
Včera o 07:45

Neriesila by som to.bezne mi deti pridu domov tak zmazane tak ze maju nohavice ponozky a este aj nohavicky od blata..lebo smykali sa na kopci kde uz skoro nebol sneh.alebo skakali v gumakoch po barinach a spadli do nej.je nejaky je rozdiel medzi tymto blatom a blatom na handre z topanok? V case odplienkovania si tiez nohavicky zazili vselico. Oprat na 60 potom do susicky na hygienu a vybavene.. nabuduce das vacsi pozor.

anonym_88b078
Včera o 07:49

Typicky konik, podla komentarov tu asi vacsina perie spodne pradlo s handrami bezne, co vlastne idealne namiesto handry pouzit rovno gatky, ved sa to potom spolu operie a v pohode nosime dalej 🤦‍♀️ Ja by som oprala este raz a vybavene.

simca06022011
Včera o 07:57

nic by som nerobila, ja som inak asi aj divna, spodne pradlo neperiem samostatne, neperiem samostatne ani ponozky a ani nijak specialne netriedim pradlo okrem farby, ano vedro handier periem naraz.. ale ak hodim mikrovlaknovu handru s hocicim oprat nezastrelim sa a ani to neriesim :D nic sa nestane nikomu. Okrem toho ze avivazou si tu handru vlastne "pokazim" :D len ma tam napadlo - predpokladam, ze ziadna katastrofalne velka spinava handra to nebola tiez, inak by si si ju medzi gatkami vsimla.. uz minimalne ked si prekladala pradlo.. bola o klasicka utierka a ides sa tu zblaznit. Vonku nie je ani blato, cize ani blatove topanky si neumyvala a teda hlinu si v pracke nemala z toho. Keby bolo pradlo spinave alebo nieco po prani/suseni, vidis to a aj bez otazky to das poste znovu oprat.. Nic v zlom, vobec neviem ako mozes to brat ako vec, kvoli ktorej ides na MK, niekedy sa fakt nudime, ze? :DD

jam29
Včera o 08:28

Ak ta to velmi trápi, tak to prádlo prebehli žehličkou. Ja som dcére žehlila aj gatky. Teraz uz nie, ale ked bola mala. Ale myslím si, ze to nevadí. Tak ako píšu skoro všetky žienky, je to ok.

magdalienka11
Včera o 08:32

@paigesy to vážne tato otázka? Neverím...

princezna_bosorka
Včera o 09:10

@paigesy preco preboha peries spodne pradlo na 60 stupnov? Pokial si s tou handrou nezotierala motorovy olej, tak riesis uplne zbytocnosti.....

princezna_bosorka
Včera o 09:28
@anonym_a56999

Niektoré ste tu fakt hnusné. To sa už fakt tu nemôže nikto nič opýtať? Oprala by som to ešte raz.

@anonym_a56999 moze. A my ostatne sa nemozeme zasmiat na ludskej hluposti? Ked sa niekto na mk pyta taku sprostost, ja osobne mam pochybnosti, ci je svojpravny...

anonym_4faa0e
Včera o 09:51
@anonym_0c4975

najskor daj pracku prazdnu na 90 stupnov, potom spodnu bielizen daj ešte raz oprať na 90 stupnov, aspon deci dezinfekcie, puellu, do susicky na najdlhsi program a potom ozehlit.

@anonym_0c4975 a potom kúpiť novú práčku....🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🤣🤣🤣🤣🤣

januska12323
Včera o 10:18

Dcéra je nejak extra citlivá či prečo sa nad tým vôbec zamýšľaš? Gaťky sú opraté, handra tiež nič sa nestalo.

anonym_525038
Včera o 10:56

Akože... To vážne by niekoho napadlo dať to prať ešte raz? Také nohavičky sú oveľa väčšou bacilovou bombou ako tá handra...
Jedine že by si sa bála o tú handru...

anonym_686d3e
Včera o 12:40

Na túto diskusiu som klikla len kvôli komentárom a dobre som urobila 😄 tak som sa fajne zasmiala 🤣

euka210
Včera o 18:09

@paigesy ved tam vsetko podochlo, je to v hlave, lebo je to handra

senta_sofia
Včera o 18:14

@paigesy kolko ma dieta rokov? Preco peries zvlast len jeho spodne pradlo? Ja by som to dala oprat znova, uz ked to takto prezivas. Bez handry teda.

Strana
z2