icon

Ako prejsť z umelého mlieka na kravské?

zaira301
27. jún 2013

Ahoj, môj synček za dva mesiace 2 roky a chcem už prejsť z umelého mlieka na kravské, pretože finančne mi to nevychádza, a aj tak mu už dávno varím krupičnú kašu z kravského mlieka, takže myslím, že na kravské mlieko už je pripravený....len nechce mi ho piť, umelé mlieko vypije, aj keď nie moc, iba ráno 160 ml a večer tiež toľko.... dokáže to rozoznať.... Nechcem úplne mu prestávať dávať mlieko, takže stále mu dávam umelé, aj keď vždy mu dám najprv kravské a keď to nechce tak mu zarobím umelé...ale neviem, či nerobím chybu, kamarátka mi hovorila, že keď nechce piť to kravské, nemám mu dať v zápätí to umelé, lebo vie, že vždy dostane to umelé...a zvláštne je, že kašu mi zje z kravského mlieka ...Mám pochyby, či mi bude niekedy to kravské vôbec piť....poradíte ako na to? Ďakujem

brumka
•
27. jún 2013

ja som dcerke miesala umele s kravskym, vzdy som zvadcovala pomer, no raz ma pri tom nacapala 2 rocna a uz odvtedy ziadne mlieko nechce, ci by vypila umele neviem ale proste od 2r sa stopla s mliekom, ani kakao ani krupicu nic nevypije ale nezufam je zdravaa vysoka, ved si da daky syr ci maslo alebo su ine potraviny kde sa nachadza to co v mlieku

steffi123
•
27. jún 2013

Čau,ja tiež mám taký istý problém,ale zatiaľ to neriešim nejak zvlášť. Ja dávam Nutrilon 3 a myslím si, že ak budem dávať o dva mesiace Nutrilon 4, tak toto mliečko už je príprava na kravske, tak možno vtedy už nebude pociťovať ten rozdiel medzi nimi.

kristofka
•
27. jún 2013

Pridaj do umeleho kravske. Najprv mozno menej ako tretinu. Uvidis ako zareaguje. Potom niekolko dni tretinu. Nasledne to skus pol na pol, ale zas par dni. No a potom prehod pomer kravske 2/3 a 1/3 umeleho. Skusaj zas par dni a potom vyskusaj uz len kravske. Nam to pomohlo a bolo to bez kriku....

nikolet_89
•
27. jún 2013

ahoj ja som malej zacala davat kravske uz davno asi ked mala cca 10 mesiacov...ale stale davam aj UM kupujem z DM-ky Baby love vyde cca 5 eur 600g coz je znesitelna cena si myslim vyskusaj....a kravske jej davam na noc, vzdy jej spravim kakao chuti jej

sante81
•
27. jún 2013

zarob normálnu dávku ako dávas, ale len 2/3 daj Um a zbytok dolej krabicové. daj vypit, potom postupne znizuj dávku na 1/3 Um a zbytok krabicové, ja som takto naučila syna, do 2 a pol roka mi pil sunar, v noci aj 3- 4 flase, uz to bolo vela a len o zvyku a takto sme bez problemov presli na kravské. u mladsej som tak urobila po roku,

carodejnica
•
27. jún 2013

Tak nedávaj žiadne, keď mu nechutí. 🙂
Pokiaľ papá dosť mliečnych výrobkov - jogurty, syry, a varíš mu z mlieka, malo by to stačiť. Ja som dcéru dojčila do 34 mesiacov, potom som prestala a žiadne mlieko nepije, tiež len mliečne výrobky, výnimočne kakao - ale nerobím z toho nejakú vedu, žiadny cicavec v prírode nepije mlieko po odstavení. Mlieko je len potravina ako každá iná.

1234lubka
•
27. jún 2013

skus susene kravske, stoji menej ako susene umele....mojej kmotre maly zvracal z kravskeho obycajneho ale zo suseneho mu nic nieje..myslim stoji okolo 3 eur sacok, neviem ako je to s chutou ale za pokus to stoji 🙂

mata95
•
27. jún 2013

dcera mala od narodenia reflux, mohla papať len nutrilon Ar-ko, ked mala pol roka vyskušala som obyčajne krabicove mlieko a zazrakom malej nebolo nič, žiadny refux,žiadne zvracanie, a odvtedy už len to,mala ma teraz 2,5 roka je zdrava , pije mlieko s lyžičkou cukru....