icon

Ako motivovať 15-mesačné dieťa k jedeniu?

20. jan 2026

Zienky mam doma 15 mesacneho nejedaka..... Dnes som robila kremovu mrkvovu polievku prenho mozem vyhodit nrchce... zemiakovu kasu vypluva zemiaky v celku vybera z ust fasirku trosku pozobka,to je vsetko.jedine co zje su spagety,suchy rozok,ryzu pecene kura.... vajicka nechce nqtietky nechce vsrtko vybera z ust.. pred par dnami sme presli na mliecko cislo 3... dvojku nemaju bebu.... supreme pro konkretnejsie lenze ta 3jka by mala byt uz pre deticky co jedia pestru stravu a tento moj nic mlieko musim davat aspon 2 krat do dna este vecer a v noci.... 2 krat.. prosim vas kedy sa toto vsetko zmeni a zacne poriadne jest? Je to aj zbytocne mu zvlast varit pretoze to vsetko potom vyhodim 😰😰😰😰 je mi uz do placu ze druhe deticky jedia a twnto moj trosku pozobka a koniec veci...

majlo1234
20. jan 2026

Ja mam dve deti a veru varim len co zjedia😂 tvoj je este maly, pokial zobka, mozno mu staci. Ja mam rok a pol staru dceru a davam jej vsetko, co mame my. A zje, co chce
A ked nie, kludne ponuknem ciste cestoviny. Struhani mrkvu s jablkom, ovsenu kasu…proste veci, co viem ze lubi

anonym_2b82fc
20. jan 2026

sú deti, ktoré sú jedáci a potom nejedáci. Dcéra bude mať čoskoro 6 a od babatka sa nič nezmenilo. Či varím ja, manžel, v škôlke,..
a teda už je dosť velky aby si mu varila zvlasť, teda menej soli a vám dosoliť..

anonym_a46d2a
20. jan 2026

Dieťaťu som dávala čo jeho telo potrebuje a nie len to čo sa mu páči
Samozrejme to co nechutí vyslovene nedávam
A je to len zvyk a naučiť sa na chuť konzistenciu
Vedieť, že iná alternatíva nebude lebo toto a tamto treba zjesť
🙂

maryetta
20. jan 2026

Vsetko chce cas. Nejdu mozno aj zuby? Je to stale tak alebo iba teraz?
Zje aj sam? Mozno chce sam alebo naopak nechce sam jest....

januska12323
20. jan 2026

@anonym_autor 4 krát mlieko za deň a ty sa čuduješ, že nechce iné?

anonym_9aab9f
20. jan 2026

@anonym_autor 15mesacnemu fasirku? To by mi ani nenapadlo.

anonym_2e5d2a
20. jan 2026
@anonym_9aab9f

@anonym_autor 15mesacnemu fasirku? To by mi ani nenapadlo.

@anonym_9aab9f vieš o tom ze fašírky môžu byť aj zeleninové?
Pripravene z mletého morčacieho mäsa, hovädzieho ktore sa da namliet u mäsiara?
S vajíčkom, trochu soli syru, vlociek?

autor
20. jan 2026
@januska12323

@anonym_autor 4 krát mlieko za deň a ty sa čuduješ, že nechce iné?

@januska12323 moja zlata co ho mam nechat hladneho ci co om vydrzi nejest aj po 5 6 hodinach nic skusala som nechce tak mu to mlieko asize dam

anonym_9aab9f
20. jan 2026
@anonym_2e5d2a

@anonym_9aab9f vieš o tom ze fašírky môžu byť aj zeleninové?
Pripravene z mletého morčacieho mäsa, hovädzieho ktore sa da namliet u mäsiara?
S vajíčkom, trochu soli syru, vlociek?

@anonym_2e5d2a mne ide o to vyprazanie, ja osobne by som takemu malemu nedavala vyprazane. Snad ta fasirka bola upecena.

anonym_b96706
20. jan 2026
@anonym_autor

@januska12323 moja zlata co ho mam nechat hladneho ci co om vydrzi nejest aj po 5 6 hodinach nic skusala som nechce tak mu to mlieko asize dam

@anonym_autor tak potom ides tak trochu sama proti sebe. Chces mu dat ine. Ale radsej mu das mlieko. Tak.... sa nestazuj a pokracuj v tom ako to robis. Ste tak spokojni obaja.

anonym_597b7d
20. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nevar mu zvlášť, kľudne môže to čo varíš pre vás. Obmedz nočné mlieko, v noci si trávenie potrebuje oddýchnuť. Mlieko mu stačí dve porcie cez deň. Postupne sa naučí, chce to čas a trpezlivosť. Nerob z jedla drámu.

anjelicek26
20. jan 2026

Normalne mu daj mlieko, ked detom idu zuby je dzobkanie a mlieko uplne fajn kombinacia... mlady bude mat o dva mesiace dva roky, od roka cca. normalne jedava s nami (jasne z rozumom, nie vzdy to ide), stale mi pije mlieko 3x denne, je to drobec chuducky....co sa tyka mnozstva je to bieda... zdravy je stale a to chodi skoro rok k opatrovatelke, on proste nic nedonesie s tych chorob, beha ako fretka, sikovny... asi mu to staci...

anonym_2e5d2a
20. jan 2026
@anonym_9aab9f

@anonym_2e5d2a mne ide o to vyprazanie, ja osobne by som takemu malemu nedavala vyprazane. Snad ta fasirka bola upecena.

@anonym_9aab9f na lyžičke ghee masla mohla byť aj na panvici 🙂

anonym_a46d2a
20. jan 2026

Dieťa od hladu neumrie🙂 a na to prídeš aj časom
Keďže toto riešiš dlhodobo nie len, že idú ,,zuby,,
Na tvojom mieste by som skusila riedit UM aby mu tak,,nechutilo,, a pridala viac co mu chutí s kombináciou co mu az tak ,, nechutí,,
A ver, že o týždeň bude minipokrok i ked prvé 3 dni budú náročnejšie

a0
20. jan 2026

Vždy sa upokoj, že deti v Indii prežijú aj z misky ryže na deň 🙂. Mala som takého nejedáka doma, teraz má 5 a máme opačný problém 😅. Moja jediná rada je, ponúknuť ale nenútiť. Chápem, že mať dieťa celý deň o suchej kôrke je frustrujúce ale ver mi, hladom neumrie.

januska12323
20. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor veď daj ja proti tomu nič nemám ale nie v noci, cez deň tiež najprv normálne jedlo keď ho aj pozobe asi mu stačí.