Umývate riad v noci v bytovke?
Dovolíte si v noci umyť riad v bytovke, alebo pozerať potichu TV? 🫣
@autorka ten komentár o 22:51 pre mandzula bol k čomu dobrý? Jedno dieťa a dievča sa nepočíta či čo?
A hej, normálne umývam riady po 22:00, sprchujem sa, zapínam na noc umývačku a pozerám aj telku - večer je jediný čas, kedy ju mám zapnutú, keď mám hore deti, TV je vypnutá. Sušička mi ide max. do 20:00, ale väčšinou to stihnem vyriešiť do 18:00-19:00, práčku na večer nepúšťam.
Zapinali sme s odlozenym startom nadranom tak, aby rano, ked vstavame a ranajkujeme, bol cisty riad. Nemali sme funkciu otvarania dvierok, aj preto. A TV? Vsak normalne, ak nie si hlucha, ze to nebliaka na cely panelak, tak preco nie?
Vies, ale zas niekto doobeda naozaj nie je doma a pracku si pusti, ked pride domov, mozno je to az vecer. Tiez si ludia potrebuju oprat, ja to chapem. U nas napriklad kazdy vecer o 23:30 bolo pocut, ako si niekto napusta vanu a cliape sa v nej. Kazdy vecer-noc...Ale mne to nevadilo, ani nasim detom nic taketo nevadilo. Mne teraz vadia ine veci (uz sme z bytu prec), ale nic s nimi nespravim. Bohuzial sme kupili dom pri hlavnej ceste a hoci je to dedina, je to jeden des, co som fakt necakala. Klud mas tak 3-4 hodiny v noci, aj to relativny. Takze mna uz umyvacka riadu nemoze rozhodit.
ja som zila v panelakoch 29 rokov. V 4 roznych a nikdy som zvuky nevnimala. vzdy ma na to upozornila skor prespackova navsteva ktora nebola zvyknuta. mne nikdy nevadilo od susedov ani pracka ani umyvacka ani sprcha zachod ani telka. a to sme mali za susedov aj pubertakov co robili party aj rodiny s mini detmi co plakali aj starych ludi.
je to o zvyku. ja som to vypustala.
Vždy keď čítam takéto diskusie, som šťastná, že bývame v dome. My sme noční vtáci. Bežne varím o polnoci, detto práčka. Prácu svoju končím niekedy o 19:30, čiže potom začínam normálne fungovať v domácnosti.
Bežné aktivity v byte by mi ani neprišlo na um riešiť. Iné je hlavná hudba, party na balkóne a podobne. Ale keď čítam, že sa rieši práčka, TV, dokonca som už i o splachovaní a sprche čítala.
Ja chápem, že musí byť na nervy, keď sú steny z papiera. Ale tam by som riešila presťahovanie a nie, že ako si dovolia večer prať ci nebodaj TV pustiť
@abbey1 veď práčku vieš zapnúť na odložený štart, keď máš fľak preperieš a namočíš aký problém. TV moc nepozeráme a teda večer mi príde prirodzené stíšiť hlas aj kvôli mojej rodine z ohľaduplnosti nie len kvôli susedom.
Zapinam pracku aj po 22hej, umývam riady aj po 22hej, teda teraz už len pustím mycku, niekedy chcem sa zobudiť do čistého bytu, som nočný typ človeka, takže vysavam zassdne od 17-21. Susedia sa nesťažuju, a to som niekedy aj varila, piekla takto v noci. Vdakabohu môj drahý vie spať a nezobudim ho, žiaľ cez deň nie som až tak produktívna ako vo večerných hodinách, keby som mohla žijem iba v noci.😆 Raz som mala zúfalý stav tak som aj vysavala myslím o 23tej, keďže som rozsypala kvalitne soľ po kuchyni. Nevidím zmysel sa obmedzovať, susedia ma viac vyrusia hlučným stykom, než ja ich tymto.🙂
možno tvoju práčku počuť,alebo tvojich susedov.Ja pračku od susedov nepočujem.
@pralinka25 ja tiež veľa znesiem zisťujem a som dosť tolerantná ale nočná tv mi vadí.
Keď periem, hneď prádlo vešiam. 🙂
Nie každý má pracovnú dobu od 6 do 14.
Napríklad moja mama ma susedu, ktorá je skoro hluchá a ked pozerá telku, tak ju počuť úplne nahlas. Pozerá aj večer. Mojej mame to nevadí, ale mne by to asi vadilo, našťastie tam nebývam.
Ja v noci riad neumyvam. Ale keď máš hlučných susedov vôbec by som neriešila ci máš umyť riad v noci alebo ne . U nas horný susedia púšťaju pracku aj o 23.30h spodný zas hulakaju. Ja som nikdy nepúšťala ani pracku ani umývačku po 20.00 pritom nočný klud je od 22 ale uz neriešim.
Ešte dodám, môj manžel robí v noci. To by sme nemohli žiť ja a ani susedia, keby sme museli kvôli nemu byť ticho.
Ak majú susedia TV pustenú s normálnou hlasitostou, čo chceš robiť? Nariadiť im spánok od 22:00?
@abbey1 Veď by som si nastavila pranie do 19.30 a potom rovno rozvešaj. Po 10tej prať je podľa mňa nehoráznosť. Jasné keď niekto nemôže rozvešať do 18tej tak perie do 22 ok chápem. Ale keď bývaš v dome je to vec dohody vás ako rodiny.
@abbey1 tak ak ho je počuť u mňa v spálni, tak asi nue je normálna hlučnosť.
Síce bývam v dome ale neviem čo je také hlučné na umývaní riadu? Však to nepočujem ani v druhej izbe nie v druhom byte cez stenu.
Vies co, ja som mala na panelaku praveze rada, ked som vecer pocula od niekoho radio alebo trochu ruchu, samozrejme ked to bolo len take tlmene. Pripominalo mi to, ked sme zaspavali ako male a rodicia vo zvysku domu este suchotali, umyvali riad, pozerali tv.
Co mi nedoslo, bolo, ako velmi pocut aj mna. Dost casto som si vyspevovala s gitarou a po niekolkych rokoch vysvitlo, ze suseda zdola si myslela, ze som profesionalna hudobnicka a cvicim na koncerty :D to mi bolo dost trapne.
Ja zasa nechápem čo je na umývačky riadu. Veď tú nepočujem ani v druhej miestnosti poriadne a nie tak ešte u susedov 😅 my sme bežne aj práčku na noc púšťali, kým nám susedia nepovedali, že im to vadí. Vtedy sme prestali. Mne by ani nenapadlo, že to môže niekoho zobudiť.
No offense autorka, ale mne to príde, že máš veľmi ľahký spánok a teda problem je u teba a nie že sused pozerá televízor alebo umýva riady.
Bývame v byte, našťastie tehlova bytovka. Aj teraz ide umývačka, deti spia, nevadí im to… susedia nepočujú, majú spálňu ďaleko, keďže máme obývačku, potom oni obývačku a až potom spálňu… ani ja nepočujem kedy peru, vysavaju. Ma raz zastavili a my hovorili, že aké tiché máme deti, že ani nevedia o nich… keď sme žili v paneláku, tak som počula, keď niekto išiel dole schodmi, spláchol v noci, atd…
@marianarem mala som na VŠ podo mnou na privátne rodinu s deťmi čo chodili na hudobnú. Roky falošne spievali celé víkendy od rána do večera a hrali na klavír , ale to bola hrôza. Raz jej moj ex počas pobytu na WC pustil mobilom tu istú pesničku čo sa tá holka snažila zahrať na klavír od rána do večera a následne sme počuli ako bola za mamou- mami mami oni hrajú tú istú pesničku čo ja 🤣😂, nato sme vybuchli smiechom a odvtedy bol kľud.
@smajliica ja sa pýtam na seba či neruším ak umyjem po 22hej riady nie na susedov.
Možno majú susedia alergiu na umývanie riadov, rovnako ako ty na TV z detstva. Hovorím, že je problém inde a nie v TV u susedov.
@oriesocek si ma teraz prekvapila. Som myslela, že v paneláku práve menej počuť.
@abbey1 nech si pozerá v noci tv kto chce ako chce ale naozaj ak to počuť v noci u susedov, zdá sa mi to príliš.
No,to je údel panelákov a bytoviek. Jeden by sa mal prispôsobiť väčšine a málokedy väčšina jednému. Taktiež,ako niekomu vadí údel dedín a rodinných domčekov,keď brešú chlpáći vo dvoroch,či ranné kikríkanie kohútov. Každý si nájde niečo 😏. A áno, riad umyjem aj o polnoci(len odpoveď na otázku) 😉.
Ano, takmer vzdy ked obriadim malu som nakomplet zobudena tak robim to, na co cez den seriem 😅 jedine vysavat nemam odvahu 😅
Ja som bývala v panelákoch 26rokov dokopy a jediné čo mi vadilo bolo, keď susedia sexovali hlučne ako paviani, či počúvali telku tak akoby som ju mala zapnutu ja sama.. to bolo skôr trápne..
ale práčka, riady, to sú monotónne zvuky ktoré ma nevyrusovali nikdy.. niečo ako biely sum 🤪 dokonca sa mi lepšie spí, keď počujem zvonku auta, lebo som tak bola zvyknutá odmalička - Slovnaft hučal, trolejbusy a autobusy jazdili a mňa to uspávalo..
Zapiname umývačku vždy na noc..nemám pocit, že by to niekoho rušilo, je tichucka

Samozrejme, kľudne sa aj v noci osprchujem, pustím si telku, alebo uvarím jedlo aj umyjem riad.
Takú ešte nehrali aby som sa vo vlastnom byte obmedzovala v takých bežných činnostiach, pri všetkej úcte k susedom by som im to veľmi rýchlo vysvetlila.