icon

Periete častejšie s práškom alebo gélom?

23. júl 2023

A ktorý je váš najobľúbenejší?

adrianka2606
23. júl 2023

@pribinak Aha, lebo videla som asi pred tyzdnom kapsule, na biele aj na farebne a zvazovala som, ci ich kupit a vyskusat

pribinak
23. júl 2023

@adrianka2606 vyskúšaj 😊

adrianka2606
23. júl 2023

@pribinak Jj, ked ich uvidim urcite vyskusam. Len ja som nikdy nemala ani prasok tejto znacky, tak som nevedela, ci to je ok alebo nie

pribinak
23. júl 2023

@adrianka2606 prášok a gél za mna velka spokojnosť

adrianka2606
23. júl 2023

@pribinak Super, dik 🙂

sisaka
23. júl 2023

Používam roky Tide, mala som aj gel, aj kapsule, vždy sa vrátim k prášku. Muž niekde kúpil európsky Persil prášok, obrovské balenie, ale som sklamaná, neviem sa dočkať kým ho miniem. U mamy na Slovensku som prala s Ariel kapsulami a nič moc, nevypralo ani fľak z kávy, bola som sklamaná, kedysi som nedala na Ariel dopustiť.

mima1608
23. júl 2023

Farebné a tmavé oblečenie periem výlučne s gélmi. Uteráky, kuchynské utierky, posteľné obliečky periem s práškom. Gély kupujem buď Perwoll alebo DMkové a prášok kupujem Persil alebo tiež z DMky ak nie je nikde v akcii. Inak rozdiel oproti lacnejším z DMka a tým drahším značkovým nie je viditeľný vôbec.

majka99999
23. júl 2023

Prasok, gely zasmradovsli pracku, aj avivaz, normalne take blato mi ostavalo na tom gumenom, mame zhora plnenu, dokonca aj po Persile so Silanom. Tak teraz par mesiacov pouzivam Ariel - vraj RYCHLO ROZPUSTNY - a spokojnost, pracka cista, ziadne skrvrny na ciernom pradle. Obcas vycistim octom a takym krystalicktm praskom na vodny kamen, pustim na 90 so starym uterakom. U nas, ked smrdi pracka, tak treba odtok vycistit, to uz viem, ze sa to tam pousadzalo dole pod umyvadlom. Svokra pouziva kapsule, mne to pradlo tak strasne intenzivne vonia, to ja nemusim.
Samozrejme, kupujem v akcii v Tescu, resp. muz donesie z Rakuska, maly sacok mi vydrzi dost dlho, nedavam vela, skor nastriekam Vanish alebo niektore veci namocim.

simca06022011
23. júl 2023

@gejb no tak toto sa mne deje posledný cca rok. Zo skrine smradlave prádlo... resp sezónne keď odložím vytiahnem to a smrdibtk sko zatiahnuté, žumpa. Dom mam totálne suchý, prádlo suché.... som myslela ze to parfumy kt som skúšala do pradla robia. Aké predtým sa mi to nedialo :D
U mňa nevýhoda je to, ze mna nebaví sa brblat s práškom :D keď mam dávkovač na tekuté prachy a nalejeme to tam tak raz za mesiac:D

h2
23. júl 2023

@domiklik Čistím práčku pravidelne. A musím povedať, že naozaj je prášok lepší, čo sa tohoto týka.

zuzulka558
23. júl 2023

Pracie prachy ariel, lenor alebo persil, kamarát nosí z nemecka, na čierne gélovy woolite a na detské keďže majú ekzém sadol nám persil eco power tablety

kristiii
23. júl 2023

Čierne a termo s gélom Formil a biele a farebné s práškom Formil.

andrejka1974
23. júl 2023

Ja používam len kapsule

autor
23. júl 2023

@majka99999 skúsim teda viac ten prášok keďže ano aj mne smrdí práčka a neviem že z čoho :D tak už asi mám odpoveď ..

vitez
23. júl 2023

@cocolino234 mozem poprosit fotku..ktory to je presne?dakujem

cocolino234
23. júl 2023

@vitez nie som teraz doma, tak ti len pošlem link, aj tak kupujem v dm. A ešte občas na alze maxi ho majú v zľave za 9 eur. 🙂

https://www.mojadm.sk/sanytol-dezinfekcny-praci...

silesias
23. júl 2023

Iba ariel prach.

chillibubble
23. júl 2023

citala som, ze gely zanasaju pracku, aj potrubie. takze odvtedy uz len pracie prasky.

igiana
23. júl 2023

Ak ti smrdi pracka alebo pradlo tak urcite skus pouzivat savo prasok na pranie, mne vonia ten univerzalny na biele aj farebne. A momentalne pouzivam mydlovy praci prasok Jelen. Som spokojna.

20erika07
23. júl 2023

Gely mi nesadli vobec, nepacilo sa mi to pradlo potom, a v skrini zatuchlo, najma od persilu. Najlepšie boli kedysi ariel kapsule, mozno aj su, velmi rada som v nich prala, pradlo krasne vonalo. Len velka spotreba, periem dost veľa a na jedno pranie vzdy dve kapsule tak to bolo dost neekonomicke. Klasicky prasok používam vacsinou ariel, persil mi smrdi . Dostala som nedávno gelove kapsule z nemecka persil a otras pre mna, ani nevyprali dobre a este aj ten persilovsky gelovy smrad 🙈

triss83
23. júl 2023

Používam prášok Ariel na biele, aj Ariel na farebné prádlo väčšinou z Nemecka. Nedávno mi došiel a kúpila som slovenský Ariel a teda vôbec dobre neperie, ostávajú škvrny a fľaky. Znova sa vrátim k Arielu z Nemecka 😉. Aviváž používam Lenor a niekedy, aj oleje voňavý domov

blackcat8885
23. júl 2023

Používam gél ked periem plnú práčku nikdy nekupujem konkrétny ale ten čo je za dobru cenu. A prášok použivam ked periem iba pár vecí alebo napr periem deky, utierky alebo vetrovky či tenisky

malinovka333
23. júl 2023

@sovica tak ked kupi malicky praspk na 20prani tak jej vydrzi malom ja kupujem velky na 100prani tekuty a mam ho aj 3-4mesiace. Takze podla mna jej otazka alebo odpoved nie je celkom jasna ked pise ze jej vydrzi kratko ten prasok lebo nepise aky je velky na kolko prani

zoeeoz
23. júl 2023

Uz prasok, z gelu casom smrdi pradlo aj pracka

bykaterina
23. júl 2023

Na rôzne vecí používam bud prášok alebo gél. Dôležitaje však teplota. Nápr uteráky a posteľné zásadne na vývaru detto utierky. Aj kvôli hygiene a aj práčke.moja AEG už má asi 12 r a frčí bez poruchy a v živote mi nesprdela a frčí ako hodinky.
Druha vec prečo ti nevydrží gélový prášok? No nedávas ho podľa návodu. Nie vždy je dobré dať veľa prášku. Skôr ostanú veci mastné lebo prášok je väčšou ako aviváž koncentrovaná. Preto máš prášky 2 l ako kedysi bolí 4l.

zuzulik75
23. júl 2023

My uz rok a pol eurona. Áno,som zaregistrovaná - nepredavam, objednavame so zlavou sebe a známi cezomna, každý kto chce vždy davam zľavu, nejak nepotrebujem tých pár centov na vyše.Ja na to nedám dopustiť. Prádlo a práčka čistá. Žiadne oleje a iné zanasadla 🙂🙂🙂 ono sa to zdá drahé ale nie ,nie je. Periem uz len v tom, prášok stojí okolo 20-23 eur podľa toho aka zlava mi výjde a ten mi vydrží aj meaiac a pol az dva a to sme 4 clenna rodina. Mamine mojej vydrží prášok aj 3 mesiace 🥰

sono2
23. júl 2023

Prášok

timea301196
23. júl 2023

Prášok - odložený štart

mikulka25
23. júl 2023

@gejb a ja ze to je starnutim latky

simca06022011
23. júl 2023

Tak neviem, pracku mam na geloch ma cca 9rokov, servisak ju aj rozobral, zaseklo sa mi niečo a aj potom nejaké tesnenie robil. Práčka nemala žiadne usadeniny, ziadnu spinu a ani vodny kamen ako v reklame nam ukazujú. Čiže podľa mňa je to ppi správnom dávkovaní a čistení práčky, pripadne aj striedaní teplôt , blud aby bola práčka zanesena "gelom". Ano mojej mame z vrchu plnena pracka ma v kuse vrc spinavy, ale pouziva prach a liter avivaze, davkovanie neriesi, stale aj dnes ked davky su mensie tak sype a leje to tam o dusu...Ešte aj keď raz za pol roka vyberám filtre spodné mam tak max sponky, kamienky žiadny sliz, okolo gumy nič nikde... na rozdiel od toho keď dám prasok do dávkovača, ostane tam zlepena guca aj polovica z neho, čiže so prania sa ani nedostane riadne. Jedine co musím čistiť je dávkovač na avivaz raz za čas ak ju veľmi používam.
Ešte možno aj tvrdosť vody na to môže vplývať.