icon

Prečo prádlo stále smrdí aj po praní?

30. aug 2025

Pracka je tak 4 ročná lg. Prádlo po oprati mi smrdí zatuchnuto. Včera som vyčistila pracku. Tesnenie v tých zahyboch, ten spodok čo sa dá vykrutit na spodu práčke, na prečistenie sme pustili pracku na prázdno s prípravkom na čistenie pračky. Dneska prádlo opraté na 40ke a stále smrdí. Používam gél na pranie, žiadna avivaz lebo zbytku rodiny to vadi keď prádlo vonia. Gél na pranie dávame priamo do bubna. Prádlo smrdí ako keby ste ho nechali mokré v práčke deň.

Strana
z2
anonym_9a0008
30. aug 2025

Môže byť z gélu, zatuchnute prádlo vyprať v octe

iv007
30. aug 2025

Vyliat do bubna liter obycajneho octu a dat pranie na najvyssich stupnoch. Do prania davam sanytol na pranie, nikdy mi nesmrdelo ani v starej pracke ktora mala vyse 10 rokov.

autor
30. aug 2025
@anonym_9a0008

Môže byť z gélu, zatuchnute prádlo vyprať v octe

@anonym_9a0008 to mám teraz komplet všetko prádlo čo sa opralo vymachat v octe? 😀 skúsim to dst ešte raz oprat

lula313
30. aug 2025

Určite je to z gelu, usádzajú sa z neho v pracke tuky. Treba prejst na prasok, bude to dlhsie trvať, ale problem sa časom odstrani

autor
30. aug 2025
@lula313

Určite je to z gelu, usádzajú sa z neho v pracke tuky. Treba prejst na prasok, bude to dlhsie trvať, ale problem sa časom odstrani

@lula313 a ako vyčistiť pracku?

anonym_9a0008
30. aug 2025

Hej liter octu do práčky,a veci namočiť do octu podľa toho ako sú moc zatuchle aj hodku dve tri a potom oprať len nie vždy to pomôže😁aj mne sa stalo ze zatuchla práčka,dokonca dala aj savo kupel niektorým veciam ale niektoré ajtak som musela vyhodiť 😔😄

anonym_2fb2fb
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aky gel na pranie pouzivas? Mne to robil konkretny gel. Vyprat v octe ako ti radili.

3petka
30. aug 2025

@anonym_autor skús horúcou vodou prepláchnuť tu časť kde ti napúšťa vodu. Poprípade tam aj nasypať perkarbonat. Môžu tam byt usadeniny a ak prášok dávaš len do bubna nemá to čo ani prečistiť. Plus skontroluj sitka čo sú na vstupe vody do pračky či nie sú zanesene.

autor
30. aug 2025
@3petka

@anonym_autor skús horúcou vodou prepláchnuť tu časť kde ti napúšťa vodu. Poprípade tam aj nasypať perkarbonat. Môžu tam byt usadeniny a ak prášok dávaš len do bubna nemá to čo ani prečistiť. Plus skontroluj sitka čo sú na vstupe vody do pračky či nie sú zanesene.

@3petka gél na pranie dávam rovno do bubna. Žiadny prášok ani avivaz sa nepoužíva

anonym_6cba3f
30. aug 2025

Ja som prečistila práčku a aj tak mi prádlo smrdelo. Zrušila som gely a prešla na pracie prášky. A funguje to

anonym_efbf22
30. aug 2025
@anonym_autor

@3petka gél na pranie dávam rovno do bubna. Žiadny prášok ani avivaz sa nepoužíva

@anonym_autor mne to urobilo ked som raz nedala avivaz. Bez avivaze neperiem. Najcastejsie cocolino sensitive pouzivam a nikomu nevadi. Mozno aj to ze das do bubna a rychlo to zmyje robi svoje

stellarstar
30. aug 2025

Ja používam gél a prádlo nesmrdí len ja gél nedávam do bubna

anonym_d4ad8e
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Vyčisti práčku octom alebo kyselinou citrónovou a začni používať prací prášok.
Ten smrad je z pracieho gélu

slavomira236
30. aug 2025

@anonym_autor davam gel priamo do bubna savo jarna sviezost a nesmedi mi nic

vladuska20
30. aug 2025

Tiez u nas toto iste,akoby nerovnomerne pranie.Niektore krasne vonaju,ine veci tiez smrdia.A tiez pouzivam gely na pranie,no opet zacnem pouzivat prasok do bubna.A uvidim.

3petka
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to je jedno ale voda vteká do bubna vždy jednou cestou. Môže sa to zaniesť. A používať len práci gél je tiež zle. Je mastný a usadzuje sa všade v práčke. Tým že by si aspoň raz za čas použila prášok sa toto usadzovanie eliminuje.

pininka1
30. aug 2025

Mne smrdelo aj pri prášku. Ale robí to ln tmavé prádlo. Neviem aké máte, ale ja som si všimla, ze skôr tmavé ma menej bavlny, napr veci na futbal co ma syn, a tie smrdia otras, podľa mňa je to aj podielom umeleych vlákien v oblečení, ktoré nasmradnu skôr. Biele kde perie len bavlnené tričká, uteraky, osušky a pod nesmrdi nikdy, či dám prášok, alebo gél. A používam aj sanytol

autor
30. aug 2025
@anonym_d4ad8e

@anonym_autor Vyčisti práčku octom alebo kyselinou citrónovou a začni používať prací prášok.
Ten smrad je z pracieho gélu

@anonym_d4ad8e kúpila som v dm tablety na čistenie pračky, na prázdno som dala prať. Teraz periem to zatuchnute prádlo tak som zvedavá ci pomôže. Predtým som prala aj veľa bolo v práčke tka možno za to, teraz som nedala oprat úplne všetko
A ešte som dala gél na pranie do toho výsuvného šuflíka

sundew
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_d4ad8e kúpila som v dm tablety na čistenie pračky, na prázdno som dala prať. Teraz periem to zatuchnute prádlo tak som zvedavá ci pomôže. Predtým som prala aj veľa bolo v práčke tka možno za to, teraz som nedala oprat úplne všetko

@anonym_autor aj vodu si vypustila a vycistila filter? Lebo si pisala len o gume

hopatko
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor stale nepises aky gel pouzivas

autor
30. aug 2025
@sundew

@anonym_autor aj vodu si vypustila a vycistila filter? Lebo si pisala len o gume

@sundew áno

anonym_f980d4
30. aug 2025
@anonym_autor

@sundew áno

@anonym_autor čistila si tu práčku na 60? skúsila by som najprv oprať tie veci s octom na 60. Potom by som dala ocot do zasobníka a dala program na 60 alebo 90.
Roky nepoužívam aviváž, len gél a nikdy mi nesmrdela pračka ani prádlo. Práčku ale nezatváram nikdy prázdnu. Často periem na 60, nie len na nízskych teplotách.

autor
30. aug 2025
@anonym_f980d4

@anonym_autor čistila si tu práčku na 60? skúsila by som najprv oprať tie veci s octom na 60. Potom by som dala ocot do zasobníka a dala program na 60 alebo 90.
Roky nepoužívam aviváž, len gél a nikdy mi nesmrdela pračka ani prádlo. Práčku ale nezatváram nikdy prázdnu. Často periem na 60, nie len na nízskych teplotách.

@anonym_f980d4 áno na 60, po vyčistení som dala oprat znovu to zatuchnute prádlo, väčšina veci nesmrdelo (nemá čo voňať keď sa nedáva avivaz) ale niektoré kusy pradla zatuchnute boli. Dám to ešte do susicky a ona ešte troska ten zápach vytiahne. Používame rýchli program na 40ku, keď je bežne prádlo… uteráky periem na 60

anonym_8aa559
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prestaň používať gel, mne nesmrdelo prádlo, suším vonku, ale smrdela práčka. Vymenila som gel za prášok a je pokoj

lilianka28
30. aug 2025

@anonym_autor Treba striedať pri praní gél s praškom. Z gelu zanáša práčku.
Na prečistenie ako radia vyššie prázdnu práčku s octom aspoň na 60 st. pustiť.
Mne sa osvedčilo ešte aj naprázdno vhodiť kapsulu do umývačky a pustiť na 60-90 st.

mk1111111111
30. aug 2025

Akoby si to nechcela pocut. Nepouzivaj gel. Prejdi na prasok.

autor
30. aug 2025
@mk1111111111

Akoby si to nechcela pocut. Nepouzivaj gel. Prejdi na prasok.

@mk1111111111 áno určite vyskúšam prášok, určite ho kupim .. je potrebné používať aj avivaz?

jago3690
30. aug 2025

Pusti pracku na 90 s 2 tabletami do umývačky riadu a máš po probléme. Overené a potvrdene každým komu som poradila a nepoužívaj gély ani kapsule, keby si videla pracku z vnútra aký je z toho sajrajt v zivote to nepoužijes

anonym_a76373
30. aug 2025

Tip od servisaka Bosch.
Nepoužíva ocot, ale kyselinu citrónovú na čistenie pracky, nie citrodeko, ale priamo kyselinu. Raz mesačne dať na 90 stupňov vyčistiť. Pracka dlho vydrží a nesmrdí.

anonym_f980d4
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_f980d4 áno na 60, po vyčistení som dala oprat znovu to zatuchnute prádlo, väčšina veci nesmrdelo (nemá čo voňať keď sa nedáva avivaz) ale niektoré kusy pradla zatuchnute boli. Dám to ešte do susicky a ona ešte troska ten zápach vytiahne. Používame rýchli program na 40ku, keď je bežne prádlo… uteráky periem na 60

@anonym_autor a to vám nesmrdi potom keď to nosíte zasa na tele také provizórne opreté?

Strana
z2