Môže sa opekať v lese?
Konkrétne na hrade. Nie je zákaz?
Prešov
Ďakujem
Neviem, či je momentálne vydaný oficiálny zákaz, ale v aktuálnych podmienkach by som to dobre premyslela.
Na hradoch sa opekava aspoň čo chodíme my,, ale v lese v týchto horúčavách aj keby zákaz nebol určite by som neopekala a keby som fajčila ani špak nehodila
myslím, že sa dá opekať iba na miestach na to určených. U nás napr. na Zobore je pár ohnísk, kde sa môže. Mimo tých miesť nie.
Tak asi všade je to inak. V bratislavských lesoch sa nemôže momentálne nikde, ani na vyhradených miestach.
V letnych horucavach je vacsinou vydany zakaz. A v tychto teplotach, ked su denne v TV velke poziare, mi aj zdravy rozum napovie, ze je to blby napad.
No ako som to dopísala pri nás asi niekde horí otrasný smrad určite tráva okolo váhu
Ja by som to v týchto teplách takisto veľmi neriskovala. Nevieš, čo sa môže stať. Radšej si nájsť iné miesto, prípadne chvíľu počkať, kým nebude takto katastrofálne.
Ak nemate zakaz tak tam kde je ohnisko sa moze..
Áno v celom BA kraji je zákaz opekať od 10.7. aj na vyhradených oficiálnych ohniskach z dôvodu hroziaceho požiaru. Čiže to platí aj v Zohore @kvetinka75. Ci aj v Prešove si treba zistiť.
@jolien88 ja som písala Zobor 🙂
@kvetinka75 sorry 😀

tak na hrade alebo v lese? myslím si, že ak tam vyslovene nie je vyznačené, že je to zakázané, tak môžete. ale ťažko povedať, lebo zvyčajne si vedia nájsť zámienku na pokutu nech už je to kdekoľvek.