Aké syry dávate deťom od 12 mesiacov?
Ahojte
Aké syry dávate od 12 mesiacov?
Ďakujem
Ja som moc nedavala, alebo v obmedzenom mnozstve tvrde syry (Gouda, Eidam, emmental, Comté...) z pasterizovaneho mlieka. Velmi zriedkavo tvaroh. Maju vysoky obsah bielkovin a take male deti ich potrebuju malo (20-30g/denne). A osobne som sa vyhybala vsetkym syrom, ktore obsahuju tavne soli (typ Kiri, Vesela krava, karicka, bambino...) ale viem, ze su dost popularne medzi mamickami
Starším dvom lucinu, eidam... Iné nechceli, najmenšej som začínala s lucinou a v 9m s parmezánom na cestoviny a teraz je z nej syrová kráľovná. Okrem leerdameru zje akykolvek.
Ja som začínala s mozzarellou či už to klasické v sáčku, alebo aj tehlu mozzarellu niekde mávajú....je tam menej soli ako v klasických.aspon mne to takmer išlo....😉
@natalia_lowi davala som.lucinu, cottage cheese a mozzarelu. Neskor ak tvrdy platkovy, ale malo.
@natalia_lowi chedar alebo mozarella. Tavene syry nebudem davat ... az ovela neskor.

lučinu a jemný tvaroh 🙂alebo raz za čas dám aj eidam alebo goudu 😉 veľa mamičiek, ktoré poznám dáva aj mozarellu ale tá mojim deťom nechutila 😀