Upratujete pred odchodom na dovolenku?
Idem len s takou odlahčujúcou témou. Keď niekam plánovane odchádzate, predĺžený víkend, dovolenka a pod. upratujete pred tým doma? Môj muž tvrdí, že to určite nikto nerobí len ja, ja som zas názoru, že to väčšina žien /ľudí robí 😃 . Ja osobne mám rada keď sa vrátim domov a viem, že nemusím akútne nič. Potrebujem čas na "aklimatizaciu " no a v čistom byte sa mi aklimatizuje lepšie.
My ano, ale nie ze vianocne upratovanie ale bezne.
Súhlasím s Vami,ze je príjemné vrátiť sa do čistého upraveného bytu , čo znamená upratať pred odchodom
Tak ako po iné bežné pracovné dni. Normálne .Nech je tak aby som nemusela upratovať hneď po návrate. Prach do toho nerátam.Ten napadá aj tak hneď. Určite nie žiadne veľké upratovanie, vysávanie,umývanie podlahy a podobne.Na veľké upratovanie nemám ani čas ani energiu a chuť a príde mi to zbytočné plytvanie časom.
Kedysi som to robila aj keď sme išli zo dňa na deň na dovolenku a balila pre všetkých a bola schopná na cestu baliť jedlo aj upiecť niečo slané a spať hodinu, dve..
Všetko robíme priebežne a uz davno nie som otrokom domácnosti.
Na dovolenku stále občas chodíme aj bez dlhšieho plánovania a popri robote som rada, keď zbalim,všetko nachystám a vybavím co treba.
.Umyté riady, vynesené smeti,poliate kvety je základ a samozrejme
jedlo likvidujem, aby neostalo v chladničke čo nevydrží a spracem prádlo ak ideme narýchlo a bežné veci. Ak stíham a viem dlhšie dopredu tak sa snažím všetko oprať aj odložiť.

Upracem pred odchodom. Chodi k nám rodina počas neprítomnosti, takže ani ma nenápadne neupratat. Ale je to aj dobrý pocit, prísť do uprataneho. Do mrazničky piptavim niečo dobré pod zub... aby sme sa chutne najedli.