Puella zničila plasty
Dievčatá prosím poraďte mi..mam novu práčku, cca rok a bola aj celkom drahá. Chcela som si ju šetriť a používať kvalitné prípravky, tak som začala používať Puellu avivaz. Vôňou je topka, ale... niekoľkokrát mi kvapla na povrch práčky a hlavne na cierny bubon (práčka plnená zpredu), kým som utrela plast bol rozožraty, vyzerá to veľmi škaredo akoby to niekto opľul, pripadne, no ani nepíšeš ze ako ešte...hrozne chce sa mi plakať, neviem čím to vycistit pripadne aby aspoň tie fľaky neboli do biela ale v jednej farbe.. som z toho strašne nešťastná a sklamaná..vôňa narobí parádu ale tie ostatne veci..no comment..mohli mať na obale aspoň varovanie pozor aby nekvaplo mimo, čo to potom musí robiť s vnútrom práčky pripadne na tele??
Nerozumiem, preco ma kazdy potrebu karcinogeny-chemiu natierat na telo, inhalovat, davat do pradla...
@petka963 stalo sa mi na pracke tiez, ja mam zasa uplne rozpustene napisy na displeji, lebo som sa ich par krat dotkla mastnou rukou od flasticky z Puelly. A to ani nebolo nejak extra mastne, len od pouzivania. Keby tej pracke netiahlo uz na 6 rokov, tak ma to velmi naserie, ale aj tak..snad to neponicilo vnutro tiez.
Puellu osobne nepoznam, ale asi to je olej, nie? Aroma oleje degraduju plasty. Su to dve chemikalie, ktore spolu zle reaguju.
Ja sa osobne hrozne hnevam na difuzery a zvlhcovace, ktore odporucaju pouzivat s olejmi. Ja som to pred rokmi skusala a ta priehradka sa uplne rozpadla :D Ze maju predajcovia vobec gule to takto odporucat.
Pracky je mi luto. Pre buducnost: nemixovat plast s aroma olejom.
Ja sa pridám tiež ...dostala som alergickú reakciu .ale z voňavý domov ....puella nie je o nič lepšie.
Ešte by som pridala... to že konkrétny druh oleja rozpustí konkrétny druh plastu neznamená že je to "fuj, zlá chémia!". Všetko na svete je chémia a chemický proces. Olej rozožerie plast, lak na nechty rozpustí akrylovú farbu, voda rozpustí soľ alebo cukor, sliny rozložia škroby, tuk/olej rozpustí vitamín D....
Nič strašné. Akurát že olej patrí iba do aroma lampy, nikam inam. Ani do práčky, ani na kožu. Je neseriózne že sa takáto kravina vôbec predáva.
@natalka13 Len časť, ale stačí to na to, aby to zreagovalo s plastom.
"Je to na to určené" znamená veľmi málo. Zase ten argument s difuzérmi. Aj tie sú špecificky na to určené, ale nemôže to fungovať. Tieto veci existujú hlavne preto, lebo ich niekto kúpi. Nie vždy je to prospešné, alebo dobré...
Tiež ma ešte hrozne nasralo, keď som musela dávať opravovať šijací stroj a opravár mi hovoril že tieto nové, plastové stroje sa nemajú olejovať, lebo ich to kazí. Ku každému stroju je brožurka, kde ich odporúčajú olejovať, ale to platilo na tie staršie kovové stroje. A za tých xy rokov tie brožurky nikto neupdatoval, stále iba kopírujú ten istý text. Šijem veľa, stroj 6 rokov neolejovaný, fičí bez problémov. Kašlem na odporúčania výrobcu.
Ak má niekto potrebu dávať olej do prania, veď nech ho kľudne dáva. Akúkoľvek plastovú časť, s ktorou sa to dostane do kontaktu to degraduje a efekt na ľudské zdravie neviem, tak si nebudem vymýšľať. Ale viem že niektoré aroma oleje sú toxické pre zvieratá a do difuzérov (rozprskovať to do vzduchu) by sa to nemalo dávať, ak má niekto psa alebo mačku.
Puella je lacna Čína, ja sa cudujem, ze tu znacku kupujete, ved teraz zase predavaju vzorky za 1 euro aj s dopravou zdarma, pritom za dopravu realne platia ako kazdy iny obchod, tak nerozumiem ze vam nedojde aky nizkonakladovy lacny cinsky shit to je... ved uz na prvy pohlad to vyzera zle. To je daň za nekvalitu, ked kazdy ide len po nizkej cene alebo po "zadarmo"... co ine mozete ocakavat za euro ako toto?...
Len chcem napisat moju skúsenosť.. tiež som mala na dvierkach biele fľaky z puelly a po prečítaní tejto konverzácie som sa rozhodla skúsiť či je to ozaj vyzrate, začala som to drhnut drotenkou a ide to dole a nie jeten plast vyžratý, len tá chemikáia nejde bežnými čistiacim prostriedkami umyť lebo je silná ..
Aj nechtom to ide dole… Čo podotykam je logické, že olej je silnejší ako avivaz, preto si to aj kupujeme aby to vonalo viac.. ale neverim, že by výrobca mohol presiahnuť nejaké normy, aby to mohlo skodit ľuďom. Alergickú reakciu na pokožke môže vyvolať človeku aj obyčajná avivaz, keď má raz problematickú pleť.
@petka963 mne sa stalo to idte ani nie rol nová pracka a susicka a toto sa stalo. Fuj uz v živote nič také nekupujem.
Dobrý deň, akurát riešim tiež problém s rozobratý prackou, doslova. Nádobka na prášok, tak je rozozrata, z tesneni v tej nadobke sa vytvorili tekute miesta, aj farba na práčke, kde sa zatvára sa rozleptala. Riešim tento problém už aj s firmou whirlpool, pracka nemá ani pol roka. Tak som zvedavá k čomu sa dopracujeme. Ak sa mi podarí, pridám aj foto
Ahoj. Ja mám vedľa práčky bojler, na ktorý som vždy po použití Puellu odložila...nechci vedieť ako vypadá... 😔
@linduska197 panebože, hrozne to rozleptala...
No treba si na parfumy dávať pozor a trafiť sa s tým kam treba... všetky sú leptave na tie plasty.
príklad z môjho okolia:
deti silní alergici, všeobecne viac choré ako zdravé...ale aviváž je cítiť na kilometre 😢
Nuz pridam sa...mne sa vylialo z puelly (mala som vzorku) na dvierka od pracky. Ostala tam skareda smuha, ktora nejde nicim odstranit. Puellu nepouzivam
@76california veď tu je to tak. Keď sa niekto pýta na kozmetiku pre dieťa, či už mydlo, opalovák, deodorant pre puberťáka, tak každý odporúča iba bio, eko, proste "čistú prírodu bez chémie" a hneď v ďalšej téme ti tie isté matky odporučia puellu do prania 😂
@belllinka AJ PRIRODNE oleje toto spravia, ked si vezmes vysokokoncetrovane oleje, vyzeru ti vsetko. Mne sa vylial na podlahu jasminovy absolute, co ziadna chemia a rozorzralo to vsetko, nabublalo lak, drevo.
Dokonca rovnako vyvolavaju alergicke reakcie...
Tym samozrejme netvrdim, ze cokolvek na pranie nie je chemia ;)
@sandritatka22 nezmysel :D... citala som asi 50 prispevkov, kde ludia pisali, ze kupuju uz len Giovani, pretoze Giovani toto nerobi. Mam to otestovane aj na sebe. Skusala som to len tak zo zvedavosti na plastoch a nic 🙂 inac preco ked vylejete parfem na pranie tam, tak nepatrí, preco to neutriete? necitali ste navod? :D
Dievčatá, vyzerá to hrozne. Od dnešného dňa sa budem pacientov pýtať, akú aviváž používajú. Máme strašne veľa kožných problémov.
Pouzivala som vonne gulicky. Potom, co mi polroka odlozene obliecky zasmradli (a biele flakato zazltli) tak, ze som to ledva z nich vyprala, som presla na vonne oleje Pure. Tie boli ok, dokonca veci vytiahnute po roku zo skrine stale jeme vonali, hoci som bezne davala do prania iba tak 3-4 kvapky (nemam rada, ked sa praci olej potom na obleceni "bije" s parfumom). Nikdy nic neznicili, aj ked mi niekam mimo kvapli, ci stiekli.
Ale nepouzivam uz ani tie, lebo na Slovensku sa prestali predavat. Odvtedy nepouzivam ziadne a nechyba to.
@ivanatim oleje od Giovani pouzivam minimalne pol roka nikdy som nemala snimi zlu akusenost, kupovali sme novu pracku na ktorej bohuzial plasty zareagovali inak.

Nechápem, že to niekto používa.