icon

20 mesačné kojené dieťa nechce nič iné piť

boka79
20. nov 2013

Mám otázku, hlavne na tie, co maju vačšie detičky. Moj malý má 20 mesiacov a je stáale dojčený na požiadanie. Pred tým som brala Domperidon, pokil sa nám neukotvilo dojčenie, mlieka bolo menej, ale malý sa napriek tomu ráad dojčí. Problém je v tom, že nechce piť , tak si max. raz glgne z poharika a potom nechce, kedysi aspoň v noci veľa pil kojením, teraz je aj toho menej, ako to bolo u vás? Kedy sa Vam detičky rozpili? Môj nič nechce, ani mliečko, dokonca ani dzúsik, aj čají s med´kom som skúšala zo zúfalstva.

zahradka76
20. nov 2013

ponukaj stale dokola flasu, u nas sa osvedcila flasa s ruckami. Voda uspech nemala, pije mi caj Apotheke detsky ovocny s medom.

boka79
autor
20. nov 2013

@zahradka76
no on flasku nepozna, nevie z nej pit, len mi to hryzie. a z takej tej flasky , ako je jupik napr. mi vypije len par glgov, ja si vravim stale , ze ved hadam mu staci, ale zda sa mi to naozaj velmi malo.

eeffka
20. nov 2013

@boka79 mam 21m kojenu ale od 1/2 roka som jej davala pit lyzicou a od roka pije sama z pohara, normalneho dospelackeho, 21m dieta MUSI pit aj nieco ine ako mat.mlieko.

luba41
20. nov 2013

pre kojené dieťa je to úplne normálne aj v tomto veku..nepoužívaj fľašu, môžeš si s nou pokaziť to, čo ste doteraz budovali.. stále ponúkaj, ked sa bude dostatočne dojčiť /a určite papá aj príkrmy, v ktorých je tekutina/, stačí mu to...zistíš podla plienky alebo nočníka, ak už používate... ale zároven mu ponúkaj pitie najlepšie z obyčajného pohárika..a môžeš sa opýtať aj v skupine https://www.modrykonik.sk/group/4722/ 😉
@boka79

zuzzzzzka
20. nov 2013

materske mlieko obsahuje 84 percent vody,..ak ju dostatocne kojis tak ma s mliecka pitny rezim...ja mam taky isty problem ale mam len 11 m babo...pedina povedala, ze nevadi pokial kojim...moj maly ked je smadny skoci na mna..a chce cicik...troska pocucka a ide sa dalej hrat...skusam flasky, lyzicky, aj len take pitie z pohara...da si tak dve lyzicky potom to zacne vypluvat a smeje sa na tom...flasiek by nemal mat problem,lebo sme boli na polovicku aj s UM...ale ako tam je voda sa stym len hra...taktiez sme skusali ovocne stavy cerstve, cajiky roznych druhov a vodu...ale nic..
ako nahradu pitia mu este davam ovocie, alebo zeleninku,uhorku do ruky,paradajku...a stale sledujem plienku, ci je dost plna...

reni93
20. nov 2013

moja ma 21 mesiacov a okrem mojho mlieka ( na poziadanie) tiez nic ine. sem tam si chlipne vodicky, no to len aby sa nepovedalo. jedine co jej chuti je odstavena stava z jablcka, riedim ju s vodou, to vypije aj polku salky. ked bola chora zo zufalstva, aby sa nedehydrovala, som jej davala vodu striekackou. to ju bavilo, brala to ako zabavu a dost tak aj vypila.

ichbinich
20. nov 2013

Moj kojeny syn tiez nepil nic ine. glg-dva a hotovo.
Potom na dovolenke, ked bolo horuco, pil. Proste ked jeho telo nepytalo, nepil navyse. Ked bolo treba, tak pil.
Odvtedy to neriesim. Niekedy pije a pije, niekedy si ledva namoci jazyk. Dehydrovany nikdy nebol.
Mozes ponukat tekutiny v inej forme: stavnate ovocie, zeleninu, polievky...
Syn a vlastne aj my pije iba vodu, podla potreby nesladeny bylinkovy caj. Sladke nechce pit nic...
Skus mu dat slamku alebo kup mineralku s tym sosakom a daj mu vodu z tejflasky so sosakom...

boka79
autor
20. nov 2013

@ichbinich
@reni93
@zuzzzzzka
@luba41
Dakujem Vam za odpovede.
No doteraz som mala pocit, ze mlieka bolo dost, aj dost cikal, ale posledne dni je mlieka malo , som chora a a maly tiez a tym padom aj menej pije, dehydrovany neni, cika ale dost malinko. Ponukam poharikom, vsetko mozne, slamku, to sa len hra, robi bublinky. ja sa uspokojujem tym, ze mu to asi staci, keby bol smadny by sa asi napil viacej vody, len niekedy ma prepadne ten strach, ze keby mi uplne odislo mlieko, ze co bude pit.

siska53
20. nov 2013

@boka79 kym je kojeny, mozno to staci,ak dostatpcne cika a nema suche pery.. Moja nastastie pije slusne aj vody, aj mlieka mojho.
No maly uz nebol kojeny a v lete to bolz katastrofa! Okrem UM pil velmi malo, ani nie dva deci vody za den, tak som mu robila tekutejsie obedy a desiate a vodu podavala medzi jedlom, lyzicka jedla, dve-tri lyzicky vody. Napokon som ustupila na riedene dzusy, on sa zas na to chytil a pil, len ja si to vycitam, lebo teraz mi cisti vodu nevypije :(((.
Nebut ho velmi, len radsej castejsie ponukaj, aj ked vypije zakazdym len dva, tri glgy, ono sa to casom nazbiera.
A tak, ako radi ichbinich, skus slamku alebo tie sosaciky.
Nasa do roka nevedela pit z nicoho ineho ako z prsnika, problem bol, ked som bola na 4 dni v nemocnici, az po roku sa konecne chytila na istu typ dudla teraz uz vie pit aj zo slamkoveho pohara (vcera som zistila,ze to vie, pred asi mesicom netusila, co s tym ma robit).
Mozno sa mu zapaci isty typ nadoby na pitie a rozbehne sa,

siska53
20. nov 2013

@boka79 a presne toho som sa bala, ze skoncime na infuzkach..asi len kazdu chvilu ponukat a ist mu prikladom.

zuzzzzzka
20. nov 2013

@boka79 NO ten isty strach mam aj ja..ze co bude pit ak prestanem kojit...ale uz ked som o tom rozpravala s pediatrickou, ze ak by bol smadny tak mi vypije tu vodu,ale musim stale ponukat...mam pri sebe detsky pohar s vodou..a vzdy vyskusam...niekedy sa trosinka napije..inokedy s rukou odstrci..

boka79
autor
20. nov 2013

@luba41
este som chcela pisat, ze prave to maznepokojuje, ze teraz ma menej piskania, aj v plienke , aj v nocnicku a domperidon uz nechcem nasadzovat. Jemu dojcenie vyhovuje aj s malom mlieka, tak mi to bolo aj odporucene vtedy laktacnou , ze po ukotveni sa bude aj s malom mlieka dojcit. Len to nepitie, ach joj. Budem nadalej skusat vodicku, cajik. Mozno sa zasa rozkojime, ze bude viacej mlieka.

boka79
autor
20. nov 2013

@zuzzzzzka
no presne to, on odstrci, ani do neho nekukne 🙂Su to mali vymyselnici

swanqueen
20. nov 2013

Ja som kojila 19 mesiacov (nedobrovoľne som musela prestať) a dovtedy mi malá tiež minimálne pila. Len pár glgov.. Fľašu nepoznala.. Naučila sa piť asi mesiac po tom ako som prestala kojiť, to už musela..

zahradka76
20. nov 2013

@boka79 tak sa drz tej jupikovej flase a skusaj, co by mu chutilo, skus nejaky detsky chutny caj s medikom.

zahradka76
20. nov 2013

a pokial sa nenauci, tak mu davaj vodnetejsie prikrmy, aby mal dostatok tekutin a ked by bol chory, mal teploty, zadovaz si striekacku a popripade aj nasilu mu daj ak treba.