icon

Prádlo sušené vonku

24. jún 2025

Ahojte, vonia vam pradlo ak ho susite vonku na balkone? Ja mam casto pradlo smradlave, neviem kde robim chybu. Po vyprati vonia, aj ked ho susim doma na susiaku.akonahle vyvesam vonku, strati sa vona a smrdi. Dik za tipy co robit.

deti95060810
24. jún 2025

ja suším von pod prístreškom a vonia...

btus
24. jún 2025

ja suším vonku a vonia.

viestta
24. jún 2025

Od jari do jesene susim len na balkone a nic mi nesmrdi, teraz ked je horuco vyschne za par hodin, vteda nama ziadnu sancu zasmradnut ako ked vonku prsi a susi sa dlho

autor
24. jún 2025
@viestta

Od jari do jesene susim len na balkone a nic mi nesmrdi, teraz ked je horuco vyschne za par hodin, vteda nama ziadnu sancu zasmradnut ako ked vonku prsi a susi sa dlho

@viestta ano vyschne aj za dve hodiny ale nevonia alebo zapacha ako stary zmoknuty pes. Nechapem preco 🥹

madeincssr
24. jún 2025

Skus raz oprat na vyssiu teplotu (aspon 60), ci aj vtedy. Skus nedat avivaz a daj len kvalitny (nie eko bio natural...) prasok/gel.

autor
24. jún 2025
@madeincssr

Skus raz oprat na vyssiu teplotu (aspon 60), ci aj vtedy. Skus nedat avivaz a daj len kvalitny (nie eko bio natural...) prasok/gel.

@madeincssr striedala som aj drahsi aj lacnejsi prasok, aj tekuty aj prach, ale nepomohlo nic. Skusim teda na 60tke

madeincssr
24. jún 2025

Este mi napada, nemas pracku dlhe roky? Moze sa stat, ze nehreje vodu (spirala kaput). Ked budes prat, vyskusaj po case chytit sklo dvierok (ak mas spredu plnenu), ci je teple.

autor
24. jún 2025
@madeincssr

Este mi napada, nemas pracku dlhe roky? Moze sa stat, ze nehreje vodu (spirala kaput). Ked budes prat, vyskusaj po case chytit sklo dvierok (ak mas spredu plnenu), ci je teple.

@madeincssr mam asi 2-rocnu pracku. To by nemalo byt v tom

viestta
24. jún 2025

Za dve hodiny vyschne a zapacha ako stary pes? Tak skus vesat na redsie. Ja povacsine ani avivaz nepouzivam, ani vone do prania, nekupujem ziadne extra preparfumovane prasky (neznasam ked otvorim skrinu a mam pocit, ze som vosla do parfumerie v Moskve) a pradlo mi vonia cistotou. 99 prani zo 100 ide na 30 alebo 40, jedine postelne davam na 60.

ekira1
24. jún 2025

Ak za dve hodiny prádlo smrdí, treba riadne vyčistiť práčku. Len nechápem, prečo sušené v byte vonia. Prádlo ti nezosmradne za pár hodín kvôli sušeniu.

autor
24. jún 2025

Pracku som cistila, aj lanzou, aj octom, sanytolom na 90tke. Ked vyperiem pradlo a vysusim doma tak vonia, aj ked ho vyberiem zo skrine. Na balkone ked sa oprie slnko, tak ano aj za 2h je suche. Este mi napadlo, ze mam na balkone vonkajsiu jednotku klimatizacie. Nemoze to byt tym?

kikusenka1
24. jún 2025

A čistis aj filter? Ten je dolezity

autor
24. jún 2025
@kikusenka1

A čistis aj filter? Ten je dolezity

@kikusenka1 jasne cistim aj dilter, pradlo je ok kym ho nedam na balkon

autor
24. jún 2025

Filter

eviku777
24. jún 2025

ani ja ked susim na balkone po voni po avivazi ani stopy

madeincssr
24. jún 2025

No veru ak ta klima bezi, tak ventilator ochladzuje horuci kondenzator chladiva a mozno ak to fuka spolu so vzdusnou vlhkostou na to pradlo...

autor
24. jún 2025
@madeincssr

No veru ak ta klima bezi, tak ventilator ochladzuje horuci kondenzator chladiva a mozno ak to fuka spolu so vzdusnou vlhkostou na to pradlo...

@madeincssr skusim teda este susit bez tej zspnutej klimy. Mozno to bude ozaj tym

tukituki
24. jún 2025

myslela by som si tiez klimou ze to bude

viestta
24. jún 2025
@madeincssr

@madeincssr vsak klima este viac "prikuruje", to musi este rychlejsie schnut, aj vzduch prudi. Teda moze tam byt sajrajt nasadany na kondenzatore, ale az tolko aby zosmradlo pradlo? A kondez sa odvadza hadickou, ten nema ako zvysit vlhkost, skor klima ohrievanim vzduchu znizuje jeho relativnu vlhkost

mirage
24. jún 2025

podla mna takto vonia "vzduch" - vona vzduchu, vetra, slnka. Mne to nevadi, a ano, vonku ked je bielizen vonia inak, ako ked sa susi vnutri.

kavasmliekom
24. jún 2025

Nemáte tam plesne alebo niečo také? Ja aj v zime nechám na balkóne prefuknut a potom dám na susiak dnu, keď je suché, pretrepem a poskladám, vonia aj mesiac (posteľné prádlo, uteráky...)

autor
24. jún 2025
@mirage

podla mna takto vonia "vzduch" - vona vzduchu, vetra, slnka. Mne to nevadi, a ano, vonku ked je bielizen vonia inak, ako ked sa susi vnutri.

@kavasmliekom nie nemame plesne, nedavno prerabali cele balkony. Mozno je to tou klimou alebo ako pise
@mirage ze je to taky iny zavan. Ale mne to ozaj nevonia ale smrdi. 😏

doris11
24. jún 2025

Mám ten istý problém 😀 mne to pradlo nie že smrdi, ale proste nevonia tak pekne ako keď ho suším vnutri. Nikto iný ten zvláštny puch necíti, len ja 😂😂

simca06022011
24. jún 2025

tak keby bola chyba v pracke, tak prirodzene by ti smrdelo pradlo aj keby si ho susila vnutri, alebo v susicke. ak ti pradlo smrdi len ak ho susis vonku, tak to bude asi len kvoli tomu, bud proste byvate v prostredi kde je vonku nie prave cerstvy vanocek... alebo za tym bude ta klima, alebo aroma balkonov novych..ale iste nie pracka a pod. Inak by ti smrdelo pradlo aj to vnutri susene.

autor
24. jún 2025
@simca06022011

tak keby bola chyba v pracke, tak prirodzene by ti smrdelo pradlo aj keby si ho susila vnutri, alebo v susicke. ak ti pradlo smrdi len ak ho susis vonku, tak to bude asi len kvoli tomu, bud proste byvate v prostredi kde je vonku nie prave cerstvy vanocek... alebo za tym bude ta klima, alebo aroma balkonov novych..ale iste nie pracka a pod. Inak by ti smrdelo pradlo aj to vnutri susene.

@simca06022011 ved som aj pisala, ze problem mam len pri vonkjsom suseni.

81anina
24. jún 2025

Tiež mi prádlo "smrdelo" teda nevonalo keď som ho susila dnu v zime. Kúpila som sušičku a zmenila Persil gél za Savo gél a začala som pridávať do prania Sanytol dezinfekcia do prania. Leje sa tam kam aviváž. Aviváž nepoužívam už roky. Teraz susim prádlo vonku na balkóne a krásne vonia. Odkedy dávam Sanytol do prania tak to veľmi pomohlo a prádlo konečne vonia.

weleda123
24. jún 2025

Čudné, že za 2 hodiny ti prádlo napáchne. Ja sušim len vonku vždy keď sa dá a prádlo mi krásne vonia. Minule som dokonca prišla z mesta po asi 4 hodinách a sused vylial do záhrady slepačince. Ja prádlo v záhrade. Skoro ma porazilo pri bráne. Ale čuduj sa svete, z prádla to cítiť vôbec nebolo. Keď som to priniesla dnu, cítila som len aviváž.

autor
24. jún 2025
@81anina

Tiež mi prádlo "smrdelo" teda nevonalo keď som ho susila dnu v zime. Kúpila som sušičku a zmenila Persil gél za Savo gél a začala som pridávať do prania Sanytol dezinfekcia do prania. Leje sa tam kam aviváž. Aviváž nepoužívam už roky. Teraz susim prádlo vonku na balkóne a krásne vonia. Odkedy dávam Sanytol do prania tak to veľmi pomohlo a prádlo konečne vonia.

@81anina sanytol pouzivam aj ja.

maryetta
24. jún 2025

Byvas v akom prostredi?
Lebo my tu mame prasne. Kominy aj teraz pustaju dym.
Takze ja vonku vesam ozaj len minimalne.

Ja som tak vdacna za susicku. Ale inac tiez. Rovnako periem ako mama. Tam vonku je vzduch cisty. To pradlo vonia aj po par dnoch. Ja len zo susiaka zberam a citim "zatuch". Takze tiez nechapem. Vyskusala som vsetko mozne. Bude to vzduchom. Ak by prackou. Myslim ze by smrdelo aj ked susim v susicke. Resp v izbe na radiatore.

dobkovci
25. jún 2025
@maryetta

Byvas v akom prostredi?
Lebo my tu mame prasne. Kominy aj teraz pustaju dym.
Takze ja vonku vesam ozaj len minimalne.

Ja som tak vdacna za susicku. Ale inac tiez. Rovnako periem ako mama. Tam vonku je vzduch cisty. To pradlo vonia aj po par dnoch. Ja len zo susiaka zberam a citim "zatuch". Takze tiez nechapem. Vyskusala som vsetko mozne. Bude to vzduchom. Ak by prackou. Myslim ze by smrdelo aj ked susim v susicke. Resp v izbe na radiatore.

Áno som názoru že je to vzduchom ani mne nevonia,ak je na balkóne dlhšie , alebo ak ho dám z rána ...čím je tam dlhšie tým viac smrdí .
Ak fúka + slnko rýchlejšie vyschne alebo okolo 13 keď poriadne už prazi tak až tak necítim.

@maryetta