Robia aj u vás v škôlke testy predškolákov?

fetykovci
30. jan 2020

Ahojte baby. Chcem sa spýtať sú aj u vás nejaké testy ktoré robia s psychologicko-pedagogickeho centra?... Myslím pred zápisom do školy... A na základe toho potom určuje škola ci dá, alebo nedá odklad....

ava11
30. jan 2020

@fetykovci vsetci predskolaci, ktorych rodicia podpisu suhlas, absolvuju v MS testy skolskej zrelosti. Konkretne u nas, uspesne deti sa neriesia. Menej uspesne deti- cppp kontaktuje rodicov, dohodnu si stretnutie a riesia, co dalej, ako dietatu pomoct, ci je realna sanca do septembra potrebne veci dohnat alebo sa odporuci odklad. O odklade rozhoduje rodic, nie psycholog ani zakladna skola. Psycholog ma len napovednu funkciu.

eriksonka1234
30. jan 2020

@fetykovci u nás sa testy nerobia, len v prípade, že ma rodič záujem

koniarova
30. jan 2020

Aj u nás to robili.

heln
30. jan 2020

Ahoj, u nas nerobili, sama som poziadala o testy v cpppap. Skola da odklad na zaklade ziadosti rodica a odporucenia cpppap a pediatra.

kiki09876
30. jan 2020

@heln Prosím Vas a tie testy cppap kde robia?Dakujem

heln
30. jan 2020

Kazde vacsie mesto by malo mat Centrum psychologicko pedagogickeho poradenstva a prevencie a tam vam tie testy urobia. Skuste si hodit do googlu ci je vo vasom meste.

kiki09876
31. jan 2020

@heln A tam si možem zavolat a objednat sa?

iceland13
31. jan 2020

Taktiez ak nasa MS robila tie testy skolskej zrelosti,mozeme ich este raz absolovovat u ineho cpppap?

alison11
21. feb 2020

@iceland13 Áno môžete aj u iného absolvovať. Mne Syna budú testovať po prázdninách v mš ale v apríli má dohovorené testy u jeho psychologičky v Lučenci.

zeleny_dinosaurus
23. máj 2021

Ahojte, chcela by som sa poradit aky je v sucasnosti v roku 2021 zakonny postup na vykonavanie tychto psychologickych posudkov v skolke. Kto mate skusenosti. Nieco som si nacitala a niekde je zvykom vykonavat ich hromadne v skolke, ale co som bola schopna najst k tomu relevantne info, tak sa tieto posudky robia len na ziadost rodica ak chce poziadat o odklad. Nie je to povinne, ani beznou sucastnou k nastupu do skoly. Preto ma zaujima ci sa nejak menil zakon, alebo ako je toto vlastne cele postavene?
Aby som uviedla aj situaciu. Ide o to, ze skolka opakovane vykonala hromadne aj individualne psychologicke sedenia s detmi bez pritomnosti rodica ci ucitelky. Bez informovanosti rodica a teda bez nejakeho suhlasu a podla mojho nazoru, aj bez dovodu. Deti tam boli same len s psychologom a posudky z nicoho nic prisli rodicom a boli zaslane aj do prislusnej skoly, kde uz deti boli prijate, pretoze zapis uspesne absolvovali. Momentalne je problemom to, ze dieta ma vek, je zrele, nie je ziadny dovod na odklad dochadzky, ani zo strany ucitelov v skolke, ktore s detmi denne pracuju. Vyjadrenia ucitelov boli nanajvys pozitivne, ze to dieta uz nemaju v skolke comu naucit, ze mu odporucaju ist do skoly, lebo ten rok by sa uz nudilo a zbytocne opakovalo veci, ktore vie. Bohuzial, posudok, ktory bol takto zaslany aj rovno do skoly je tak napisany, akoby islo o dieta, ktore vyrazne zaostava, nedokaze byt samostatne, je nepripravene, nevie napocitat ani do 20, jednoducho to doslova vyzera ako posudok ineho dietata. Popravde citat taketo riadky o svojom dietati by bolo narocne aj pre cloveka, ktory take dietatko doma ma a vie o tom a nie to naopak.
Zaujima ma najma to, ci skolka mala taketo pravo, ci psycholog mal pravo posudky rozoslat do skoly, ci vyplyva z toho posudku nejaka povinnost nedat dieta do skoly a mozno z vasej skusenosti, ako by ste danu situaciu riesili kedze mat niekde zalozeny takyto posudok vo veku 6 rokov mi pripada dost nefer start do studentskeho zivota uplne normalneho dietata, nicim nevynika ani nicim nikde nezaostava, len skola uz to citala a je to male mesto, cize skatulkovanie funguje.
Dakujem za vase postrehy, samozrejme riesime to, len by som rada aj nejake ine skusenosti.