icon

Ako a kedy ste začali s príkrmami?

dmaminka
21. aug 2020

Ahojte mamičky chcem sa opitať ako ste a čo ste začali varievat svojim drobcom a kedy v akom mesiaci nechcem tie premúdrelé informácie čo si nájdem na internete ale vaše skúsenosti lebo to je viac pre mna z čoho sa naučím viac toho ďakujem za odpoved😊

nelca0510
•
21. aug 2020

Ja ti poviem takto. Kojím a keď kojis, odporúča sa od 6 mesiaca. Dcérka mala záujem o jedlo už asi od 4.5mesiaca. Tak som jej davala len také kúsky na o zuzlanie, ako napr. mrkva, uhorka.. Zvykla sa aj nacahovat za jedlom,ked sme jedli alebo otvárať ustocka. Tak sme od ukončeného 5 mesiaca dali prvé príkrmy a dcérka nemala problém. Bola už pripravená aj na inú stravu ako mliecko. Doteraz nám to ide a pekne papka🙂

saskia_98
•
21. aug 2020

Ja som zacala v 4m lebo maly bol na um a zo zaciatku som uvarila len trosicku kasicky nutrilon kedze bol na nutrilone len aby pochopil na akom principe funguje lyzica. Ked pochopil, zacala som so zeleninou na obed atd a nikdy som nedavala ziadnu potravinu 3 dni, lebo mi to nechcel jest. Za kazdym len 2 dni.

ijuska1982
•
21. aug 2020

ja nekojim, sme na umelom mlieku od zaciatku. zacali sme s prikrmami od ukonceneho 5.mesiaca. zo zaciatku to boli 3 lyzicky, fakt len spicka lyzicky. postupne po 3 tyzdnoch som mu tam pomixovala k zelenine aj kusok masa. pise sa 10-15g, no mava aj 20g. Od 6.mesiaca som mu davala aj ochutnat ovocie po ranajkach, a okolo piatej poobede ryzovu kasu (max.50ml vody a lyzica kase).buduci tyzden budeme mat 7 mesiacov a zje mi 100g toho prikrmu. nie je velky papkac, moc nenche otvarat pusu, musim mu robit divadielko a pustat pesnicky a pozera.

dmaminka
autor
•
21. aug 2020

@nelca0510 ďakujem za odpoved mi mame už sedem mesiačikov a už by som chcela jej na obed začať variť normálne jedlo do teraz tie všelijaké klasicky ovocie zelenina ale už by som chcela dávať aj mäsko a to by má zaujimalo aké mäsko a či môže aj ryžu alebo aké prílohy a ešte aké polievočky zatiaľ len zeleninové som skúšala a miluje ich 😊

anastazia93
•
21. aug 2020

Ja som plne kojila a začala som tiež asi v 5 mesiaci,mrkva, zemiak, potom nejaké jablko, banan.
Počula som niečo že už sa prehodnocuju tie tabulky že od 6 mesiaca kvoli alergiam. Ale neviem čo je na Tom pravdy.
Každopádne mne pediatricka povedala že môžem už vtedy, tak som začala a veľmi jej chutilo. 🙂

dmaminka
autor
•
21. aug 2020

@ijuska1982 nasa je veľký papkač a všetko už zje čo jej dám teda ochutna pár lyžičiek len chcem aby si už pomaly zvolala aj na normálne jedlo😊

anastazia93
•
21. aug 2020

@dmaminka ja som začala kralicim maskom,lebo to sme mali vlastné domáce, v 6 mesiaci. Potom kuracie teľacie morčacie, v 10meeiaci hovädzie, v 11 som jej dala rybu, ale myslím že to môžu deti aj skôr. A buď so zemiakmi a zeleninou alebo ryžou.

dmaminka
autor
•
21. aug 2020

@anastazia93 ďakujem

tinqua
•
21. aug 2020

@dmaminka ahoj my ideme na prikrmoch od 4 a pol mesiaca...uz sme sa dostali cez vacsinu zeleniny a ovocia, uz aj maso bolo, zltok, oleje a cil sme zacali s ryzou a ovsenymi vlockami...o tyzden bude mat pol roka...a riesim to tak,ze dam jej co prave mam domace...ked mam kralika dostane to s domacou mrkvou a zemiakom, ked mam kohuta dostane vyvar...v podstate zje to iste co my akurat neochucujem popredu,ale az ked odoberiem pre nu, ovocie uz napriklad nemixujem len popucim a zvykla si uz aj na vacsie kusky...a ja napriklad necakam tri dni, ale do druheho dna...ci sa nevyhadze, ci sa vykaka...a ideme dalej

nelca0510
•
21. aug 2020

@dmaminka poviem ti tak, 3 týždne som dávala len zeleninové pyré, potom som pridala masko - králik, kuracie, teľacie a po ďalších 3 týždňoch desiatu v podobe ovocia. Nakolko mliecko jej stačí ešte na noc, tak klasicky ešte nedávam a to ma 7 mesiacov a 3 tyzdne🙂

miadi
•
21. aug 2020

Moj je plne kojeny od 6.5m papa mrku +kralik miluje ryby ( po novom sa mozu od 6m a nema alergiu) kuracie trochu . Ale na nieco ako “ normalne “ jedlo maju cas do roka. Moj moc mixovane nema rad tak male kusočky najradsej sa krmi Sam .maso mozes od 6m davat koli zelezu. Atd.

simonkaba
•
21. aug 2020

kojila som tak som chcela zacat od ukonceneho 6 mesiaca ale nasa mala uz velmi javila zaujem o jedlo tak som zacala o 2 tyzdne skor - 5.5mesiaca.. a klasika.. 3 dni mrkva, 3 dni zemiak, 3 dni batat, 3 dni tekvica a potom som zacala mixovat a pomaly pridavat ine druhy zeleniny.. o mesiac som zacala pomaly pridavat masko k zelenine... + vzdy par kvapiek kvalitneho oleja aby sa vstrebali vitaminy 🙂 nejak 2 tyzdne po zelenine sme zacali aj domacu vyzivu jablckovu...

alikal
•
21. aug 2020

ja som zacala uz po stvrtom mesiaci aj ked som len kojila lebo dcerka nepriberala. klasika mrkva, zemiak, sledovala som co jej chutilo a to primiesavala do ostatnych. uz za tyzden pribrala pekne a aj dalej. nenutit, davat skusat a trpezlivost, chvilu trva kym sa naucia prehltat. velmi doporucujem take celogumove podbradniky - najlepsia vec na svete! 😂 nie tie co len z jednej strany su pogumovane ale cele su plastove, len utries alebo oplachnes

malinovci
•
27. aug 2020

Ahojte,odkedy ste zacali davat žĺtok detom? Mame 5mes.a prikrmujem

nelca0510
•
27. aug 2020

@malinovci od ukončeného 7 mesiaca