icon

2,5 ročné dieťa odmieta tekutiny

helenanovakova
3. okt 2016

Poraďte nejaké grífi. Vďaka

lydia15
3. okt 2016

Naliat do maleho stamperlika a pripijat na zdravie

pribinak
3. okt 2016

ist spolu do obchodu a kupit peknu flasticku, napr aj od nejakej zbrndy sladkej a doma mu do toho urobit ine pitie
ak je dievcatko, tak napr. kupit cajovy servis a ona bude servirovat cajit, dzusik, vodicku

babatkoo
3. okt 2016

Ja mam tento problem so 16 mesacnym synom. Mame doma 6 druhov flias a sosákov. Ak vypije 250ml vody za 24 hodin tak som spokojna. K tomu si vzdy ratam ine tekutiny - polievka, ovocne pyre. Jedine co nema problem vypit je materske mlieko. Toto ma za nasledok ze kaka raz za 6 dni (po 3 cipkoch, esylaxoch, skivkach, lanovych semienkach, duphalacu...). 😕 tiez sa pridam k zakladatelke temy a budem rada citat vase rady.

siska53
3. okt 2016

@helenanovakova
@babatkoo
Ja som toto mala so starsim (mladsia ta zas popri mnozstve MM vypila po roku aj 2-3 250ml vody,no tiez sa to zmenilo..)
Tak tiez pocitala som.pri nom do prijmu tekutin aj zarobene UM, kedze nemal dlho zuby,tak som mu do asi 19.m.este mixovala a robila tekutejsie a este popri papani do neho lyzickovala vodu. V lete zufala som mu dala trosku dzusu do veeelkeho mnozstva vody,mal asi 16m. Bala som sa dehydratacie. To nejak vypil. Ale niekedy ani to nie,tak som len stale ponukala,inak to neslo. Trvalo to,ale rozpil sa.
Mladsia zas ako babo ok,ale asi cca 2 roky dozadu prestala byt take cerpadlo ako bola a dost sa niekedy natrapime,ale musi (uz zoparkrat skoncila na infuzke,2x to bolo ale kvoli gastritide,len raz kvoli slabemu prijmu tekutin). Ona patri k tym,co im rychlejsie nastava rozvrat vnutorneho prostredia,takze musi vzdy aspon nieco zjest a pit dostatocne. Ked bola tak 2,5r.,ked to zacalo,tak sme vyslobodzovali jej oblubenu postavicku z hrnceka,ale aj lyzickovala,pipetovala,lebo som sa presne obavala,ze skoncime v nemocke (vtedy sa to este neudialo nastastie).
Ja im pitie stale pripominam,pijavame aj spolocne, v skolke verim,ze na to dbaju tiez.
Niektore deti maju rady cerveny melon - vyborny zdroj vody. Nasim (ja ho nemam rada) som ho davala,aj nanuky - sorbety spravila -,mixla a sup do nanukovych foriem. To im chutilo. Malemu dokonca viac ako cokoladovo-tvarohove nanuky. 🙂

Este mozno - ak nie su alergici - trosku citronu by nepomohlo? Alebo vytlacit pomaranc? Ja som "odsavovala"- nemam naozajstny- aj ine ovocie - hrozno napr.a to pridavala dp vody. Je tam.len prirodzeny cukor z ovocia.. Je to sladke,kedze ovocie..mozno by to pomohlo..alebo take ine redsie smoothies (to nasi sice nie,oni nemaju radi ani dzusy s duzinou,ale mnohym detom to chuti.

mirkava
3. okt 2016

@helenanovakova moj tiež málo pije. Dávame so striekačkou od nurofenu. Je to zdlhavejšie ale aspon sa napije. Strieka si do ust sam, bavi ho to 🙂

katrinka8
3. okt 2016

Dcérka má 6 a pije žalostne málo - zaberá u nej citronáda (voda, citrón, med), ale to až teraz, v tom veku okolo 2 rokov nič okrem čistej vody alebo nesladeného čaju nedala do úst, aj to máličko. Teraz nepohrdne ani džúsom či "jupíkom" od babiny, ale to zase zase nie je dobré riešenie - džús má výnimočne na výletoch, príp. na návšteve, nie bežne doma. Vodu so sirupom (domácim alebo aj kúpeným) má občas u babky, tak asi 1-2x za týždeň jeden pohár má povolený tam. Ale čo sa vyššie popísaných tipov týka, u nás to zabralo asi tak na deň (nové fľaše, poháre, štrnganie a pod.) - potom to omrzelo a boli sme pri starom. Nezabralo nič - tak sme za ňou chodili a doslova nasilu občas nútili piť, aby nebola dehydrovaná... Chápem, že Ťa to trápi, občas je to boj a sú deti, na ktoré nezaberá nič, bohužiaľ.
Synček má takmer 3, ale on vypije tiež len čistú vodu alebo nesladený čaj. Našťastie ten pije sám od seba, nútiť netreba 🙂
Ale tak aj polievka je OK, to je tiež tekutina. Alebo šťavnaté ovocie, ak majú deti rady, alebo uhorka - tá má tiež veľa vody. Každá kvapka sa počíta 😉

jurinecka125
1. nov 2016

@babatkoo ahoj moja dcérka má 20 mesiacov, ešte je dojčenia, ale mám málo mlieka, okrem toho nechce nič piť, kaká raz za 8 dní, dnes je napríklad už 8 deň a stále nič, ja a on hotová, či sa jej nezamotaju creva

ewisam
1. nov 2016

@jurinecka125 @katrinka8 Dievcata a neskusali ste slamku, alebo odmerku z nurofenu? U nas naramna zabava...vyuzivana, ked su chori

babatkoo
1. nov 2016

@jurinecka125 :( katastrofa tieto deti. Ja som malemu davala dnes klistir (easylax) ja mu to uz davam pravidelne kazdy 3 den. Uz nemozem vidiet ako strasne place ked kaka a ked mal aj krv potom na ritke omdlievala som :( 8 dni uz je moooc 😢. Bodaj by sme toto obdobie prekonali. Drzte sa

katrinka8
2. nov 2016

@ewisam - my sme vyskúšali všetko, slamka zábava na pol dňa, odmerky od liekov určite nie - jednak potom keď bude treba dávať liek, nebude mi to chcieť, ale všeobecne odmerky od liekov moje deti za zábavné nepovažujú 😉
Teraz ako väčšej sa jej čo-to dá vysvetliť, dohovoriť, ale tiež to platí len dočasne, u nej zaberá jedine to, že stáť za ňou a kontrolovať, čo a koľko pije. Bohužiaľ ☹ V lete, keď je horúco, behá, hrá sa, je to lepšie, tam sa jej viac žiada. Ale v ostatných mesiacoch je to katastrofa.

ewisam
2. nov 2016

@katrinka8 Moje s tym nemaju problem... Nevedia citat, takze im je jedno ci odmerka od nurofenu, paralenu... jednoducho zabava, natiahnut si tekutinu a sup do pusy...A je jedno ci je to caj, cibulovy sirup... U mojich som sa s odporom k liekom takouto cestou este nestretla...
Je im vzdy vysvetlene, ze ked su chori, treba papat lieky a vela vodicky k tomu, aby sme bacily vycikali a je. Neprotestuju a "bojuju s bacilmi" 😉

katrinka8
2. nov 2016

@ewisam - no naši používajú odmerky výhradne na lieky, takže vodu by mi z toho asi nevypili, a ani by to asi v dcérkinom prípade zmysel nemalo, 5-10 ml, keď do nej potrebujem za deň dostať aspoň 750 ml, a to je ozaj že minimum... 6-ročnú už neošuškám odmerkami 😉
Lieky je kapitola č. 2 - keď bola malá, zjedla hocijaký liek, teraz je to tortúra, najmä keď už vie, čo to je a ako to chutí (a aj si sama prečíta, čo jej dávam...) 😠
Našťastie mladší je bez problémov zatiaľ aj s pitím, aj s liekmi 🙂

ewisam
2. nov 2016

@katrinka8 🙂 Nie tak som to myslela...mne deti malo piju ked su chore napriklad, tak do nich kazdu chvilu nalejem aspon tych 5-10ml a kym skonci vecernickova rozpravka poharik je vypity, obsluhuju sa uz sami, ja len postavim na stol a podam odmerku

majkaws
2. nov 2016

U nas tiez funguje pipetka z nurofenu, maly sa zahraje, sice aj porozlieva ale napipetuje do seba cely poharik. Niektore dni si vezme flasu aj sam a inokedy mam pocit ze nevypil ani kvapku. My mame teraz obdobie "ja sam" a ked mu ponukam pitie just nechce. Viac sa mi osvedcilo naplnit vodou viacero roznych flias a poharikov a rozostavit po byte tak aby mal stale na ociach. Vtedy sa obsluzi sam a pekne pije.