Periete častejšie s práškom alebo gélom?
A ktorý je váš najobľúbenejší?
Prášok, ale na športové a funkčné veci gél. Používam Persil, aj na biele aj na farebné, na športové veci z DMky. Na tmavé prádlo kúpim raz za čas gél, ale vždy sa vrátim k prášku, vyhovuje mi viac. Teraz mám gél Winni's, talianska značka a s tým som spokojná
Používam gély, kúpila som si min rok práčku s automatickým davkovacom a som spokojná 😉 na biele mám kapsule Ariel.. ale sem tam použijem aj prášok ešte čo mám na dominanie na handry.. nikdy mi práčka nesmrdela
prasok Dash ,,gely nechcem (ten maglaiz) co po nich ostava ,,
Ja používam kapsule Lenor alebo aj iné, keď sú náhodou v akcii a na spodné prádlo a športové/jemné prádlo používam gél Lovelu sensitive alebo Persil sensitive.
Už roky to skúšam a študujem. Môžeš kľudne používať na striedačku gél aj prášok. Vraj je prášok lepší pre práčku, ale môže to byť už staršie tvrdenie... No dôležité je aj dávkovanie podľa výrobcu a Tvrdosti vody, nepreháňať. Práčka môže smrdieť, keď sa dlhodobo perie iba pri 40. Určite treba raz za čas zapnúť na 60 alebo 90, hlavne uteráky, utierky, obliečky. Tak sa rozpustia aj prípadné usadeniny. Dobre je ju občas vyčistiť čističom. Tiež to záleží od tvrdosti vody. Takže v podstate je jedno či gél či prášok, treba skúšať čo zapasuje tebe. Ja rada striedam rôzne značky, ale držím sa aj toho, že na tmavé preferujem gél ( šetrí farby) a na svetlé prášok. V poslednom čase sa mi páčilo Savo Universal gél aj prášok, Persil levanduľový gel a Ariel Oxi action prášok, ten je aj na tmavé aj svetlé prádlo, aj na nízke teploty ( len je drahý, treba čakať na akciu).
Pred deťmi som používala hocičo. Bohužiaľ pri malých deťoch mi fľaky a takú riadnu špinu z oblečenia pustí len persil gél..a to som aj pri deťoch skúšala aj iné ale stále som sa vrátila len k persilu lebo len ten mi vyperie bez toho aby som to vopred musela namáčať alebo dávať niečo na fľaky
Používam gél Formil - ten mydlovy, prášok a ani kapsule sa mi v studňovej vode nerozpustia + prášok mi obvykle vyrobí žihľavku 🤷♀️ Prádlo mi vonia pekne práčku mám 5 rokov a je čistá - žiadne usadeniny a to ju 2 krát do mesiaca čistím octom a gélom tiež z Lidla (kvôli tvrdej vode). Nepoužívam aviváž (alergia), max olejový parfum puella (len na svetre a mikiny) a škrob občas. Pri správnom dávkovaní a údržbe práčky je to asi jedno, čo človek používa - len si treba ustriehnut vlastnosti vody.
Ja používam prášok len Persil alebo Ariel
@malinovka333 Napísala Lenor gél. Najmenšiu gramáž som našla 1,925 l (35 praní). Podľa toho, čo autorka napísala by to vychádzalo min na 2 práčky denne a každý 3 deň 3 práčky😲 Žije sama. Kde by toľko prádla nabrala? Mne to vychádza buď na zlé (neúmerne veľké) dávkovanie alebo perie príliš veľa a točí v práčke 3 kusy.
Používam práškový ariel na farebne obj od jednej pani z Fb nemecky probesional 120davky 27€,ale neda sa porovnať s našim
Biele - praskovy bud dm znacku alebo maxi lidl
Gél ako ktorý bud lidl alebo dm
Ja si na voňavé pradlo potrpim preto vela obj zahraničné produkty a som max spokojná.
@michaela329 to počujem 1x,my mame tiež studňu,a vsetko ok , síce mali sme zelezitu vodu,ale min rok bolo malo vody muz vytahal vycistil mame ju teraz tvrdú (mame aj obecny vodovod) ten mame iba ako rezervu resp kuchyna ide na obecny kupelna pranie studňa
Pozri vidíš ženy tu napíšu že jednej sa robia fľaky z prášku druhej z gélu, myslím že to nie je konzistenciou čistiaceho prostriedku stávalo sa to aj mne pri oboch…pri tmavom sa snažím nenarvať úplne práčku a na konci extra plákanie a je to ok, práčka sa nezanáša ani nesmrdí..za každým praním ju nechám otvorenú až vyschne ..alebo na noc..a pravidelne ju prečistím..prešla som dávno z prášku na gél..vyhovuje mi to viac..momentálne už dlhšie používam JELEŇ majú aj veľké eco balenie v sáčku a možes si prelievať do fľase..ja som skúsila hocaké značky, aj z lidlu ti operie .. treba si skúsiť
Čo Ti vyhovuje zas aj je rozdiel asi ak niekomu muž robí v autoservise či na stavbe alebo v kancli či máš
Alebo nemáš deti atď teda aké prádlo perieš..mne gél vyhovuje viac, nemám už problém ani s práčkou ani s prádlom…
Ja používam pracie kapsule Ariel po praní krásne vonia oblečenie 😊😊
Stale len prasok, gel iba na vlnu vacsinou.
uz aspon 18 rokov len gel
Malo by sa viac praskom.Gel viac znecistuje vnutorbosti pracky a potom smrdi.
@mariana0915 my máme hodne tvrdú vod. Tu je taka lokalita, mama majú tiez taku. Nepomohla ani upravovňa. Naozaj to veľa ovplyvní, my nepouzivame ani klasické čistiace prostriedky - ocot a sóda to istia.
Ja pouzivam uz iba pracie kapsuly alebo najnovsie tablety. Ariel alebo Persil.
Farebné s gélom, tam nemám žiadny problém už roky.
Biele - sedivie mi, takže som sa teraz pustila do boja proti tomu a zistila som, že ozaj to musí byť prane na 60tke + bieliaci prášok k prášku na pranie a biela aviváž..konečne som pred pár dňami vytiahla žiarivo biele prádlo. Zlepšilo mi to náladu🙂.
Odkedy mame deti pouzivam na vsetko gel Lovelu, nam vyhovuje aj vona aj to ze je hypoáergenna. Avivaz nepouzivam vobec, lebo aj mne vadi ta zmakcujuca latka v nej a svrbi ma z toho telo 🤷🏼♀️
Ked periem zavesy, postelne pradlo deky, uteraky, pridavam tie vonne perlicky obcas (ked nezabudnem :D) a pri kako/ciko veciach po detoch supnem aj sanytol do pradla.
📌
Ja kupujem gély Waschkönig. Aj najhnusnejsie montérky pekne vyperie zelený. Na ostatné tiež ten istý,ale iné farby. Kupovala som ho v Rakúsku, teraz ho kupujem v jednom malom obchode,oni ho odtiaľ vozia. Prášok už ani nemám dlhé roky.
Na kupujem praci prášok len v Rakúsku Ariel .
A na čierne som si začala kupovať gél z DM.
Používam aj aviváž ( podotýkam len detskú ale keď otvorím skriňu tak to vôbec nevonia )
ale teraz ju chcem vymeniť na oleje .
Kupujem si v nemecku alebo rakusku kapsule, namiesto avivaze vonne oleje.
@viestta ked kupis v nemecku alebo rakusku, tak rozdiel je obrovsky, ten smradlavy formil dakujem pekne, neprosím si.
Ja používam iba prášok. Tiež mi to príde ako zbytočne vyhodené peniaze za kapsule a gély a neviem čo. Značku nepreferujem, proste najlacnejšie, najväčšie balenie, najvýhodnejšie v prepočte na počrt praní. Používam ale aj Calgon prášok na čistenie práčky, aj sanytol čistič práčky samotný raz za pár mesiacov. Na bielizni mi nikdy od prášku nezostali škrvny alevo fľaky. Na "exponovanú" bielizeň používam aj sanytol tekutú dezinfekciu, ktorá sa pridáva akoby namiesto aviváže. Používam aj aviváž niekedy. Prádlo mi nikdy nesmrdelo, ani práčka. Suším ale zásadne iba na sušiaku.
Na biele prášok na farebné a čierne gel+dezinfekcia, nikdy mi prádlo nesmrdelo,ani práčka.Inak DM značka bola v testoch pred toľko ospevovaným Persilom či Arielom.A nemyslím si ze tie prášky z nemecká sú až tak extra lepšie ako slovenské.

@bykaterina presne ;)