Plesne v byte

dzarika
14. jan 2024

Ahojte baby sme mlada rodinka, v lete nam obec schvalila pridelenie najomneho bytu. Takze v tomto byte byvame prvu zimu. Lenze ten byt zacal strasne plesnit, najskor spalna, potom kuchyna a uz aj kupelna, a to nehovorim ze aj cele okna su v riti a cele od plesne. Prosim vas neviete mi nieco poradit cim to vystriekat, co mam kupit ?

vyrovnanaosoba
14. jan 2024

@dzarika odvhcovac vzduchu a nech to rieši mesto. Vetrať 5 minút ráno prievanom večer tiež.
Pozrieť okná či sú správne nastavené, to by malo tiež mesto. Aj keď platíte možno menej ako iní, ale to neznamená, že má byť byt v takom stave.
Riešiť s mestom

pribinak
14. jan 2024

Napísala by som mail na mestský úrad a žiadala ich aby s tým prišli niečo urobiť. Nafot ho a pošli im to. Toto treba rieisit oficiálnou cestou

Striekať nie je dlhodobé riešenie
Odporúčam často vetrať

luciaruz
14. jan 2024

Na pleseň ako taku pomaha savo proti plesniam. Ale neodstráni to problem, iba nasledok. Treba to riešiť na úrade.

dzarika
autor
14. jan 2024

@pribinak ked ja sa to tam aj bojim riesit, aby ma zato nevyhodili alebo co.

pribinak
14. jan 2024

@dzarika prečo by ta mali vyhodiť? Toto nie je dôvod na vyhodenie

Plesne treba riešiť, môžu spôsobiť až astmu a striekať ich donekonečna davom je tiež na hovno riešenie

dzarika
autor
14. jan 2024

@pribinak no lenze obec ako taka ma teraz noveho starostu, a on hocoril ze co zanedbala starostka ze on to nemoze zat za rok dokopy, tym ze mi byvame este hore priamo pod strechu tak to je este horsie. Tym ze to strasne zateka cez strechu.

dzarika
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiwi3
14. jan 2024

okrem odvlhcovania (poriadny vykonny odvlhcovac, ziadny hrackarsky) a narazovaho vetrania treba aj normalne kurit, inak to nebude fungovat, ak bude v byte zima. proti vzniknutej plesni po vysavovani protiplesnovy penetrak a termoizolacna farba na zeteplenie.

pribinak
14. jan 2024

@dzarika pozri tvoja vec, tak ticho sed na zadku a dychaj plesne a hotovo

Ja by som napísala mail, aby to nakoniec nebolo ešte aj tak, že si ich neupozornila na zlý a zavadny stav bytovej jednotky

Vážený pán starosta ING. Maly,

Touto cestou Vás informuje že v mne pridelenom byte c.7 na Peknej ulíci 9, sa pocas zimy výrazne zmenili podmienky bývania, ktoré môžu poškodiť moje zdravie a zdravie mojej rodiny a taktiež znehodnocujú stav bytu. S nástupom vlhkého a chladného pocasie mam v byte v tých a týchto izbách plesne, prikladám foto. Byt pravidelne vetram, skúšala som prostriedky proti plesniam, avšak stav sa nezlepšil

Touto cestou Vás žiadam o riešenie situacie.

Ďakujem

Spozdravom

Eva Veselá

dzarika
autor
14. jan 2024

@pribinak prehovorili ste ma, zajtra tam skusim ist osobne a poriesit to, lebo akoze je to extrem zo zaciatku ako sme byt dostsli tu fakt ze nebolo nci a teraz toro ide ma porazit, vzdy ked idem von vetram pridem pozatvaram zakurim, rano vetrame, pobede vetrame vecer ked kdeme spat furt ale pri malom 3 rocnom dietati sa to takto neda furt

pribinak
14. jan 2024

@dzarika určite to pošli písomne, ak niekde pôjdeš osobne pošli tá od dverí k dverám. Takto máš dôkaz kedy si to poslala a komu.
Príloz určite foto

levkaa
14. jan 2024

@dzarika tiez sa tuto zimu u nasich objvila plesen v niektorych kutoch izieb. Mamina strieka savom a ma aj UV ziaric a vetra. Zajtra sa chystam objednat generator ozonu. Zabija vsetko- virusy, bakterie, plesne, roztoce, vraj aj blchy😧. Aj spory plesni a odstranuje pachy. A je nasobne efektnejsi oproti savu. Nemoze byt clovek v miestnosti ked ide a po skonceni treba vyvetrat. Teraz je blbe pocasie, rosny bod je vnutri - vonku zima, vnutri teplo - vyzraza sa na okne, stene, plus ak susite vnutri pradlo… Samozrejme treba riesit zateplenie budovy a nastavit okna. A tiez by som to nenechala formalne tak. Informovat mesto pisomne. Ak mate male dieta, tak to plati 100 nasobne!!! Pediater by nebol nadseny..