icon

Ako správne zaviesť lepok do jedálnička bábätka?

claudaia
19. apr 2026

Ahojte. Prosím ako ste začali dávať lepok babetkam a v akom množstve? My sme začali do zeleninového lrikrmu pridávať male mnoztvo krupice, ale neviem ci je treba denne navysovat množstvo alebo nechať pár dni pauzu a potom opäť iný druh s lepkom dávať. Maly je na UM a má 6 mes., všade čítam nieco rozdielne a neviem sa v tom zorientovať čo je to správne. Dakujem za tipy

anonym_9b9733
19. apr 2026

Deň starý chlebík, odrezala som kroku kde bolo aj kúsok makkej striedky a dala žužlať a potom som dala zapiť vodou

anonym_9b9733
19. apr 2026
@anonym_9b9733

Deň starý chlebík, odrezala som kroku kde bolo aj kúsok makkej striedky a dala žužlať a potom som dala zapiť vodou

@anonym_9b9733 kôrku

anonym_1416de
19. apr 2026

krupicou tak ako ty, je to absolutne dostacujuce, tu nejde o to aby v prvych prikrmoch jedli neviem kolko lepku. Ine baby zvykli pecivo, to ja az neskor, ved naco 🤷‍♀️

monicazbb
19. apr 2026

@claudaia dobre robiš takto. Ttiež som začala po lyžičke krupice do prikrmu tesne pred uvarenim.
Potom dve lyžičky. A potom som uvarila vo vode krupicu ja neviem 4 lyžičky...a primiešala ovocie.
Takto som to bežne robila a tým pádom zavedený lepok. Rada použivam aj obilninovú kašu, zahustujem ňou ovocie. Aj večernú kašu davam občas krupicovú ( instatna mliecna od Sunaru)
Pečivo ako rožok som postupne mrvila do jogurtu asi od 10 mesiaca. Samotný rožok obžuvať začala okolo roku. Obsahujú veľa soli a aj sa dosť lepia na podnebie.Už sa veľmi neodporúča ním začinať.

anonym_5957c9
Včera o 13:05
@monicazbb

@claudaia dobre robiš takto. Ttiež som začala po lyžičke krupice do prikrmu tesne pred uvarenim.
Potom dve lyžičky. A potom som uvarila vo vode krupicu ja neviem 4 lyžičky...a primiešala ovocie.
Takto som to bežne robila a tým pádom zavedený lepok. Rada použivam aj obilninovú kašu, zahustujem ňou ovocie. Aj večernú kašu davam občas krupicovú ( instatna mliecna od Sunaru)
Pečivo ako rožok som postupne mrvila do jogurtu asi od 10 mesiaca. Samotný rožok obžuvať začala okolo roku. Obsahujú veľa soli a aj sa dosť lepia na podnebie.Už sa veľmi neodporúča ním začinať.

@monicazbb ak sa môžem vsunúť do debaty,kedy ste dávali deťom už jesť kúsky ? Nás má čerstvo osem mesiacov ale ešte sám nesedí takže papa v naklonenom kresielku. Mám počkať kým si sadne a vtedy začať s kúskami? Aké sú najlepšie na začiatok? Zatiaľ mal tiež len kaše, rozmixovane jedlo ( aj mäso , zeleninu,ovocie Ale všetko maximálne pomixovane)

monicazbb
Včera o 13:17
@anonym_5957c9

@monicazbb ak sa môžem vsunúť do debaty,kedy ste dávali deťom už jesť kúsky ? Nás má čerstvo osem mesiacov ale ešte sám nesedí takže papa v naklonenom kresielku. Mám počkať kým si sadne a vtedy začať s kúskami? Aké sú najlepšie na začiatok? Zatiaľ mal tiež len kaše, rozmixovane jedlo ( aj mäso , zeleninu,ovocie Ale všetko maximálne pomixovane)

@anonym_5957c9 cca vo 8 som ju posadila do klasickej krmiavej stolicky aj keď sama sa este nedokazala udržať sesieť. A ČO sa tyka kuskov, noooo u nas to šlo ťažko, syn hneď jedol kusky ale dceru dlho napinalo, ked tam bol akýkoľvek kúsok a začala dávit aj keď nevracala a potom viac uz nechcela jesť.Napr.aj jahody ked tam majú taký slíž, som to len popučila a už ju naťahovalo 😳, Fakt v tych cca 11 mesiacoch konecne dala tomu šancu aj keď stale pučim jedlo už nemixujem do hladka. Ale dosť nam pomohli chrumky pre deti vo Fresh to kupujem .Pri nich sa naučila že jedlo sa hryzie..

taktotedanie
Včera o 17:27

@claudaia no neviem ako to robia dnesne moderne matky
Ja som dala do ruky korku od chleba nech to zuzle alebo do ruky rozok kazdy den alebo do polievky rozmocila kusok chleba

claudaia
autor
Včera o 21:00
@taktotedanie

@claudaia no neviem ako to robia dnesne moderne matky
Ja som dala do ruky korku od chleba nech to zuzle alebo do ruky rozok kazdy den alebo do polievky rozmocila kusok chleba

@taktotedanie to pečivo by aom este rada počkala, maly uz ma zopár zubov a dost sa bojím, že by odhryzol a začal sa mi tym dusiť cize skor inou formou na to chcem ísť momentálne, aspon kým neprejde mé na kúsky neskôr.

taktotedanie
Dnes o 03:06
@claudaia

@taktotedanie to pečivo by aom este rada počkala, maly uz ma zopár zubov a dost sa bojím, že by odhryzol a začal sa mi tym dusiť cize skor inou formou na to chcem ísť momentálne, aspon kým neprejde mé na kúsky neskôr.

@claudaia tak odrez hrubsi predsa
Dieta moze mat zuby ked ich nevie pouzivat spravne
Tiez som dieta setrila od kuskov a mala som extremny problem potom