Pranie uterákov a osuškiek
Baby, asi uplne blba otazka, ale davate uteraky a ususky prat s ostatnymi vecami farebne podobnymi ako teplaky, tricka, spodne pradlo, ponozky atd? Vyslovene spinave veci ako monterky a muzove ponozky extra spinave 😁 davam samostatne. Vsetko ide vzdy do susicky. Nedavno mi znama hovorila, ze ona si uteraky a osusky triedi do ineho kosa, dava prat az ked je plny a len tieto dve veci spolu. Davam vzdy aj dezinfekciu do prania. Uplne ma tym zaskocila, ja som mala tento zvyk z domu, ze vsetko ide spolu, pricom uteraky menim aj 3 x do tyzdna. Dik 😁
Uteraky a osusky periem zvlast, davam ich na vyssiu teplotu ako zvysok pradla, takze zvlast
Dávam zvlášť alebo pridám k posteľnej bielizni
Periem to na vyššej teplote ako klasické oblečenie
Uteraky, pyzama a obliecky periem spolu na 60, nie s trickami ci inym oblecenim na 40
Uteraky periem zvlast, na vyssej teplote nez oblecenie a miesto avivaze davam vonne perlicky
Ja periem aj zvysok veci na 60st, utierky na 90st, ale to samostatne. Ale mam pocit, ze prat napr teplaky (ved nie su uplne spinave, alebo obcas nejaky fliacik), prip ponozky, spodne pradlo je nedostacujuce prat na 40st 😱
Ale asi si teda zaobstaram dalsi kos na pradlo, kde budem triedit uteraky a ususky, kedze periem celkom casto, ale ten jeden kos co mame, je stale plny, mam pocit. A budem ich prat samostatne.
Uteráky a osušky periem so spodným prádlom na 40, ostatné veci ako tepláky, tričká atď periem na 30.
Uteráky a osušky periem zvlášť na vyvarku a dávam aj dezinfekciu. A tie nedávam zasadne do sušičky ale voľné nechám schnúť. Stávalo sa mi totiž že v dusicke akoby zasmradli. Pri inom prádle sa mi to nikdy nestalo iba pri uterakoch. A sušička je nová a pravidelne čistena. A uteráky mením každý deň. Áno mám ich blud. Neznesiem použit jeden uterák na viac krát. Práčku mám tak nevidím problém.
Všetko prádlo mám vytriedené v samostatných košoch. Čierne,biele,sivé a podobne farby, červené a podobne farby no a uteráky. Všetko samostatne. Potom sa nemusím pracne hrabať a triediť keď už to mám rovno vytriedené. No a spodné prádlo periem na vyvarku. Inak ostatné podľa programu na práčke.
Uteráky s ostatnými vecami, ktoré idú na 60 to jest spodné prádlo, utierky, plachty, posteľné atď. Obyčajné tričká, tepláky, nohavice, pyžamá na 40 delikátne na 30. V živote som nepoužila vyššiu teplotu ako 60.
Vôbec z toho nerobím vedu.. čo sa mi nazbiera to dám prať.
Uteráky a osušky periem spolu, bud na 40 alebo 50° ako kedy. Potom biele s bielymi, farebné s farebnými a čierne s čiernymi. Keď farebné a čierne mám málo tak periem spolu a zvlášť posteľné a deky. Aviváž a dezinfekciu používam nepravidelne
Neperiem zvlast. Triedim iba podla farby.
Spodne pradlo na menej ako 60 st.je malo,nieco si o tom nastudujte.
K teme..uteraky periem s post.pradlom na 60 st.,k nim nic ine.
Male uteraky na ruky hodim k beznemu pradlu lebo ich periem ozaj casto.velke osusky ked nazbieram dam zvlast..mam malu pracku a jeden velky uterak medzi malymi vecami nevyvazi spravne bubon a potom sa mi to nikdy poriadne nevyzmychalo..
Periem vsetko spolu - biele, cierne, farebne, uteraky, spodne pradlo.. neriesim. Nikdy sa mi nic nezafarbilo.
Triedim podla farby uteraky mam vetsinou svetlucket takze sa pery na 60 tke biele na 90. A par tmavych davam normalne s tmavofarebnym pradlom na 40 tku...
Beriem všetko na 60tke, takže spolu, resp podľa farieb.
Ja prádlo vždy na 60st len ak je to napríklad pletenina tak 40st ale to iba výnimočne. Rucniky ako kedy- niekedy na 60st a niekedy na 95st
Uteraky na 90, niekedy same, niekedy s utierkami. Spodne pradlo zvlast. Ostatne triedim svetle a tmave. Ponozky vacsinou tiez zvlast ( za tyzden sa nazbiera, prideme z prace, tak vymenime, deti kruzky....)alebo s tmavym.
Uteraky zvlast, postelne zvlast, slodne pradlo zvlast na vysokej teplote a zvysok podla farieb
@janinah nebudem klamat, aj ma prekvapilo, ze vacsina ludi perie spodne pradlo a aj uteraky na 40st. Ved to je velmi malo 😱 ja na 40st periem len vyslovene veci do prace, alebo take novsie veci.
Osusky+ uteraky periem bez akehokolvek ineho kuska bielizne.
A na 60. stupnoch
K tej 40 - ono keď si človek pozrie štítky, tak väčšina oblečenia sa na viac než 40 stupňov prať nesmie, vrátane spodného prádla. Tričká majú väčšinou max 30.
Prali sme tak doma, periem tak aj u seba, nikdy nebol nijaký problém. Takže nevidím dôvod prať na viac stupňoch, keď to prádlo na to nie je stavané
Uteráky, utierky, spodne spolu na 60
Bezne tricka, teplaky, nohavice, mikiny, ponozky spolu na 40
Osobitne športové funkcne, vlnene, nie o extra jemne, ci biele (ale toho je uplne minimum)
Ja neperiem zvlášť. Som sama, tak periem len svoje veci, a dlho by trvalo kým by sa nazbierali len uteráky. Periem podľa farby.
Neperiem to s ostatnymi vecami. Lebo klasické oblečenie dávam na 40 a uteráky na 60
Ja netriedim.perem vsetko spolu

Uteráky, osušky periem zvlášť.