Dávate deti do škôlky cez prázdniny?

bubinko83
17. feb 2012

Davate deti do školky cez prazdniny pokial nieste v praci? Nemam na mysli to že sa ich chcete zbavit ako skor to že je vonku škarede počasie a v školke maju predsa len lepši program a kolektiv. Dakujem

katy1979
17. feb 2012

zavisi od vasej skolky. nasa automaticky pocita ze deti ktore nemaju pracujuce mamicky ostanu doma. Tyzden doma im urcite neuskodi. Viem ze obcas lezu na nervy ale tak aj rodicov si treba uzit. Vsak neprsí preco zle pocasie. vsak konecne sa da byt vonku a blaznit sa.

bubinko83
autor
17. feb 2012

@katy1979 no praveže u nas prši a ma byt ešte teplejšie tak vaham ☹ Keby je krasne nasnežene tak by ma to ani len nenapadlo nad tymto uvažovat.Ale viem aky je syn a ked sa nudi tak koniec.Najradšej by som ho nechala doma ale zavreteho v byte ?

katy1979
17. feb 2012

@bubinko83 a ty si odkial ze prsi? lebo vsak aj u nas na dolniakoch snezi. tak tazko povedat ako ma byt dalsí tyzden. V prvom rade sa opytaj v skolke ci ti vobec moznost nechat ho v skolke daju.

janka_pn
17. feb 2012

@bubinko83 moja bola tento tyzden doma chora, teda trochu kaslala, ale nechala som ju doma, tak ak sa bude dat, buduci tyzden ju na par dni do skolky dat chcem. uvidim podla pocasia, ale cez vikend hlasia bohuzial prsat ☹. do skolky chodi rada, ak nebude pekne, tak jej tam bude lepsie 😉

janka_pn
17. feb 2012

@bubinko83 a vobec neries, co si kto o tom mysli, ak mas doma takeho duracela ako ja, uplne to chapem. okrem toho, po skolke o tej tretej mate kooopec casu na pripadnu sankovacku, aj keby bola moja doma, skor by sme nesli, lebo by spala. v podstate sa doobeda v skolke zahra s detmi, pokresli si, nauci sa, pohra sa, naje sa a poobede ste zas spolu.

bubinko83
autor
17. feb 2012

@janka_pn ved to je pravda že mame dost času poobede a jemu sa v školke velmi pači ani nechce ist domov niekedy lebo sa tam s detmi blazni ,tancuju atd. 😀

ivuska6
17. feb 2012

ja maleho nechavam doma, ja ani neviem ze ho doma mam takze je mi to uplne jedno keby aj do skolky nechodi ale mi chodime s placom domov uz 3 rok co by tam este bol nechce sa mu domov. 🙂

jankapiknova
17. feb 2012

ja by som maleho aj dala do školky,lebo sa mu tam velmi pači.... ale malo deti je a su pospajany s velkými,tak som ho nenahlasila,čiže bude doma... vymyslime niejaky program 😉

jananinka
17. feb 2012

Nasa Ninka ide do skolky normalne, preco by nesla, pre nas je to taky tyzden ako kazdy iny. My ani v skolke nemame vyvesene, ze su prazdniny, ani sa nas nepytali, ci dame alebo nie. Tak to ani neriesim.

bubinko83
autor
17. feb 2012

@jananinka ale prazdniny su po krajoch tak možno vy nemate tento dalši tyžden.Podla mna by to bolo vyvsene.

svistinka
17. feb 2012

no u nas sa pytali ci dame malu do skolky asi pred 2 tyzdnami, atak som ju nahlasila a potom zistili ucitelky, ze si beriem dovolenku a potom idem na matersku tak povedali muzovi dnes, ze su prazdniny a mala musi zostat doma buduci tyzden. Tak som nahnevana lebo mala skolku zboznuje , hlavne tam ma kamaratky a program. Tak sa s nimi dnes poobede o tom porozpravam, mozno ju aj necham doma, ale nepaci sa mi tan pristup. Ziadny zakon nezakazuje , aby islo dieta cez jarne prazdniny do skolky. A to ma uz minule upozornili, ze nech neratam s tym, ze mala bude cez letne prazdniny do skolky chodit, ze je to len pre pracujucich rodicov.

lula26
17. feb 2012

@bubinko83 , ja som nedávala. Už len preto, že sa mi nechcelo ráno vstávať a chystať do škôlky. Bola som rada, že si ich užijem, lebo, keď som bola v práci, tak musím priznať, že trávili viac času v škôlke ako doma. A okrem toho aj učiteľky potrebujú čerpať dovolenky, aj keď to nikdy nedali najavo.

bubinko83
autor
17. feb 2012

@svistinka to je nejake divne ,nie? Nechapem čo zaleži na tom či je mamička doma alebo nie? Ved si za to zaplatiš riadne tak.Ved na to su tie školky že funguju aj cez prazdniny aspon u nas to tak je.

mimi
17. feb 2012

@svistinka to je ale pristup 😝 Ja som mala tiez podobny problem, jedna ucitelka mi povedala, vsak ste doma, tak ho nedavajte do skolky 😠 Potom som sa rozpravala s druhou ucitelkou a ona povedala, ze nie je problem, ked ho chcem dat, tak ho dajte. Teraz sme ho prihlasili hoci som doma na rizikovom, maly miluje skolku, velmi by bol sklamany keby zostal doma...

katy1979
17. feb 2012

@bubinko83 tak toto sa ma vcera pytal aj moj muz ze sa za to normalne plati tak ako ostatne deti. peniaze nevratia.
Ako ja chapem ze funguju v obmedzenom rezime tak chcu mat co najmenej deti. Zatial vzdy ostal doma aj ked neist do skolky je u neho za trest a pouziva sa to v ramci vyhrazok pri neposluchaní ze nepojde do skolky.
Len oni si tiez neuvedomuju ze zato ze je mamicka na materskej tak nemusi mat vylozene nohy na stole. Vela bab pracuje aj ked su doma.

bubinko83
autor
17. feb 2012

Tak som normalne prekvapena že kolko mamičiek je čo davaju deti do školky a nemusia. Uvidim ako spravim ,porozpravam sa poobede s učitelkou a podla toho sa rozhodnem. Ale asi nemaju moc deti kedže sa mi nukala nech dam maleho do školky.

raffaella
17. feb 2012

@bubinko83 ja mam malu jaslickarku, tiez ju davam cez prazdniny tam. Ona jaslicky zboznuje, aj vsetky ucitelky tam a aj deticky. My mame skor obcas problem, ze nechce odist odtial ked pre nu pridem 😀 😀 😀
Mna sa pytali preto, ze niektore rodinky co maju aj starsie deticky, co uz maju prazdniny, tak automaticky idu cela rodina niekde na dovolenku, takze je to aj kvoli obedom, aby vedeli kolko maju objednat. Lebo my platime rovnaku sumu bez ohladu na pritomnost, stravne mame fixne v cene, nevracia sa v pripade nepritomnosti.

bubinko83
autor
17. feb 2012

@katy1979 to maš pravdu ,ja sice nohy vyložene mavam 😉 ale niekedy ked je maly doma mi ho je doslova luto lebo nie vždy sa da ist von a a ja sa možem ja na hlavu postavit a ten program mu neurobim ako v školke.Pokial je vonku dobre tak nevaham ani minutu ,lebo sa nemusim starat o program ,proste sme vonku.

mimi
17. feb 2012

@bubinko83 pre ucitelky je asi lepsie, ked maju menej deti, ale ja som pracovala v MS ako veduca jedalne a mozem povedat, ze pre nas bolo lepsie, ked sme mali viacej deti, uz len z toho, ze sa velmi zle varilo a davkovalo pre malo deti...

k.a.t.k.a.
17. feb 2012

jasne ze dam, ani nemienim s nimi o tom diskutovat .. platim tak isto ako pracujuca matka !

bubinko83
autor
17. feb 2012

@mimi aha ,ja som myslela že je to take trapne že si ho necham v školke a pritom ja som doma. A povodne sme chceli ist niekde preč na hory ale nikde nejdeme,tak sa plany zmenili a ja neviem čo spravit. Ale ked mi to učitelka sama nukala asi nemaju moc deti.

sue
17. feb 2012

No u nás v materských školách nebývajú prázdniny vtedy keď majú aj základné a stredné školy - vianočné prázdniny trvali len 10dní, polročné samozrejme neboli, jarné taktiež nebudú, veľkonočné sú totožné s dňami prac.pokoja dospelých - t.j. len piatok a pondelok, letné prázdniny netrvajú dva mesiace ale len mesiac... a bohužiaľ dovolenky je tak málo,že si nemôžem dovoliť brať ju vždy keď majú školáci prázdniny... (aj toto je jeden z dôvodov pre ktoré sa bojím prechodu zo škôlky do školy...)

mateson
17. feb 2012

@svistinka cez letné prázdniny si učitelky vyberaju dovolenky, preto beru iba deti zamestnaných rodičov. Je to bežné aj inde. Od septembra do juna si dovolenku čerpat nemožu.

lubina
17. feb 2012

NIe, mam starsiu dceru, uz skolopovinnu a tak maldsia chce mat prazdniny vtedy ked aj starsia 🙂

stanushqa85
17. feb 2012

nam bude fungovat skolka len v juli, ale prihlasim ju, ved ked budeme mat my dobry program tak vtedy nepojde a ak bude chciet pojde do skolky,

mateson
17. feb 2012

Ak je jeden z rodičov doma,je taký problém stráviť týždeň s vlastným dieťaťom?

bubinko83
autor
17. feb 2012

@mateson normalne som si myslela že nepride takato otazka. To by nebol MK 😀

mateson
17. feb 2012

@bubinko83 ja zasa naoopak 🙂 🙂

dai
17. feb 2012

@mateson ach , milujem idealnych rodicov 😉

ja som na materskej a davam malu do skolky - myslim ze je to to iste... my sme s muzom pracujuci ludia a nemame starych rodicov v svojej blizkosti - zamerne sme hladali skolku ktora funguje aj cez prazdniny. Mala je pocas roka vela s nami, kedze chodime na dovolenky niekolkokrat do roka - cize to neobmedzujem striktne na obdobie kedy skolka zahlasi ze dieta musi byt doma - je doma vtedy kedy sa jej mozme plne venovat - cize momentalne ked sme obaja doma s muzom, inak je malinka v skolke kde sa ma super 😝