icon

Overené tipy na odstránenie vodného kameňa z toalety

27. apr 2025

Nejaké overené tipy na odstránenie vodného kameňa z wc? Skúšala som domestos, ocot, sanitol, w5... poriadne drhnem kefou a nič, furt tam je....wc má polroka, je teda skoro nové, máme veľmi tvrdú vodu, a davala som čistiaci prostriedok raz týždenne doteraz a až takto sa to usadilo.. nejaký tip, čo zaručene odstráni kameň? Ďakujem

Strana
z2
earlgrey
27. apr 2025

fixinela

mamamasama
27. apr 2025

Ja namočím papierové utierky octom, prilepim to na noc na vodný kameň a rano vykefujem. Zaberie vzdy. Predtym som skúšala vsetko. Vratane fixinely.

biba_18
27. apr 2025

čierny domestos. nechať pôsobiť… tiež som hľadala na MK - poradili - funguje 👍
https://www.alza.sk/maxi/domestos-zero-lime-750...
teraz dávam preventívne tak raz za mesiac…

hankab
27. apr 2025
@mamamasama

Ja namočím papierové utierky octom, prilepim to na noc na vodný kameň a rano vykefujem. Zaberie vzdy. Predtym som skúšala vsetko. Vratane fixinely.

@mamamasama ako sa to tam da prilepit, ked je tam voda? Myslim v spodnej casti wc.
Tiez mam tento problem, skusala som uz vsetko od výmyslu sveta.. pomaha iba fixinela na litre, nechat odmocit asi hodinu a potom to pracne zoškrabat zubnou kefkou.

joesvk
27. apr 2025

Kyselina chlorovodíková.
Nadýchnem sa,rýchlo vylejem také 2dl z fľaše ,rýchlo zatvorím dvere a o.takú hodinu len spláchnem.

nairobi
27. apr 2025

Čierny domestos 👌

mamamasama
27. apr 2025
@hankab

@mamamasama ako sa to tam da prilepit, ked je tam voda? Myslim v spodnej casti wc.
Tiez mam tento problem, skusala som uz vsetko od výmyslu sveta.. pomaha iba fixinela na litre, nechat odmocit asi hodinu a potom to pracne zoškrabat zubnou kefkou.

@hankab Tak tam dole len ocot nalej. Aspon pol litra a nechaj na noc. Myslela som, ze autorka ma problem s tymi zatekajucimi pasmi vodneho kamena. Neviem si predstavit mat vodny kamen tam, kde je voda.

marca12
27. apr 2025
@mamamasama

@hankab Tak tam dole len ocot nalej. Aspon pol litra a nechaj na noc. Myslela som, ze autorka ma problem s tymi zatekajucimi pasmi vodneho kamena. Neviem si predstavit mat vodny kamen tam, kde je voda.

@mamamasama Pri velmi tvrdej vode je uplne normalne,ze sa na spodku usadza vodny kamen. Ta voda je tam stale.

biba_18
27. apr 2025
@mamamasama

@mamamasama nepíš to čo píšeš - tak ako sa tebe tvorí kameň tam kde nie je voda tak sa kameň tvorí aj tam kde je voda… predpokladám že ty čistíš wecko a aj tak máš vodný kameň…

mamamasama
27. apr 2025
@marca12

@mamamasama Pri velmi tvrdej vode je uplne normalne,ze sa na spodku usadza vodny kamen. Ta voda je tam stale.

@marca12 A ako to riešite z dlhodobého hladiska? Musi to byt aj v odpadových rúrach, nie? Je na to vobec nejake riesenie?

mamamasama
27. apr 2025
@biba_18

@mamamasama nepíš to čo píšeš - tak ako sa tebe tvorí kameň tam kde nie je voda tak sa kameň tvorí aj tam kde je voda… predpokladám že ty čistíš wecko a aj tak máš vodný kameň…

@biba_18 ha?

heidi4
27. apr 2025

Bomby do wc 👌🏻👌🏻👌🏻 mega topka.
Je to vlastne prasok alebo praskova bomba, ktoru vecer hodis do wc misy (kde sa cika, nie kde je nadrz vody) a nechas posobit celu noc, zmeni sa to na penu a ta naboptna (nakysne) az po okraj wc a rozpusti veskere svinstvo. :D Rano splachnes, dodrhnes - resp. uz len pohladkas kefou a wc je leskle a ciste ako nove. 🙂
Mne boli poradene tieto wc bomby z dm, ale ked som tam bola, akurat ich nemali, vzala som znacku Beckmann a teda je to luxus. Skusim najst, ako to vyzera, odporucam.
Ja som mala par mesiacov nepouzivane wc a teda ten vodny kamen tam uz bol riadne zazraty (do oranzova😬😅), aplikovala som tie bomby 2 po sebe (2 noci po sebe), cize pri silnom znecisteni samozrejme mozeme opakovat.
No a na taketo znecistenie mi domestos, fixinela, ocot atd. nepomohli, mohla som liat a drhnut ostosest, progres ziadny.

biba_18
27. apr 2025
@mamamasama

@biba_18 ha?

@mamamasama napísala si že ten čo má vodný kameň vo wode že nečistí wc… ale čistí, presne ako ty…

autor
27. apr 2025

Ide o vodný kameň úplne dole, kde je voda.... Dnes som dokonca pracne tu vodu z tade povylievala, aby jej bolo minimum a naliala ocot, potom vydrhla, napiala domestos, vydrhla a aj tak tam ostal ten kameň.....
Ďakujem za tipy, idem rad radom skúšať

mamamasama
27. apr 2025
@biba_18

@mamamasama napísala si že ten čo má vodný kameň vo wode že nečistí wc… ale čistí, presne ako ty…

@biba_18 kde?

biba_18
27. apr 2025
@mamamasama

@biba_18 kde?

@mamamasama v svojom neupravenom príspevku ☺️

biba_18
27. apr 2025

netreba skúšať, ten čierny pomáha…

marci987
27. apr 2025

Ocot, naliat nechat posobit par hodin a potom kefou vydrhnut .

heidi4
27. apr 2025
@heidi4

Bomby do wc 👌🏻👌🏻👌🏻 mega topka.
Je to vlastne prasok alebo praskova bomba, ktoru vecer hodis do wc misy (kde sa cika, nie kde je nadrz vody) a nechas posobit celu noc, zmeni sa to na penu a ta naboptna (nakysne) az po okraj wc a rozpusti veskere svinstvo. :D Rano splachnes, dodrhnes - resp. uz len pohladkas kefou a wc je leskle a ciste ako nove. 🙂
Mne boli poradene tieto wc bomby z dm, ale ked som tam bola, akurat ich nemali, vzala som znacku Beckmann a teda je to luxus. Skusim najst, ako to vyzera, odporucam.
Ja som mala par mesiacov nepouzivane wc a teda ten vodny kamen tam uz bol riadne zazraty (do oranzova😬😅), aplikovala som tie bomby 2 po sebe (2 noci po sebe), cize pri silnom znecisteni samozrejme mozeme opakovat.
No a na taketo znecistenie mi domestos, fixinela, ocot atd. nepomohli, mohla som liat a drhnut ostosest, progres ziadny.

@heidi4 myslim, ze toto je ono, co som mala:
Krabicka s 3 baleniami vnutri, este mam posledne, ale krabica je uz davno vyhodena. Kazdopadne v dm to najdes pri wc cisticoch. 🙂 A vraj aj dm znacka je fajn, len ich wc tablety som este neskusala. (Beckmann su ale peckovi, mam aj cistic koberca napr. od nich a som za nich vdacna. :D )

mimusha3
27. apr 2025

Kyselina chlorovodíková. Zaručene. Ale daj aspoň pol veľkej fľaše. Normálne nalej na noc, ráno spláchni a prejdi kefou. Nebudeš drhnúť, len odstrániš špinu, ktorá ostala

hankab
27. apr 2025
@mimusha3

Kyselina chlorovodíková. Zaručene. Ale daj aspoň pol veľkej fľaše. Normálne nalej na noc, ráno spláchni a prejdi kefou. Nebudeš drhnúť, len odstrániš špinu, ktorá ostala

@mamamasama na 1 wc, ktore sa pouziva menej, mam tie zatekajuce pasy a nicim mi nejdu dole - tam skusim ten octovy obrusok.
Na druhom wc pasy nemam, ale v zahyboch je hrubsia vrstva vodného kamena. Aj ked ho vycistim, aj pri pravidelnom cisteni wc cca po 3 tyzdnoch sa objavi znovu. Mame aj vodne filtre, ktore by mali zaberat prave proti vodnému kameňu, ale na wc sa aj tak neustale tvori.

@mimusha3 Myslim, ze pri jej pouziti by sa prave malo dokoran otvorit okno. Kvoli vyparom. Mam ju doma uz 3 mesiace a stale odolavam, bojim sa ju pouzit.

maris5
27. apr 2025

Bud davam tu penu co je vyssie v prispevku alebo ked uz je ho vela, tak po umyti wc to odlupnem dlhym srubovakom. 🤷‍♀️ teda ten vodny kamen co sa drzi pod hladinou. Vacsinou sa utrhne cely kus.

mirro
27. apr 2025

Pomohlo aj hodiť do wc tabletku, čo sa používa do umývačky riadu, ale nie gelovu. Tu "tvrdú". Na noc, ráno len kefou dočistiť a WC ako nové.

gabrielkaa
27. apr 2025

Ocot nechaj pôsobiť cez noc a potom vydrhni. Ja kúpim ten najlacnejši a vylejem tam celu fľašu. Nechám pôsobiť cez noc a ráno s kefou to ide pekne dole

heidi4
27. apr 2025
@heidi4

@heidi4 myslim, ze toto je ono, co som mala:
Krabicka s 3 baleniami vnutri, este mam posledne, ale krabica je uz davno vyhodena. Kazdopadne v dm to najdes pri wc cisticoch. 🙂 A vraj aj dm znacka je fajn, len ich wc tablety som este neskusala. (Beckmann su ale peckovi, mam aj cistic koberca napr. od nich a som za nich vdacna. :D )

Tieto mi boli odporucane, len som ich este neskusala, ale vraj tiez dobre funguju. (Mam to kupene pre babku, len este neodnesene. 😅)
@heidi4

lucia13022023
27. apr 2025

Nám zaberá ten čierny Domestos. Ale nechám ho celú noc a potom vyskrabem kefou aj 20 min 🤣 mame v byte veľmi tvrdú vodu a vodný kameň mame presne tam, kde je voda. Neveim aké pásy mate na mysli, s tým som sa ešte nestretla.

mirro
27. apr 2025
@heidi4

Tieto mi boli odporucane, len som ich este neskusala, ale vraj tiez dobre funguju. (Mam to kupene pre babku, len este neodnesene. 😅)
@heidi4

@heidi4 tieto u nás neboli moc účinné, máme veľmi tvrdú vodu.

joesvk
27. apr 2025
@hankab

@mamamasama na 1 wc, ktore sa pouziva menej, mam tie zatekajuce pasy a nicim mi nejdu dole - tam skusim ten octovy obrusok.
Na druhom wc pasy nemam, ale v zahyboch je hrubsia vrstva vodného kamena. Aj ked ho vycistim, aj pri pravidelnom cisteni wc cca po 3 tyzdnoch sa objavi znovu. Mame aj vodne filtre, ktore by mali zaberat prave proti vodnému kameňu, ale na wc sa aj tak neustale tvori.

@mimusha3 Myslim, ze pri jej pouziti by sa prave malo dokoran otvorit okno. Kvoli vyparom. Mam ju doma uz 3 mesiace a stale odolavam, bojim sa ju pouzit.

@hankab Len ťa chcem upozorniť na možnú situáciu.
Keď otvoríš tu kyselinu chlorovodíkovú,niekedy býva pod viečkom ešte taká tá vrstva, ktorú tiež treba odstrániť-ako napríklad na zubnej paste. Ja keď som 1.krát išla použiť kyselinu, tiež som sa bála a chcela som to urobiť veľmi rýchlo. Tak po odkrútení viečka som rýchlo otočila fľašu a nedala som tú časť dolu.

lesiiaoldi
27. apr 2025

Z dm také kapsule sumive

lesiiaoldi
27. apr 2025

Tie čo poslala heidi4 vlastne

Strana
z2