icon

3,5 mesačný drobec veľa vypije. Mám začať prikrmovať?

momo216
21. nov 2012

Ahojte mamicky, moj malicky ma 3 apol mesiaca a vypije mi 230 miecka, kazde 3 hodiny, co je strasne vela, a pokial mu nedam tolko kolko chce on place a place.No mam pocit, ze ho uz nezasyti ani tych 230 ml a spapal by este viac.Myslite ze aj 3 a pol mesacnemu babatku by som mohla urobit riedku kukuricnu kasicku (krupicu) aj ked to je od 4 mesiaca, alebo nieco podobne aby bol zasyteny?ci pockat s tym este chvilu?

careamell
21. nov 2012

Možno má rastový špurt a teraz vyžaduje viac mliečka, počkaj ešte chvíľku a uvidíš. Ak by to trvalo aj naďalej, začni s prikrmovaním, o chvíľu máte 4 mesiace, skús ryžovú alebo inú kašu. Krupica sa deťom 1. roka nedáva, lebo je ťažká na trávenie.

dodkap
21. nov 2012

nie pred ukoncenym stvrtym mesiacom. Ked chce viac mlieka,nech ho ma. Aj mnozstvo mlieka, aj zaciatok prikrmov urcite konzultuj s jeho detskym lekarom. Rastovy spurt je dost mozny.

sendy182
21. nov 2012

aké mliečko dávaš? poraď sa s lekárkou či nemôže jednu dávku forte mliečka............lebo pije fakt veľa....aj tak priberá.?...čo čajík?......kašičky sú od ukončeného 4 mesiaca............

moon1979
21. nov 2012

ešte nemá prispôsobené trávenie na tuhú stravu ... takže s kašami by som nevymyslala ...

lea641981
21. nov 2012

od ukonceneho 4 by si mohla ale zeleninkou zemiak mrkva petrzlen korenovou 🙂

soldi
21. nov 2012

@momo216 nepises, aky je syncek velky, a kolko papal doteraz. ked chce viac mliecka, dopraj mu ho, nicomu to nevadi. kasa a ine prikrmy by mu skor uskodili. ja som maleho len kojila- a to je MM urcite sytejsie nez UM a bezne mi vypil okolo 250ml. nicomu a nikomu to nevadilo, hlavne, ze bol spokojny 😵

lialucia
21. nov 2012

juj to veľa spapá 🙂 môj malý bude mať zachvíľku 4 mesiace a papá cca každé 2,5 až 3 hod ako kedy ale len 120 ml, aj to nie všetko spapká, počkaj ešte kým nebude mať ukončený 4 mesiac a iba potom mu daj príkrm, najprv mrkvičku 🙂
V podstate je dobré keď mu mliečko chutí, ale ja by som mu už viacej nedala, aby sa mu neroztiahol žalúdok.

stanislavao
21. nov 2012

davajte mu sytejsie mlieko. urcite nie este prikrm.

luciannka83
21. nov 2012

nutrilon vyrába mlieko aj pre veľkých hladošov. Je tam troška inší pomer zložiek a je o 2E drahšie. Skúsila by som asi toto.

verronicka
21. nov 2012

@momo216 ani ja by som prikrm urcite nedavala radsej by som to este vydzkala, zbytocne budes babatko zatazovat kasickami. Skor skus kupit to sytejsie mliecko. Ked tak pekne papka kolko vazite? 🙂 moj ma 7,5mes a nikdy mi tolko mliecka nevypil, aj teraz mi vyje naraz max. 150ml 😀

cawes
21. nov 2012

Lahky vypocet od mojej doktorky vaha : 6 = ml kolko ma dieta cca za den vypit. Ak vypije priblizne tolko tak je to ok, zalezi aj ake mlieko davas moj maky ma tiez 3 a pol a vypije 4-5 x flasu za 24 hodin x 180 alebo 150 ml vacsinou rano okolo 8 180, potom o 12 cca 150 o 16 150 a o 20 cca200.
A naozaj zalezi od mliecka plus moj by tiez na noc vypil voac ale nedavam mu.

jespera
23. nov 2012

ahoj, ja riesim presne to iste - moj ma 3 mesiace aj tyzden, vypije mi 140ml, davam Nutrilon klasicky a tiez uz mam pocit ze mu to nestaci, velmi tazko vydrzi mat 3 hodinovu pauzu, v noci sa mi budi aj kazde dve hodiny s placom....tiez uz by som najradsej skusila kasu - ale co ked kazdy hovori ze este pockat......

danjelca
23. nov 2012

porad sa na www.mamila.sk

mateska01
23. nov 2012

podla mna kludne mozes skusit kasicku,ja som mojej malej davala kasicky od 3,5mesiaca,lebo tiez bola stale hladna a hladna,nevydrzala ani dve hodiny,tak som jej skusila dat poobede kasicku a ta ju zasytila....a nic sa jej nestalo,aj teraz papa kasicky a je vsetko v poriadku a ma 4,5mesiaca....je napapana a spokojna.....

tory22
25. nov 2012

podla mna tiez mozes zacat prikrmovat.moj maly ma za 7 dni 4 mesiace a davam mu mrkvicku aj zemiacik.a vsetko je v pohode.tiez vela spapal a casto.ma 6,5 kg ale nieje tlsty,ale velky.treba po trosicke.potom si na to zaludok zvykne.tak isto som krmila aj dceru,co ma 6 anic sa nestalo.

zymga
25. nov 2012

Ja mam 4,5mesacneho synceka pije moje mliecko ktore mu odsavam a na jednu davku mi vypije od 120az po 200ml niekedy aj viac 🙂Avobec ho neprikrmujem.A take male babo je este skoro prikrmovat lebo nema na to este pripravene crievka a ani zaludok.